Bazarový kombinovaný kočárek pro květnové děťátko a pro nižší rodiče, i do terénu

Zodpovězené
8. dub 2019

Ahoj Eli,

jsem ráda, že jsem narazila na tuto poradnu. Nacházím se momentálně v kočárkovem zoufalství a na to, že mám za chvilku rodit, stále nevím, jaký kočárek vybrat. Jsem z toho dost nervózní a každý mi tvrdí, že to moc řeším, ale nechtěla bych nic podcenit.

Čekám mimčo v půlce května, bude to holčička. Jsme s manželem oba dva dost malí, já mám 158cm, on o 9 více. Kočár budeme používat jak na silnici, cyklostezce, ve městě, tak v přírodě, v lese, ale zase žádný hrůzostrašný terén kolem nás není. Nechci tedy houpací, ale nějaký slušně odpružený kočárek (nic, abych dítěti vyklepala duši), dobře ovladatelný i jednou rukou - určitě budeme hodně výletovat. Ráda bych dvojkombinaci, vajíčko dokoupit zvlášť. Líbil by se mi uzavíratelný košík pod kočárem, dále hodně sklápěcí stříška (proti sluníčku i proti zimě).

Vzhledem k financím chceme určitě kočár z druhé ruky. Mám pár favoritů.

Zamilovala jsem se do Baby Design, vyhovuje mi vším, jen řeším velikost korbičky, aby se v zimě malá i s fusakem do kočáru vešla. Dále mi kolegyně nabízí Hartan Topline S z roku 2012 s různými vychytávkami (např. ruční brzda, dobře pruží). U tohoto kočáru mi však stále přijde velikost korby malá a navíc je tmavě modrý a mám strach, aby se v létě mimi neupeklo. Další, který mě zaujal, je X-Lander XA anebo Dorjan Basic Comfort (ten má větší korbu, avšak mi přijde dost robustní - paní v obchodě mě dokonce odrazovala, že přes nej neuvidím.

Prosím, budu velmi ráda za názory, popř. doporučení i na jiné kočárky.
Děkuji a přeji hezký den.

Ahoj!

Kombinované kočárky od Baby Design jsou sice zajímavou a v podstatě k tvým požadavkům vyhovující volbou, ale já osobně bych ti tento typ nedoporučila. Píšeš, že jste oba s manželem nízcí - toto jsou robustní kočárky, přes které sotva uvidíš, a také celková váha bude podle mě zátěží.
Tak, jak paní prodavačka správně varovala, totéž platí pro Dorjan Basic Comfort. Já bych se tomuto typu polských kočárků na tvém místě úplně vyhnula. Dokonce i když to nějak s korbičkou "dáte", sporťák je ještě mohutnější a náročnější na celkovou manipulaci.

Dorjan Basic

X-Lander XA je na ovládání fajn, ale co se týče váhy (14 kg) a šikmého sezení, není to za mě nejzdařilejší model. Není to špatný výběr, ale ani nějaký lepší - a podle mě při prvním oceníš možnost otáčení sporťáku k sobě, kterou tento kočárek nemá.

X-Lander XA

Hartan Topline S, navzdory robustnějšímu designu, je podstatně kvalitnější model a já bych spíše šla do toho. Tmavé modré barvy bych se nebála - nemyslím si, že by se děťátko kvůli ní uvařilo. Dobrá prodyšná podložka a dostatek stínění a odvětrávání jsou podstatnější než barva. Jediné, čeho se bojím, je stále opravdu vysoká váha - trošku se bojím, že nakládání bude pro vás tak trochu peklíčko.

Hartan Topline S

Co se korbičky týče, tam podle mě příliš řešíš. Sama říkáš, že jste nízkého vzrůstu. Je velmi nepravděpodobné, že dcerka bude obřík. Moji dva květnoví chlapci, a to byli velcí (4010 a 4110g při narození) vydržely v zcela průměrných vaničkách do 7 a půl měsíce, a změnili jsme je za sporťák kvůli tomu, aby viděli. Netřeba mít ve vaničce 10 cm na všechny strany - děti se přeci jenom cítí bezpečněji v trochu stísněnějších prostorách. Věřím že v klasické vaničce, jakou má i Hartan, budete naprosto ok. A dobrý sporťák v zimě není katastrofou, pokud použijete dobrý fusak - takže ani toho se netřeba bát, pokud by se náhodou děťátko dožadovalo výhledu.

Z dalších modelů v tvých požadavcích bych zmínila novější ABC Design Salsa 4, Baby Jogger City Versa GT

ABC Design Salsa 4

Baby Jogger City Versa GT

nebo potom pokud nižší polské kočárky, tak možná značku Venicci.


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.