Jaký kočárek do terénu - Thule Urban Glide 2 nebo Britax Go Big?

Zodpovězené
25. bře 2019

Zdravím,

měla bych otázku, která tady často zaznívá, a to jaký kočárek vhodný do terénu (lesní cesty, nerovný povrch)? Můj dotaz je podobný tomu, který jsem zde četla před pár dny. Bydlím na vesnici, mám 7 měsíční dceru, momentálně jeste jezdíme v hluboké korbě kočárku Peg-Pérego Book S Plus z trojkombinace. Kočárek se dobře ovládá, ale menší nerovnosti už nezvládá - takže chci koupit ještě sporťák vyloženě do terénu. Zaujal mě Thule Urban Glide 2. Nelíbí se mi příliš 'sportovní' kočárky, ale tento je výjimka. Avšak v nedávné diskuzi na podobné téma jste doporučovala Britax Go Big. Ráda bych tedy znala Váš názor, který kočárek by byl vhodnější - zda Thule či Britax.

Předem děkuji.

Ahoj!

Začnu tím, že ti řeknu, že i tvůj výběr je zcela v pořádku. Thule Urban Glide 2 i Britax Go Big 2 jsou oba kočárky vhodné do terénu. Jsou to však odlišné typy kočárků, přesto, že je spojují terénní vlastnosti. To, který je lepší, je tak silně závislé na tvých a dceřiných potřebách a požadavcích.

Thule Urban Glide 2

Britax Go Big2

Thule Urban Glide je v první řadě kočárek tříkolový, tedy i delší a jinak - každopádně dobře - ovladatelný, se zaaretováným předním kolem vhodný i na běh. Má větší kola vhodná i na nerovnosti, jakož i odpružení - ale ani zdaleka ne takové houpání, jak najdeš u Britax. Jednou z věcí, které je třeba zvážit, je jeho neotočné sedadlo bez možnosti polohování nožiček (má ale dobrý sklon, jen ho prostě nelze změnit). Zejména, pokud je dcerka sedmiměsíční, ji asi chceš mít směrem k sobě (tehdy by byl Britax lepší volbou). Pokud to ale zvládnete tak i Thule je zcela v pořádku - já na něm taky oceňuji inovovanou ruční brzdu.

Britax Go Big je kočárek čtyřkolový, tedy na pocit stabilnější, ale tedy běhat s ním asi velmi nebudeš. Je mimořádně dobře odpružený, takže dítko i pohoupete. Otočné sedadlo s individuálně polohovatelnými zádíčkami i opěrkou noh je také jednou z výhod, kterou ocení zejména maminy s menším dítětem, na které chtějí vidět. Výhodou je i zvláštní, no skvělá rukojeť, opravdu vhodná pro každý typ postavy.

Takže který je vhodnější je spíše o vašich potřebách, jako o kočárku. Oba modely jsou dobrou všestrannou i prostornou volbou, takže rozhodnout se musíš spíše podle tvých představ o designu, jakož i o funkcích.


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.