3kolka do terénu - sporťák

lucie987
24. kvě 2016

Ahoj, vybírám 3 kolový sporťák do terénu a pokud by měl tyto vlastnosti (nebo nejvíce z nich), bylo by to super - odpružený, nafukovací velká kola (cca 30cm průměr zadních kol), brzda (nejlépe zadní), úplný leh, velký bouda proti slunci atd., aretace předního kola. Zatím jsem vykoukala pouze tyto kočárky: X-Lander X-run, Baby Jogger Summit X3, TFK Joggster III 16 " a BOB Revolution. Neunikl mi ještě nějaký model? Moc děkuji

kessa
24. kvě 2016

Britax B motion 3? Já mám čtyřkolku a jsem maximálně spokojená.

kaccistar
24. kvě 2016

Bob revolution PRO.. dokonalý.. dá sa dať do ľahu, ale nezdvíhajú sa mu nožičky. Inak je fakt priestranný. Ten máme a zvládne skutočne každý terén. Prešiel dokonca aj 30 cm hlboké blato v zime do kopca, na snehu je parádny, v teréne tiež. Rozhodovala som sa medzi týmito troma kočármi a fakt neľutujem.

eldoradoh
24. kvě 2016

Britax motion 3 vše splňuje 🙂

lucie987
autor
24. kvě 2016

@kessa @eldoradoh Opravdu má kočárek průměr zadních kol 30 cm? Nedaří se mi dohledat a nějak se mi to nezdá. Přední má průměr 17 cm. Moc mi ale vzhledově jako kočár na hory nepřijde 🙂

lucie987
autor
24. kvě 2016

@kaccistar Na x-landeru mi vadí, že nejde do úplného lehu, TFK váží 15 kg, což se mi zdá celkem šílené. Já jsem zatím nejvíce nakloněná na Baby Jogger, ale jen proto, že vypadá více kvalitněji než BOB. Ale asi to dělá jen ta "hadrová" boudička u BOB a možná, že ve skutečnosti to bude přesně na opak. Bohužel na živo jsem je ještě neviděla.

gepe
24. kvě 2016

@kaccistar pod nozicky/nohy se da dat deka apod, tim se zvednou do vodorovna. 😉

@lucie987 za nas doma taky BOB Revolution. Pres 2roky mame, jsme s nim projeli kde co, kde jaky teren horske hrebeny, po sjezdovce dolu z Medvedina do Misecek napr.i, lesy, luka, vsemozne tereny (suche, mokre, bahenni) a dosud naprosta spokojenost. Zadni kola 16", vyborna skladnost, odpruzeni - hydraulika, velmi stabilni, velka ruzne polohovaci striska s moznosti pruhledu na dite, aj.
BOBy maji napr i certifikaci pro sporty, ala inline brusle aj. Doporucuju dokoupit i tzv Handle bar, vcetne plastenky a sun shieldu.
Oprava dodnes zadna, pouze jsme jednou pichli a to v Modranske rokli pri navratu z bojovky (s kocarem i po "skalach mj), pichli jsme na asfaltu 😀

gepe
24. kvě 2016

@lucie987 jetse jsem zapomela, vyborna ovladatelnost. Mj., Kamaradka ktera deti nechce a neplanuje, by s nim jezdila porad dle jejich slov 🙂)

kessa
24. kvě 2016

@lucie987 Já nevím, jak má velká kola, já mám čtyřkolku, jen vím, že tříkolka má kola větší. A já jezdím terénem (po loukách, v lese mezi stromy, ve sněhu.. nikde jsem neměla větší problém). Jen jsem to navrhla jako další možnost. A jinak k Babby joggeru- já se rozhodovala mazi Britaxem a jiným typem Joggera a teda kvalita látek na joggerovi mi přišla mizerná..

eldoradoh
24. kvě 2016

@lucie987 vyjela jsem s ním kopec v lese přes kořeny úplně v pohodě.. btw.v úvodním příspěvku píšete do terénu, ne na hory..

kaccistar
24. kvě 2016

@gepe uričte. To je tiež možnosť. To ja len porovnávam s druhým kočárom, ktorý máme, to je britax B-agile 4 plus a tam sa nožičky dajú zdvihnúť. Ale inak na BOB revolution PRO fakt nevidím jedinú vec, ktoú by som mu vytlka. Je to výborný, priestorný, ľahký, spoľahlivý kočár. Foto je s korbičkou od britaxu. ALe len pre ukážku aký terén to zvláda 🙂

kaccistar
24. kvě 2016

@lucie987 Mne teda práve naopak príde BOB veľmi kvalitne prepracovaný a práve ma prekvapil ten baby jogger, ako vyzerá na živo. Taký číňan mne prišiel. Ale toto už je fakt čisto subjektívne, takže to záleží na vás. Ak ste z Prahy, tak v Detskom Raji majú BOB na živo, fakt bych doporučovala pozrieť. X-lander nie je podľa mňa šporťák, len sa to tak tvári a TFK je fakt ťažké.. kámoška ho má a zistila, že sa jej s nim zle manipuluje a kúpila si druhý malý kočár G-mini... 😀

kattyd
24. kvě 2016

@lucie987 mrkni na Thule glide

gepe
24. kvě 2016

@kaccistar vy mate jeste mrne 🙂 na fotce to je jeste pohoda teren, zvlada i vic 😅 my ho mame ciste jen na teren a prirodu, obcas sport. Jinak mame jako prvni kocar Crusi od Stokke primarne do mesta a rikamem mu nakupni. Jinak ohledne x-landeru souhlas,tak mi prijde i jane slalom aj. Kocarky ve sportovnim vzhledu, ale moc terenu to neda...

lucie987
autor
24. kvě 2016

@gepe děkuji za skvělou recenzi, přesně takové terény mám na mysli :o)

lucie987
autor
24. kvě 2016

@eldoradoh tak já za terén považuji to, co máme za barákem - Krkonoše, to ostatní je pianko :o)

lucie987
autor
24. kvě 2016

@gepe A mohu se jeětě zeptat, proč máte druhý kočár? Plánuju ho totiž jako jediný kočár. Pokud nepočítám herku co mám na ježdění po zahradě a po vsi - jde do úplného lehu a sedačka proti směru jízdy.

jujatko
24. kvě 2016

Měla jsem Britax Motion 3 - bydlíme na vsi, kde nemáme chodníky - jezdím jen po loukách, po šutrech přes potok, polem zoranym traktorem. BM 3 je určitě dobrý univerzální kočár, ktery jednou tydne o vikendu projede i les, ale určitě ne jako hlavní do terénu. Máme ještě Bebetto Tiger - vzhledově tragedie, kupovaný za 500 jen na zahradu. Ale ve finále tady odjezdil naprosto všechno bez jakéhokoli zaškobrtnutí a když jsem někdy vytáhla BM3, tak jsem myslela, že pujde ze skaly. At mi nikdo netvrdi, ze BM3 je odpruzeny. To muze rikat jen nekdo, kdo nevi, co znamena odpruzeny kocar. BM3 jsem měla týden v Krušných horách a nikdy víc. Ale to byl prostě problém trojkolky - potřebovala jsem projet zamrzlym snehem, kde jeste byly zmrzlé brazdy. Fakt jsem myslela, ze malou vyndam a kocar tam necham. Je velky rozdil v tomto tlacit 2 nebo tri stopy. Za mne do terenu nejlepsi odpruzeny kocar se 4 pevnymi koly. Ale je fakt, ze nemam srovnani tech zbylych.

gepe
24. kvě 2016

@lucie987 protoze jsme v Praze a chteli jsme kocarrek idealni do mesta i na cestovani (do auta), to nam splnuje do dnes Crusi. Jenze uz to neni terenni kocarek, je proste opravdu mestsky a jen na mirny lehky teren 😅 joo, zvladl Orlicky na konci rijna, kdyz mlady byly 2 mesice, ale preci jen... spis cesty jen a jednou prenos 😀
Takze uz z drive co jsme se tak rozhlizeli, jsem opet koukli na Bumbleride, vyloucili a druha znacka B.O.B. Dali jsme s manzelem hlavy dohromady, kteryho BOBa a tak mame all terrain 🙂 My ho teda mame koupeny a dovezeny z US, ale i v CR je na jiz zminenem Detskem raji k dispozici. Prodavaji Revolution SE nebo PRO. V podstate jsou totozne, jen SE nema rucni brzdu. My to davame se SE (PRO v te dobe jeste nebyl 🙂)
Jako byt jak vy, tak nakupni kocar nemame, ale jen, neco na zahradu apod, a all terrain 🙂 Kaccistar dala foto s korbou 😉 my teda mame barevne all black.
Prehled B.O.B.u komplet http://www.bobgear.com/strollers

ma_jo
24. kvě 2016

@lucie987 já jsem slyšela velkou chválu na Easywalker Sky. Akorát už se nevyrábí, tak leda v bazaru zkusit...

lucie987
autor
25. kvě 2016

@jujatko Zkoušela jsem do terénu jak 4kolku, tak 3kolku a zkrátka s 3kolkou mi přijde lepší manipulace, přejíždění velkých nerovností, schodů atd. Je sice méně stabilní, ale s tím se musí počítat a dávat na to pozor. Ale když jedu terénem, tak se s ním daleko méně nadřu než 4kolkou. Se sněhem máte 100% pravdu. Ale pokud bude tato zima opět tragická, jako ta loňská a předloňská, tak asi není moc co řešit. Za celou zimu jsem hluboký kočár tlačila ve větší vrstvě sněhu asi tak 3x, a to bydlíme na horách :o(

jujatko
25. kvě 2016

@lucie987 jj, s tou zimou máte svatou pravdu. Já už dala všechny kočáry pryč, nechala si jedny rozviklaný golfky - kdyby nekdy nutne do mesta. A rekla jsem, ze kdyz napadne snih, tak vytahneme sane 🙂 🙂. Jak jsem psala, nemela jsem moznost vyzkouset ty Vami zminovane kocarky - jen jsem po nich pokukovala a zvazovala BJ, ale priznavam, ze se mi nechtelo davat ty prachy - jakmile mala chodi, tak kocar moc nepouzivame. A kord kdyz jsem vedela, ze ten muj tank projede vsude.

karolakmn
21. čer 2016

Neplanujete nekdo prodat trojkolku?

olusenka
21. čer 2016

@karolakmn Britax B-motion 3 v dohledné době. Příp. více v IP.

ejmate
24. říj 2017

@kaccistar Ahoj, narazila jsem na fotku Boba s korbičkou pro novorozence. Nikde na internetu jsem nemohla najít hodnocení. Všude sice píšou, jak je skvěle odpružený, ale jen jako sporťák. Jak to funguje s korbičkou? Nenadskakuje v korbičce miminko?

kaccistar
26. říj 2017

@ejmate ahoj, no mne sa teda nezdalo, že by nadskakovalo. A to sme boli fakt aj na horách cez blby terén. Jediné čo, tak s korbickou to samozrejme nevyzerá úplne standardne, pretože športová časť sa nedá odopnut od kocara. Ale zase výhodu to malo, že sa zatiahla aj športová strieška a malému tam fakt vôbec nefukalo.

buzipes
26. říj 2017

@ejmate Máme BOB utility stroller a používali jsme i s korbičkou, s ní je kočár méně stabilní, ale i tak na pohyb po lese mě to přišlo lepší než v klasickém kočáru 🙂 ale dítě trochu nadskakuje v každém,když vyrazíte do terénu, takže jde spíš o to, jak budete útlocitná