Jaký doporučíte sportovní kočárek pro 4 měsíční miminko? Korba mu začíná být malá.

Zodpovězené
25. čer 2019

Dobrý den,

zvažuji vhodný sporťák pro syna. Jsou mu 4 měsíce, ale má 67cm a 9kg. Korba (Tako Dalga Lift) mu začíná být dost těsná, a tak přemýšlím, jestli ho dát rovnou do Valco Snap 4 Sport Tailormade, který mám po dceři, nebo ještě hledat nejaký "mezistupeň".

Valco není odpružené, leh není 100% vodorovný a také nejde sedačka ani madlo otočit. Tako mi vyhovuje maximálně - velká kola a houpání, ale se sportovní nástavbou klesá stabilita, která je pro mne nyní dost důležitá kvůli stupátku, na kterém jezdí starší dcera, a také protože syn ještě nesedí, a tím úplně "nedrží pohromadě".

Můžete mi poradit, po jakém kočárku se podívat?

Moc děkuji 🙂

Ahoj!

Synek, navzdory nízkému věku, je opravdu velký - podle mě by Valco, v nejhlubším možném lehu, jaký umožňuje, už zvládl. Pokud neotočné sezení nebude příliš stresovat spíše tebe (děti to totiž vycítí a synek tak může být nervózní), podle mě bude v pohodě. Brzy i tak budete chtít přejít na sporťák pro velké, takže investice do mezistupně se nemusí vyplatit.

Pokud by ses ale přece jen ještě necítila na tuto možnost, z kočárků s větší plochou na sezení / ležení, ale polského typu, by byli Bebetto Nico či Dorjan Quick Sport. Ale budou to spíše větší, těžší modely, méně skladné.

Bebetto Nico

Dorjan Quick Sport

Já osobně bych, kvůli délce, zvažovala i něco jako Emmaljunga Super Viking či jiné modely této značky, ale to už jsou dražší kočárky.

Emmaljunga Super Viking

Možností je, pokud opravdu potřebuješ i reverzní sezení, a s Valco Baby Snap 4 Sport jsi byla spokojená, koupit i otočný Valco Baby Snap Ultra Tailormade nebo vyšší Valco Baby Snap Ultra Trend a případně použít nafukovací kola z Valco, které již máš.

Valco Baby Snap 4 Sport

Valco Baby Snap Ultra Tailormade

Valco Baby Snap 4 Ultra Trend


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.