Sportovní kočárek, který dobře pruží, je skladný, lehký a má otočnou sedačku. Jaký vybrat?

Zodpovězené
5. čer 2019

Dobrý den,

chtěla bych poradit sportovní kočárek, který bude dobře pružit a bude pohodlný pro dítě. Mám spoustu požadavků a obávám se, že takový kočárek snad ještě nevyrobili. Nyní jezdíme s hlubokým Inglesina Sofia a podle toho jsou všechny sporťáky tvrdé a dítě se v nich otřásá. Chtěla bych, aby měl dobré odpružení, byl skladný a lehčí než Inglesina, polohování klasické až do lehu a ideálně i otočnou sedačku.

Děkuji Ivana

Ahoj!

Zde se setkávají dvě zcela odlišné požadavky - kvalitní, houpavé odpružení a nízká váha. Problémem je, že takový systém odpružení přidává na váze, takže houpavé kočárky nebývají akorát lehké a skladné.

Při otočných modelech mě rovnou napadne Britax Go Big 2, ale ten bohužel také není lehký. Skládá se rychle, ale není malý - je to ale ok rozměr, pokud odejmeš kola. To si asi nechtěla - ale tedy, hovoříme o perfektním pružení a úžasné ovladatelnosti "jedním prstem".

Britax Go Big2

Top v nižší cenové hladině by byl i ABC Design Salsa 4, který je i relativně lehký (pod 12 kg), i dobře pruží - ale prodává se pouze jako dvojkombi (i s vaničkou).

ABC Design Salsa 4

Z neotočných, dobře pružících - ale ne vysloveně houpavých - lehkých kočárků bych doporučila Nuna Tavo, případně Mutsy Nexo. Celkem ok odpružení má i Babystyle Oyster Zero.

Nuna Tavo

Mutsy Nexo

Babystyle Oyster Zero


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.