Nejvhodnější kočárek pro sourozence?

Zodpovězené
15. říj 2018

Dobry den, chtela bych se zeptat - poradte, jaky je nejvhodnejsi kocarek pro sourozence. Synovy je ted 9 mesicu a ja opet tehotna, tudis az se maly narodi, synovy bude 1 a pul roku.

Ahoj!

Neuvádíš rozpočet ani terénní vlastnosti, tak ti zkusím vypsat výběr těch nejlepších a nejoblíbenějších. Při vybírání samozřejmě zvaž, co si můžeš dovolit (při těch lepších značkách bych ale nevylučovala ani bazarové, už ježděné kočárky), a také terén, ve kterém budete nejvíce jezdít. Například taková malá kolečka na vysloveně těžké povrchy samozřejmě nebudou to pravé ořechové ...😉

Na výběr máš v podstatě dva typy - ty, kde děti sedí vedle sebe, a tím pádem rovnocenné, a takové, kde jsou za sebou / pod sebou, čili tandemové. Z těch vedle sebe bych určitě zmínila
velmi oblíbený a výborně ovladatelný Bugaboo Donkey 2.

Bugaboo Donkey 2

Ten se dá dokonce zúžit a předělat tak na jednomístný, což se může hodit v případě, že někam potřebuješ jít jen s jedním dítětem, nebo starší již kočárek přestane potřebovat. Podobným modelem ke zvážení je Mountain Buggy Duet V3,

Mountain Buggy Duet V3

který je na dvojkočárek skutečně nezvykle štíhlý, a proto praktický například do úzkých výtahů. Na Duetě - na rozdíl od Donkeyho - sice hlavní sedadla neotočíš, nabízí však možnost variabilních vaniček, které dokážeš předělat i na menší korýtkové sedadla. Ty se dají vozit i v protisměru. Z dostupnějších side-by-side modelů bych zmínila Valco Baby Snap Duo, Baby Jogger City Mini Double/ Baby Jogger City Mini GT Double, případně Maclaren Twin Techno.

Valco Baby Snap Duo

Baby Jogger City Mini Double

Baby Jogger City Mini GT Double

Maclaren Twin Techno

Pro novorozeně (nebo dvě) je můžeš zkombinovat s vaničkami nebo vložným taškami. Záleží také, zda potřebuješ na konstrukci převážet i jednu či dvě autosedačky - z uvedených zvládne dvě najednou jen Baby Jogger, na Valco dáš zase max. jednu. Nevýhodou tohoto typu je nemožnost otáčení sedadel - tohle však nevyžaduje každý.

Druhý, tandemový typ kočárku představuje dobrou volbu, pokud potřebuješ procházet užšími dveřmi či jednoduše preferuješ ovládání raději o něco delšího, než širšího kočárku. Jedním z nejoblíbenějších je modulární Baby Jogger City Select či City Select Lux, které můžeš využívat jako jednomístný i dvoumístný kočárek.

Baby Jogger City Select

Baby Jogger City Select Lux

Pro případné dvojčata je využitelný i s vaničkami, sedáky, autosedačkami i jakoukoli jejich kombinací. V případě Lux-u můžeš kočárek zkombinovat i so zadním stupínkem anebo jednodušším lavičkovým sezením pro staršího sourozence. Dalšími možnostmi jsou například Babystyle Oyster Max 2, Uppababy Vista, Joolz Geo 2, Babystyle Egg nebo Mima Kobi 2G.

Babystyle Oyster Max 2

Uppababy Vista

Joolz Geo2

Babystyle Egg

Mima Kobi 2G

Pokud ti nevadí ještě delší kočárek, zajímavou volbou by mohl být i ABC Design Zoom. Za zmínku stojí i novinka Nuna Demi Grow.

ABC Design Zoom 2015

Nuna Demi Grow


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.