Kočárky Riko Nuno, Nuna Tavo, Joie Mytrax Flex Signature Noire - který z nich je nejkvalitnější?

Zodpovězené
15. dub 2019

Krásný den,

rozhoduji se mezi těmito kočárky a pořád nevím, který je ten pravý..?

Od kočárku požaduji hlavně kvalitní kola do terénu (aby s přehledem zvládl polní a lesní cesty), no a nevím, která jsou ta správná. Každý kočárek má jiná, jak jsem tak koukala. A ještě aby konstrukce byla bytelná. Jinak co se týče ceny, tak 9 000,- je mé maximum.

Děkuji předem za radu. Mějte se krásně. 🙂

Ahoj!

Začnu tím, že podle mě jsou všechny vyjmenované modely použitelné na to, co ty chceš, tedy přechod klasickým i zhoršeným terénem. Vysloveně terénním (běhacím, hory zdolávací) modelem bych nenazvala ani jeden, ale jejich kola a jízdní vlastnosti ti přechod různorodými cestičkami jednoznačně usnadní.

Jako nejbytelnější, tedy nejrobustnější, nejpevnější konstrukci bych zhodnotila tu u kočárku Riko Nuno.

Riko Nuno

Je však z jmenovaných kočárků i nejtěžší a jako jediný s pásovým polohováním zad (pro které bych ho spíše tipovala, že bude lehčím). Potěší dobrou cenou a také přidanou výbavou, ale já osobně bych ho, co se hlediska kvality týká, asi oproti druhým dvěma nepreferovala. U Rika se občas stává, že někdy něco přestane fungovat. K tomuto novému modelu ještě nejsou téměř žádné zkušenosti, tak z mé strany těžko říct - no není to, každopádně, moje preference. Pokud ti však vizuálně lahodí, váhu neřešíš a polské kočárky oblibuješ, určitě to není nepoužitelný model.

Joie Mytrax Flex Signature

Joie Mytrax Flex

je fajn střední třída, která ale kvůli přidanému odpružení (odpružená jsou kola, ale i samotné sedadlo) plus kolům s bezúdržbovými pneumatikami je o něco těžší, než bys na první pohled čekala. Není to ale strašné a k použití, které potřebuješ ty, je to podle mě velmi vhodný kočárek. Kromě toho i s pěkným designem, fakt velkou stříškou a jednoduchým skládáním.

Nuna Tavo

Nuna Tavo

je zase výhodný pro super velikost kombinující dostatečnou pevnost s akceptovatelnou váhou a kompaktností. L-ková konstrukce zaručuje super jízdní vlastnosti, a proto i pro "nejměstštější” kola zvládne nerovnosti s přehledem. Designově a funkcemi by to byl můj favorit, ale pokud plánuješ les opravdu každodenně, asi bych přece jen preferovala kola s pneumatikami u Joie.


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.