Třepení nehtů po nalakování

martiniquest
2. srp 2021

Zeny, prosim o radu. Pred par mesici jsem si zacala lakovat nehty. Po asi 3 tydnech se mi nehty zacaly priserne trepit. Pouzivala jsem podlak, barevny lak i top coat z drogerky (Trend it up, Rimmel, Essence) a bezacetonovy odlakovac. Pote jsem nehty nechala par tydnu odrust a zkusila to s vybavou od Essie. Vysledek je bohuzel stejny - opet zhruba po 3-4 tydnech. Totalne roztrepene nehty, vzhled tragicky. Mate tip, co s tim? Ruce pravidelne kremuju, po odlakovani nechavam den dva na regeneraci bez laku. Nekde jsem vycetla, ze je naopak lepsi prirodni nehty odlakovat acetonovy odlakovacem (ze odlakuje rychleji a tim se zkrati cas odlakovani), ale moc se mi to nezda.
Jinak pouzivam postup: zatlaceni kuzicky, odmasteni alpou, base coat, barevny a top coat.

martiniquest
autor
2. srp 2021

Hop

deaneira29
2. srp 2021

Teď jsem se k lakování vrátila, měla jsem 10 let gelový sundavala jsem doma při posledním zavření salonů 😂, mě tam šokuje ta alpa v životě jsem to u nikoho neviděla 🤷‍♀️. Já odlakuju, udělám úpravu, umyju ruce dám podklad, někdy ani ten ne, lak a nazdar. Ty to vysušiš alpou a ještě ani nenalakujes, z mého laickeho pohledu si o to trepeni doslova říkáš 🤷‍♀️

martiniquest
autor
2. srp 2021

@deaneira29 Vidis, ja nasla tip na odmasteni alpou u teto blogerky, ktera se dusuje, ze je to nejlepsi zpusob manikury:

https://www.youtube.com/watch?v=UWZE_Pa7MkI


Ale diky za tip,zkusim vynechat tu alpu

martiniquest
autor
2. srp 2021

@deaneira29 vlastne ne, alpa to byt nemuze. To prvni obdobi lakovani jsem neodmastovala nicim a ke trepeni doslo take

deaneira29
2. srp 2021

@martiniquest ono to může dělat víc věcí špatný pilník, nebo nevyhovující lak. Já používám obyč miss sporty a fakt většinou rovnou placnu jen lak. Jediné co tak poctivě beru biosil.

martiniquest
autor
2. srp 2021

@deaneira29 Tak essie laky jsou top značka. Pilnik jsem zkusila skleneny i papírový

ivybee
2. srp 2021

Určitě záleží na nástrojích, ale taky na způsobu pilovaní a na stravě. Nemáš třeba nějakou změnu? Min vitamínů a minerálů? A Alpu bych teda určitě vynechala. A zkusila bych P-shine. 🙂👉 A pokud trváš na lakování, tak já používám Sally Hanson. Nevzpomenu si, jak se jmenuje, ale je to 7v1 a má takovou růžovou lahvicku. Dávám jednu vrstvu jen jako “ochranu” nehtu. A teď, když už se mi zlepšily nehty, tak dávám jednu vrstvu jako base, pak barvu a pak ještě jednu vrstvu jako top coat. 🙂 Laky teď používám Essie a musim přiznat, ze mi fakt drží strašně dlouho. 🙂

barmil
2. srp 2021

@martiniquest na rukách si dělám p shine, na nohy mám essie laky, barva a top coat a nehty mam zdravé a to kojím už 14mesicu. Gelový nehty jsem mela 6/7let a to, co bylo pod nima.. Nebýt p shine, nosila bych asi rukavice, než to od rostlo a to jsem chodila do normálního salonu, zadny Vietnamci.