Skladný kočárek vhodný i do lesa?

Zodpovězené
16. led 2019

Zdravím,

otázka je možná předčasná, ale ráda bych si už začala dělat přehled. Mrňouska očekávám v srpnu a pomalu se rozhlížím po světě kočárků. A výběr asi nebude jednoduchý. Nemám se s kým poradit, nemám nikoho s malým dítětem. Strašně moc se mi vzhledově líbí retro kočárky - proutěná vanička, puntíkatá stříška (třeba Lonex), ale předpokládám, že takový kočárek je dost neskladný. Každopádně nepreferuji "moderní městský styl", neutrální šedou barvu, nic takového. Kočárek barevně veselý, pokud možno skladný (tady je to oříšek, mám auto s kufrem o objemu 200 l a tam se kočárek asi nevleze žádný, uvažuji tudíž o větším autě - 400 l objem kufru a tam už se snad vleze ledacos). Po městě moc chodit nebudu, spíše po vsi, cyklostezky, lesní pěšiny, polňačky. Ráda bych dvojkombinaci, ať vybírám jen jednou a nemusím pak řešit další kočárek. Takže určitě kousek, kterému nějaký ten kamínek nevadí. Prostorný koš pod kočárkem je taky určitě plusem. Nemusí to být vyloženě sportovní kousek, neběhám, nebruslím, ale jsem vášnivá turistka, takže s ním nachodím desítky, stovky, možná i tisíce kilometrů přírodou. A pak samozřejmě cena. Dívala jsem se se, že se ceny pohybují tak od 5 do 30 tisíc.... no víc jak 10 tisíc bych dávala nerada, ale pokud by to byl super kousek a stál za to, tak možná i 15 bych se uvolila utratit. Můžete mi dát nějaké tipy? A rovnou se zeptám - kam se zajet na kočárky podívat osobně a osahat si je? Jsme z Vysočiny a nikdy jsem asi žádný kočárkový obchod nikde neviděla 🙂

Ahoj!

V této cenové kategorii si pro své požadavky budeš muset pořídit pravděpodobně kočárek robustnější, těžší. První, co mi přišly na mysl, byly asi polské kombinované kočárky, z nichž doporučuji značku Bebetto - zejména Nico, Bresso či Murano.

Bebetto Nico


Bebetto Bresso


Bebetto Murano

Ke zvážení jsou taky modely značky Venicci, Espiro Next Flow nebo další z linie Next od Espira, případně možná i Baby Design Husky.

Espiro Next Flow

Baby Design Husky

Pokud by nevadilo neotočné sedadlo, já si myslím, že i Baby Jogger City Elite by byl super volbou - kvůli ceně klidně i bazarový.

Baby Jogger City Elite

Výbornou bazarovou volbou (a to se sedadlem otočným) by mohl být i Britax Go Next.

Britax Go Next

Značka, kterou se oplatí si prohlédnout, je i ABC Design, například model Viper 4 2017 - poměr cena-výkon je velmi příjemný.

ABC Design Viper 4 2017

Co se týče kočárků v lokalitě, zvaž návštěvu dětské obchodu Daniela, Maxim-Kočárky, možná Baby Line, a na druhé straně zase FunBaby v Brně. Jinak doporučuji spíše objednávat online - můžeš doma odzkoušený kočárek jednoduše vrátit, pokud se ti nezamlouvá, a také obvykle získáš lepší cenu.


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.