Sourozenecký Baby Jogger City Mini (GT) Double versus Valco Snap Duo, který vybrat?

Zodpovězené
20. únor 2019

Hezké odpoledne,

mám prosbu - řeším jaký pořídit sourozenecký kočár převážně do města (ale horší chodníky, kostky), případně na nezpevněné cesty třeba do lesoparku. Zúžila jsem výběr na Baby Jogger City Mini (ideálně GT), kde mě ale hodně odrazuje cena doplňků a Valco Snap Duo, který je výrazně levnější (i včetně doplňků) a navíc na něj lze sehnat nafukovací kola (mám již doma na Valco Baby Snap 4). Můj dotaz je, jak jsou na tom oba kočárky s ovladatelností (najíždění na chodník a hlavně v mírném terénu) a s pohodlností jízdy pro novorozence. Pochopila jsem, že odpružený není pořádně ani jeden. Na BJ lze dokoupit korbu a u Valca lze pouze vložná taška. Nevím, jak velkou to hraje roli. Tandem za sebou jsem zavrhla, měla jsem kdysi ABC Design Tandem a šel hned pryč, protože najíždění na chodník bylo s 2-letým klukem vepředu téměř nadlidský úkol.

Moc děkuji!

Ahoj!

Baby Jogger City Mini Double GT

Baby Jogger City Mini GT Double

je pro mě osobně kvalitnější, vyšší model s lepšími koly a propracovanější funkcemi. Kola oceníš jak na hrbolech, tak v lesoparku, jelikož se přibližují nafukovacím, ale nedostaneš defekt. Zároveň jsou dostatečně malá a obratná i na běžnou jízdu. Možnost připojit klasickou vaničku určitě není k zahození - přestože vložné tašky mi přijdou jako dobrý nápad, možnost plnohodnotné vaničky od narození je vždy dobré mít, zvláště pokud kočárek plánuješ používat jako hlavní či jediný.

Toto je však vlastnost, kterou Valco Snap Duo

Valco Baby Snap Duo

má také! Vanička se k Snap Duo dá připojit, takže tam bych se nějak nestresovala - tuto možnost máš. Kočárek však bude tvrdší, možná o něco méně vhodný do lesoparku.

Při dvou dětech určitě počítej s tím, že vycházení na obrubník není procházkou růžovou zahradou, ale ani při jednom z těchto modelů to nebude utrpení. Myslím, že jsi oba modely vybrala správně - já osobně bych spíše preferovala Baby Jogger, a Valco bych doporučila na 99,9% spíše na městské používání - asi stejně, jako jednomístní Snap, který však už znáš a tak víš, co přibližně očekávat. V konečném důsledku si zkus porovnat přidanou hodnotu vlastností City Mini GT s navýšením ceny (včetně doplňků), a podle toho vybírej, zda se to tobě osobně vyplatí.


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.