Sportovní kočár pro nesedícího kojence

jocelyn86
9. črc 2018

Ahojte, uz jsem na podobne dotazy narazila, ale vetsinou starsiho data. Proto zkousim cerstve se ptat.
Shanim kocarek s temito parametry (nize) a budu vdecna za napady a osobni zkusenosti a poznatky.

Sportovni kocarek
- pro nesedici, tedy polohovani zad i nohou, ne kolebkovy typ
- otocna sedacka ci rukojet (lze vozit smerem k sobe)
- moznost pouzit podvozek pro autosedacku
- zvladne lehky teren ( zpevnena cesta, panelova cesta, rozbity chodnik) - tedy nejspis odpruzeni a velka kola
- dobra ovladatelnost a soucasne nizka vaha
- cena noveho do 8 tis., pripadne v bazaru 5 tis.

Dosud jsem zvazovala Britax B-Motion 4 (pry tezky a velky a nejde otocit), Jane Crosswalk (viklave nasazeni sedacky), Valco Snap Ultra (sport verze uz se neprodava bohuzel, nenafukovacky pry jsou jen do mesta), Joie Mytrax (nejde otocit).
A tim jsem skoncila v depresi, ze nic nesezenu 😀
Predem dekuju!

-

ronja55
9. črc 2018

Já mam Jane croswalk a teda mě vyhovuje maximalně. Je pravda ze se trochu vyklá ta sedačma, ale mě tedy tohle nevadí. Jinak projede uplně vše, je lehoučky a skladný a ještě hezky vypadá. Za mě top

ojo
9. črc 2018

podle tvých kritérií asi nic moc neseženeš, buď bude těžký nebo nebude otočný či nenafukoací kola 😀 já mám sporťák zopa fusion, odvozil 4 děti a to snad v každém terénu (pole, kamenitá cesta k rozhledně či hradu, bydlíme na vsi na polosamotě a máme i kamenitou cestu k domu), nemá nafukovací kola, ani odpružení, je jen po směru jízdy, ale jde do úplného lehu a polohování nožiček, vozila jsem v něm děti už od cca 4-5měsíce 🙂 a cena tekrát před lety za nový 3tis 😀 ale nemůžu si ho vynachválit, jak mám děti blízko po sobě tak jsem v něm vozila i obě najednou, využijeme ještě na páté 🙂

bambullkaa
11. črc 2018

Peg-pérego book plus. Jezdím s ním uplně všude a je lehký a skladný. Kočárků jsem měla mraky, ale stále mě to tahne k Peg-péregu právě pro jeho ovladatelnost, lehkost, skladnost, velký košík, zvládne vše co potřebuješ... Doporučila bych koupit bazarový podvozek a k němu otočný sedák nový Pop Up Completo 2018. Nic se nevyklá, je prostorný pro dítě, jde do sedu i lehu (taky nemám ráda korýtko). Za mě pan kočárek.

ahanka
12. črc 2018

Ahoj, já jezdím s baby jogger premier - v historickém centru města i po horách. Sedačka jde otočit, autosedačka s příslušným adaptérem taky lze (já měla maxi cosi), kola nejsou bantamová, byť nafukovací, odpružení je také neklasické bez pružinky, jen v závěsu, neříkám, že ideál, ale docela se osvědčil a to i v náročných podmínkách s dítětem, který kočárek zezačátku rádo nemělo. Bohužel v lehu není úplně rovný, ale nic hroznýho. A to jsem do něj dala malou, když ještě neseděla, protože se už nevešla do korbičky. Tak ležela a byla dobrá (a to hodně hlídám správný vývoj). Z druhý ruky se neshání snadno, bývá hned pryč (stejně však poslouží i city select anebo ještě lepší city elite, který má tři nadukovací terénní kola).
Jo a složit lze jedním pohybem, který mají patentovaný, přes rameno odnesete kamkoli, dobře skladný (hodně cestuji).

jocelyn86
autor
13. črc 2018

Všem díky za nápady.

@ahanka Na babyjogger jsem koukala. Elite není otočný, i když jinak působí bytelným dojmem. Ten Premier je kolébkový, že? Koukám jen na fotky a nové modely, takže to nemusí být pravda.

@bambullkaa Peg Perego Book Plus - přední malá kolečka a bez odpružení nejsou na závadu? Zaujal mě Book Cross, ale cenově je jinde a musela bych stejnak pořídit zvlášť podvozek (na bazaru nevídám, nový Scout podvozek 7 tis.) a zvlášť Pop Up sedák, jinak je neotočný. Book Plus by možná byl snáze sehnatelný, ale kvůli malým kolečkům jsem ho vlastně hned vyřadila.

martulka6188
13. črc 2018

Mame Jane Crosswalk a to viklani je prave super v terenu, prijde mi, ze je to schvalne soucast odpruzeni. Konstrukce se treba zatrese, ale dcera v sedaku sedi nehybne. Jsme s nim spokojeni, problem byl leda na plazi, kde v pisku ale mely problem vsechny kocary 😀 Nevyhoda je maly kosik, to je treba si uvedomit. Ale na male nakupy staci a na velke jezdim autem. Da se kdyztak dokoupit nakupni vak.

bambullkaa
13. črc 2018

@jocelyn86 to se ti zdá. Napiš mi zprávu.

martulka6188
13. črc 2018

Jeste jsem chtela k tomu Jane dodat, ze dcera ve sportaku jezdi od 4,5 mesice, jelikoz byla velke miminko a korba je celkem mala. Ten leh neni uplne v rovine, ale od peti tydnu cvicime Vojtovku, takze to viděla i fyzioterapeutka a rikala, ze to je v pohode.

masotri
13. črc 2018

Já mám vyhlidnuty Petite&mars street air. Měl by splňovat všechno akorat nevím jestli jde otočit

terezka_k
14. črc 2018

My jsme prave pořídili Moon Jet R a ke skvělý, polohovatelny jal člověk potřebuje, velká striska ma větší odpružená kola akorát je po směru jízdy. Proti směru je hodně málo sportaku..

ahanka
20. črc 2018

@jocelyn86 ahoj, ano, elite otočný není, proto jsem si ho sama nevzala. Premier je kolébkový. Sama jsem se toho trochu bála, ale do korby se mi dcery prostě už nevešla, tak jsem si něco málo přečetla, zeptala se okolí a zkusila to. Malou jsem popruhy zajistila, aby jí dobře držely a stačilo to. Ono je to docela podobný, jako když jsou ve vajíčku v autě. Tam vlastně taky leží jako v kolíbce a ne rovně a tráví v tom docela dost času.

lady5
20. črc 2018

Z těch co jsi vyjmenovala je Jane Crosswalk zdaleka nejlepší ale rozhodně není nový do 8tis.

kattynka1
20. črc 2018

Mela jsem bebetto nico,mohl by splnovat tvoje parametry,akorat nevim,jak je to s autosedackou,zda se da nasadit na podvozek...

simona_33
6. srp 2018

jen nych napsala, ze jsem nekde cetla, ze proste kocarek ktery se otaci nemuze byt moc lehky, protozw ma proate slozitejsi a tim padem tezsi konstrukci.... budes muset udelat kompromis. 8000 za novy neni moc, potrebujes otocny? nestacil by pruzor ve strisce?

kittyy17
6. srp 2018

Můj starší syn jezdil na sporťáku od 4,5 měsíce (prosinec), do korbičky se nevlezl. Naprostá spokojenost s Jané Slalom, akorát nejde otočit, ale to mu nikdy nevadilo. V roce se už nevlezl ani do tohoto sporťáku, byl hodně spavý a já se rozhodla pro větší, aby měl pohodlí. TFK Joggster twist.
Můj mladší se do hluboké korbičky nevlezl v 6ti měsících, neseděl, v tom větším sporťáku se ztrácel, tak jsem mu do něj pořídila vložku, a když chtěl koukat, trošku jsem mu zvedla opěrku.
Pokud dáváš 4 měsíční dítě na sporťák, protože je velké, tak pořiď rovnou co největší...

jocelyn86
autor
7. srp 2018

@simona_33 to dava smysl. Po smeru chi, protoze v nem hodlam vozit dite velmi male 4/5 mesicu a chci s nim mit kontakt face to face. Dcera byla ve sportaku az nekdy v roce a pul - bojkot - a byla sem nervni, ze na ni nevidim a nemuzu s ni mluvit a znakovat.

jocelyn86
autor
7. srp 2018

@kittyy17 velikost ditete neresim, ale fakt, ze bude mit sotva 4-5 mesicu

kittyy17
7. srp 2018

V tom případě koukej po trojkombinacich s nasazovací korbou sporťáku. Firkon Vesta splňuje vše až na cenu, ale trojkombinaci za osmičku nesezenes

jocelyn86
autor
7. srp 2018

@kittyy17 trojkombinace by sice byla reseni, ale zda se mi to zbytecne - autosedacku z 3kombinace nechci a korbu nevyuziju. krom toho sportaky z kombinace byvaji dost mohutne. ano, nijak to neusnadnuju 😀