Britax Go Big versus Britax B-Motion 3 Plus

Zodpovězené
13. pro 2018

Dobrý den,

chtěla bych poprosit o srovnání těchto dvou kočárků. Vím, že se jedná o zcela jiný typ kočárku, ale ptám se především na jízdní vlastnosti v terénu. Který zvolit pro život na vesnici? Případně má smysl pořídit si oba a B-motion 3+ používat do horších terénů zatímco Go Big na běžné procházky? A jak je to s rozměry sedačky - vejde se tam i větší dítě? Případně jaký je rozdíl u B-motion 3+ a B-motion 3?

Děkuji za odpověď

Ahoj!

Začnu rovnou zhurta, a to tím, že ti rovnou řeknu, že pokud ti to rozpočet dovolí, jdi do Britax Go Big 2.

Britax Go Big2

Je to nejvyšší model značky, extrémně pohodlný pro jízdu i ve špatném terénu, ovladatelný téměř “jedním prstem”, prostorný, s velkým přístupným košíkem a množstvím dalších vychytávek. Je z těch větších a těžších, ale zároveň ne extrémně. Přitom se skládá relativně jednoduše a pro případ potřeby můžeš vždy odejmout po složení i kola. Pokud hledáš všestranný, ať už sportovní, nebo kombinovaný kočárek, můj názor je, že zde velmi šlápnout vedle nemůžeš.

Co se B-Motion 3 Plus

Britax B-Motion 3 Plus

týká, není to špatný kočárek, ale je to úplně jiná kategorie. Jízdní vlastnosti jsou odlišné - a to nejen proto, že je to tříkolka, ale i pro úplně jinak designované konstrukci. Je vhodné si ho před koupí zkusit - ne každému těžiště B-Motion kočárků vyhovuje. Sedadlo je navíc neotočné, co ti samozřejmě vadit nemusí, ale také je dost nakloněné i v nejvyšší poloze. Prostorově je velké, určitě se ti (do obou modelů) vejde i starší dítě. Rozdíl oproti základnímu B-Motion 3

Britax B-Motion 3


je v několika detailech, a to zejména designu stříšky, která je delší, barevná a obměnitelná, ale také v nepolohovatelné opěrce nohou. Dá se sice vydout, ale klasické polohování u Pluskový verze jednoznačně stojí za o něco vyšší cenu.

Oba najednou bych nekupovala. Výhoda B-Motion-u oproti Go Big-u je spíše v tom, že je o něco menší a rychleji se skládá, ale na to bych si, pokud chceš druhý kočárek “na běžné procházky” k hlavnímu “terénnímu”, pořídila lehčí a městštější typ sporťáku nebo golfek s ještě nižší váhou a kompaktnějším skládáním.


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.