2 jídla denně. Ztratím takhle mléko?

lilianapul30
29. led 2021

Ahoj holky, mám doma měsíční miminko, plně kojené a krásně mi přibírá jenomže poslední 3 dny jsem začala jíst 2x denně, snídani a oběd. Večeři jsem úplně vynechala a od 15 té hodiny už prostě nejím, nevím proč ale prostě mi to nejde. Pijú hodně vody, 3 litry denně. Ztratím takhle mléko? Měla jste to tak taky nějaká? O mléko bych určite přijít nechtěla jenomže mi to po té 15té hodině fakt nejde.

barmil
29. led 2021

@lilianapul30 tak navyš příjem do té 15.hod. Ono je jedno kdy jíš, ale kolik toho sníš. Pokud budeš mít malý příjem a vyšší výdej, tak ano, může to způsobit problémy s laktací.
Jinak jak nejde? Snažíš se hubnout? Zkoušela jsi polivku, mléčný nápoje, cokoli tekutého, když pití Ti nevadí?

martinazidkova
29. led 2021

Já ze začátku taky skoro nic nejedla. Snažila jsem se aspoň pít, nebo si dát vývar, ale taky jsem měla že se mě večer manžel zeptal co jsem jedla a já si vzpomněla že jsem ráno měla jogurt a pak už jsem nic neměla. Mezi 2-3 měsícem se to zase srovnalo a jím normálně 🙂

klokanka31
29. led 2021

@lilianapul30 Taky jsem měla problémy s jídlem, první měsíce se mi nechtělo vůbec jíst. Ale na kojení to naštěstí vliv nemělo.

martiniquest
29. led 2021

Ne, mliko neztratis. Pojedes ze svych zasob

lilianapul30
autor
29. led 2021

@barmil nemůžu to prostě do sebe dostat, chce se mi hned zvracet

lilianapul30
autor
29. led 2021

@martinazidkova a bylo mléka stále dost?

barmil
29. led 2021

@lilianapul30 tak zkus fakt aspon pít něco "výživného". Já to mela na konci těhotenství, tak jsem si nakoupila coko mlika, nachladila, nebo jsem si dělala domácí ledový čaj a do něj aspon broskve nakrájený..
Jde o to, abys měla dost energie, nespíš, starost o dítě, hojení po porodu. A stres. Hlavně se nenervuj, vyhov si, popros, at Ti někdo tu polivku nebo cokoli, co by sis dala, uvari a jež, kdyz mas chut.

lilianapul30
autor
29. led 2021

@barmil moc děkuji za radu

martinazidkova
29. led 2021

@lilianapul30 mléka mám že bych snad zvládla kojit i dvojčata 😃
Už od porodu je mléka dost a problém nikdy nenastal 😊

lilianapul30
autor
29. led 2021

@martinazidkova tak to je super, snad o to mléko nepřijdu. Byla by to škoda

jjasmina
29. led 2021

Taky jsem nejedla, ale popravdě něco jsem do sebe raději natlacila, aspoň polévku a hodně tekutin

sajul
29. led 2021

MM se dělá z krve matky, to jak moc jíš, na to nemá vliv, tělo bere z tvých zásob, nejdřív vyrábí mléko a pak až vyživuje tebe. Důležité je hodně pít. Takže na mléko jako takové to mít vliv nebude, ale může to mít vliv na tebe, budeš unavená, bez energie, a postupně ti samozřejmě můžou dochází nějaké vitamíny, protože je mimčo vycucne. Všechno se vším souvisí. Ale vývary a polévky obecně jsou fajn. Nemusíš do sebe nacpat celej kastrol, ale i třeba jen čistej vývar bez ničeho bude pro začátek dobrej a ono to postupně půjde, uvidíš.

elesse
29. led 2021

Ja takhle nemuzu jist, kdyz mam velky stres. Ale pit mi nevadi, pokud to nema prichut jidla, takze vzdycky piju nutridrink (prichut chemicke cosi) nebo manu nebo aspon proteinovy napoj. Ted pri kojeni zas mam v noci hlad, na to je to taky dobry🙂

kafr
30. led 2021

Já se utěšovala tím, že i ženy v koncentráku kojily!!!
Platí vše, co už holky napsaly. Neboj, ono si to sedne.