Lehce ovladatelný kombinovaný kočárek s otočným sporťákem a dlouhou stříškou.

Zodpovězené
22. únor 2019

Ahoj,

ráda bych se zeptala na nějaký kočárek, který nebude příliš těžký a bude lehce ovladatelný jednou rukou. Potřebuju dvojkombinaci. Hluboká korba ideálně větších rozměrů a polohovací záda (není nutnost). Větší nároky mám na sportovní verzi - ta by měla být s otočnou sedačkou a hlavně prodlouženou stříškou. Kola určitě ne pěnová. Měla jsem kdysi Viper 4S, a to byla hrůza, co se sporťáku týče. Šíleně neskladný, těžký.

Jelikož budu potřebovat druhou ruku pro staršího a často jezdím MHD, tak opravdu něco šikovného.

Děkuji za radu

Ahoj!

Při lehkých a kompaktních kočárcích do MHD bych spíše upustila z polohování hluboké korbičky, je to spíše věc typická pro robustnější kombinace. Kdybyste to opravdu potřebovali, poradím jednoduché řešení - klín pod matraci. Ale tedy samozřejmě nějaké možnosti se i tam najdou. Jen tedy bych to velmi nebrala jako určující faktor.

Jako vhodné řešení vidím poměrně nový model Jané Kendo. Je to poměrně malý, městský kočárek se super skladností, ideální i do MHD. Přitom zvládne i terén, kola jsou gumová (PU) a můžeš na něj dát kompaktní skládací vaničku Micro (je však průměrných vnitřních rozměrů), nebo autovaničku s polohováním Matrix Light2 (ta je však ještě menší). Vysloveně velkou vaničku akorát nemá.

Jané Kendo

Pokud bys byla schopna odpustit pěnu na kolech (je ok kvality), praktickým řešením je i Cybex Balios S. Přední kola jsou ale tedy bohužel pěnová. Jeho vanička je překvapivě dost velká, polohování v ní ale nenajdeš. Stříška je jednoznačně XXL rozměru.

Cybex Balios S

Cybex Balios M má zase kola pryžová, ale odpružení je méně citelné a sezení je korýtkového typu (nevím, zda vám vyhovuje).

Cybex Balios M

Z nepěnových kol, ale lehkých kočárků bych vypíchla Valco Snap Ultra Tailormade, který zvládne se Sport nafukovacími koly kdeco. Stříška je přitom 2x rozšiřitelná a sedadlo jde až do lehu.

Valco Baby Snap Ultra Tailormade

Možností je i Baby Jogger City Versa GT.

Baby Jogger City Versa GT

Z dražších modelů bych zvážila Cybex Priam 3, Bugaboo Fox či Emmaljunga Viking.

Cybex Priam 3

Bugaboo Fox

Emmaljunga Viking


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.