Kočárek především do terénu a na brusle. Inglesina Sofia, Jané Crosswalk, Anex Sport?

Zodpovězené
17. črc 2019

V lednu očekáváme narození potomka - začala jsem se koukat po kočárku a pěkně se v tom ztrácím. Proto prosím o radu.

Jsme sportovně založení, hodně chodíme do přírody. Proto bych chtěla kočárek, který zvládne terén. Navíc bych potřebovala, aby byl vhodný i na brusle.

Představovala jsem si nějakou trojkombinaci - nebo bude lepší koupit hluboký a sportovní zvlášť?

Vcelku se mi líbily Inglesina Sofia nebo Jané Crosswalk, Anex Sport.

Ahoj!

Je tu trošku problém s těmi in-line bruslemi. Totiž, na běh a bruslení musí být kočárek stavěn - dynamický, tříkolka (delší) - jinak nebude dostatečně stabilní.

Inglesina Sofia je určitě kočárek i do terénu - no nevýhodou, kromě váhy a skladnosti, které později, zejména při starším dítěti, budou na obtíž, je fakt, že to určitě není kočárek na bruslení - i kvůli krátké základně, bázi kočárku.

Inglesina Sofia

Jané Crosswalk, i když o něco odlišný a s otočnými předními koly, je stále stejným typem, tedy do terénu vhodným, ale na bruslení moc ne.

Jané Crosswalk

Pokud značku Jané, tak spíše Jané Trider nebo starší Jané Slalom Pro.

Jané Trider

Jané Slalom Pro

Anex Sport - navzdory slovu Sport v názvu, není kočárkem na sportování. Je to spíše moderní variace robustnější polské kombinace, kde vanička je velmi pohodlná (i kočárkování s ní), ale sporťák je už na tom hůře. Na bruslení ani tento model není nějak velmi vhodný.

Anex Sport

Z takových opravdu sportovních kočárků, tedy vhodných i na brusle, doporučím Thule Urban Glide 2, Baby Jogger City Elite, Mountain Buggy Terrain V3, TFK Joggster Adventure 2
... a ke všem jde dokoupit a připojit i hluboká korbička - v případě Mountain Buggy a TFK konvertibilní na otočné sedadlo pro mezidobí (před velkým neotočným).

Thule Urban Glide 2

Baby Jogger City Elite

Mountain Buggy Terrain V3

TFK Joggster Adventure 2

Jediný kočárek s otočným sedadlem, který je vhodný na brusle, je u nás Bugaboo Runner s neotočným předním kolem. Lze na něj nasadit korýtkovou Runner sportovní nástavbu, ale i jiná sedadla značky Bugaboo (s příslušnými adaptéry).

Bugaboo Runner

Ze starších (bazarových) modelů bych se možná podívala na Jané Slalom Reverse (pokud to otočné sedadlo opravdu musí být).

Jané Slalom Reverse


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.