Jaký je vhodný sporťák pro dvojčata?

Zodpovězené
27. lis 2018

Ahoj,

hledám vhodný sporťák pro dvojčátka. V současnosti máme Bugaboo Donkey Twin i s korbami pro sporťák. Jsem spokojená, díky jeho nízké hmotnosti, dobré ovladatelnosti, skladnosti atd. Vadí mi ale zásadně kolébkový (raketový) sed/leh v té sportovní verzi. Hledám proto dobře ovladatelný kočárek v podobné váhové kategorii (tedy kolem 12, 13 kg), s OTOČNÝMI korbami umístěnými vedle sebe, s možností nastavit úplný leh a podobnou šířkou jako má Donkey, abych projela dveřmi 80 cm.

Díky za tip!

Ahoj,

asi tě nepotěším, ale co se otočných dvoukočárků v této váhové kategorii týká, už si nijak nepolepšíš. Bugaboo Donkey

Bugaboo Donkey

je, co se týče funkčnosti versus váhy + šířky skutečně jedním z nejlepších, co sis mohla opatřit. Jiné, srovnatelné kočárky mají buď korýtkové sezení také, nebo jsou sedadla neotočná. Ty s klasickým otočným sezením váží podstatně více (začít můžeš někde okolo 16 kg, skončit až někde u 30 kg)

Pokud ti mohu doporučit, nevzdávej se toho, co máš. Pokud bys chtěla vyrovnat korýtkové sezení, pro nejmenší děti jsou dostupné vyrovnávací vložky, takže leh nebude ve tvaru L. Viz například novorozeneckou výstelku Mamas & Papas do Sola City, X-Lander X-Rest nebo vložku do kočárku Egg.

Starší děti naopak budou v korýtku lépe “zapadlé“, sezení v korýtku je pohodlné (ergonomické). Pokud by jim přece jen nevyhovovalo, později můžeš kočárek vyměnit za něco lehčího a neotočného, například Baby Jogger City Mini GT Double, Valco Baby Snap Duo anebo Maclaren Twin Techno.

Baby Jogger City Mini GT Double

Valco Baby Snap Duo

Maclaren Twin Techno

Zmíním ještě jednu zajímavou možnost s tak trochu netradičním otočným sezením - Cosatto To & Fro Duo. Je to spíše doplňkový resp. městský kočárek, ale možná tě zaujme, nebo alespoň inspiruje.

Cosatto To & Fro Duo


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.