Concord Wanderer NEBO Britax Smile 2

jocelyn86
18. dub 2019

Ahojte,
mám možnost koupit za slušnou cenu v bazaru a neumím se rozhodnout mezi Concord Wanderer (novější, už po změně konstrukce, tedy by neměla křupnout) a Britax Smile 2.
Sháněla jsem dobře ovladatelný a lehký sporťák s otočnou korbou, který snese nerovný chodník, asfaltku, udusanou hlínu apod. Žádný tank do lesa, ale ani ne stroj, co snese pouze rovnou dlažbu v Lidlu 🙂
Pomůžete mi to rozlousknout? Vzhled ani cena nejsou problém, zamlouvají se mi oba. Zkušenost nemám ani s jedním, jsem spíše šátková 🙂
Na starší dítě jsem měla kdysi Prampol Gazelle (tank dobrej, ale do kopce se tlačil ztěžka) a rozhrkané golfky (Moon ?).
Děkuji.

pavlina212
19. dub 2019

Concord wanderer považuju za tank, ale beru to jako přednost. Já jsem ocenila hodně místa pro dítě (tříleťák se tam vyspal úplně v pohodě), odolnost (vozila jsem něm 14ti-denní nákupy od auta do baráku, nebo tři cestovní tašky - kolečka se jen prohybala, ale klouby madla vydržely, nebo když se dítě po cestě nudilo a v kočárku stálo a hopsalo - když je sklopená zádová opěrka, vznikne celkem velká kapsa), variabilita (otočení sedačky po/proti směru, i když v něm dítě sedí - stačí míst dost síly) a spolehlivost (nemám ráda drncadla a kočárky, kde má člověk pocit, že každou chvíli něco upadne, pěnová kola super). Asi bych tenhle kočár neoznačila jako lehký sporťák, ovladatelný se mi zdál dobře, i když je celkem robustní, má dobře vyvážené těžiště a ovládá se dobře. Jsem spíše praktická osoba - za sebe tenhle kočár doporučuju.
Britax Smile 2 neznám, takže srovnání neposkytnu.

jocelyn86
autor
20. dub 2019

@pavlina212 děkuju. Máte pravdu, je to takovej tank, aspoň na mě působí obřím dojmem. To nemusí bejt nutně špatně, pokud se dobře ovládá. Do MHD s ním chodit nebudu, skládat do auta občas podvozek budu muset.

zuzzik82
20. dub 2019

Mam Wanderer a jsem spokojena. Dobre se ovlada, kolecka vydrzi vse. Odpruzeni do mesta ok, na polnacce a v lese horsi. Sportak zvladne i vetsi dite, stale dost mista. Dobre se sklada a otaceni pro/proti smeru jizdy je jednoduche. Jedinou vetsi vyhradu na sportaku mam vuci madlu pres dite, to se tezko vydelava. Jinak dobry, spolehlivy kocar. Mam rok vyroby 2016.