Kosmetické okénko - suchá a citlivá pleť. Poradíte, prosím?

kemija
6. črc 2020

Obracím se na vás s radou ohledně přípravků a správné péče o pleť. Zase nějak začínám bojovat. Od mala mám atopický ekzém, teď v dospělosti se mi občas objeví na těle malá ložiska ( jamky, krk), takže to by bylo ok. Ale nějak mi teď přestala vyhovovat kosmetika, kterou jsem používala na obličej. Micelární voda (růžová) plus krém od Biodermy sensibio. Tak po přečtení některých konverzací, rad jsem zkusila používat kosmetiku purity vision (Květová voda, levandulová voda, olej...) Prvních cca 4-5 dní naprostá pohoda a poté opět začervenání, pnutí, pupínky. Nevím už čím a jak čistit a promazávat. Teď si dávám na zlepšení Lipobasi, ale to je jen přechodně. Hlavně v teplech potřebuji něco, co promastí, ale člověk si v tom nepropadá jak v igelitu..

levandule_k
6. črc 2020

Micelární vody jsou chemický koktejly, i když tam píšou bio, sensi atp., pokud si po micelární vodě neoplachuješ obličej vodou, tak se ani nedivím, že se ti zhoršila pleť. Tady je dobrý článek o o micelárních vodách. https://arianabeauty.com/proc-vam-micelarni-vod...

Mně se osvědčilo používat ráno lehký denní krém a večer olej.

kemija
autor
8. črc 2020

@levandule_k Moc díky za zajímavý článek. Je pravda, že micelárku jsem neoplachovala, ale nedávno my bylo řečeno, že je to potřeba. Vypadá to, že ji budu se muset minimálně omezit, nejlépe nepoužívat vůbec. Make-up si nedávám, takže co se týče odlučování, není třeba. Teď ale otázka, co je nejlepší na každodenní čištění pleti. Jednou za čas si dám kávový peeling a masku z marockého jílu. Ale co na každodenní? Mléko? Dále jsem pak na pleť používala bambucké máslo, které mě pleť sice krásné promastilo, žádné pocity pnutí, ale mám po tom během pár hodin mastné vlasy (ofinu) a v teplech mi popravdě bambucké máslo není moc příjemné.

levandule_k
9. črc 2020

Já třeba micelární vodu používám, i když vím co obsahuje. Kdybych si umývala obličej běžným sprchovým gelem, tak mám pocit velmi suché pleti, i když bych ji důkladně mazala. Na odlíčení používám mléko, na dočištění micelární vodu, opláchnu běžnou vodu a namažu se. Když si nedávám makeup, používím večer jen micelárku, plus opláchnutí vodou a mazání. Pleť potřebuje něco jiného v létě a něco jiného v zimě. Občas je dobré krém vystřídat, i když ti sedí, protože každý obsahuje něco jiného.

hanih
9. črc 2020

@kemija Také mám problematickou pleť - velmi suchou se sklony k ekzému a do toho akné. Na čištění pleti se mi osvědčilo střídat mýdlo s aktivním uhlím a hydrofilní olej, mažu pak buď bambuckým máslem nebo lehčím krémem (tím asi víc). Používám přírodní kosmetiku.

hanih
9. črc 2020

@kemija Jo a ještě dodám, že když se mi objeví nějaké ložisko ekzému, pomáhá mi potírat to místo odvarem z řepíku nebo černým čajem a pak bambuckým máslem.

blka
9. črc 2020

Mně vyhovoval krém sensibio vegetal od yves rocher. Pak jsem zkusila sedmikraskovy fluid od kandidatury a ten je super. Lehký, nedrazdi. Dají ti i vzorek. Z té samé rady mám i pletovou vodu

blka
9. črc 2020

Omylem se mi to odeslalo, tak pokracuji .

A olejovy odlicovac na oči. V zimě mi víc vyhovuje okurkovy krém. Na vlasy, když jsem měla na cele suché supinky, co svedily, jsem zkusila sampon z mrtvého moře a ten byl úplně boží. Po pár použitých mě to přestalo svědit.
Pleť mám citlivou se sklonem k akné.

dareenn
9. črc 2020

@blka můžu se zeptat ten Rocher myslíš Sebo nebo Sensitive? Řadu Sensibio nemají, tu má bioderma pokud vím 🙂

blka
9. črc 2020

@dareenn aha, jsem to nějak zkombinovala dohromady😀. Sensitive vegetal. Ale teď ho nemůžu na stránkách najít.

motley
29. črc 2020

Já zkusila, kde co ohledně hydratace a pak prostě zjistila, že bez séra žádný krém žádnou parádu neudělá. Na doporučení kamarádky jsem začala používat hyaluronové sérum no. 1 Gold od Di Angelo. Pane bože díky za ty dary 😀 pak nanesu Ziaju Kozí mléko noční krém. Po 3m používání se mi dokonce i vypnula vráska na čele od koukání do počítače. Jasně, že tam je, ale je menší. Pleť je konečně hydratovaná, pružná, sjednocená. Žádná mastná ani suchá místa a s akné, se kterým jsem měla velký problém a to ustoupilo a občas se objeví pupínek, ale rozhodně nic jako dřív. Pokožka po séru ani krému nepálí a nemá žádnou reakci a je to příjemný večerní rituál. Zkoušela jsem např i řadu Hydro Boost od Neutrogeny a letělo to do koše. Přeparfémované, štípal mě obličej, vše lepkavé... Opravdu můžu sérum od Di Angelo a Ziaju max doporučit.