3týdenní miminko ubírá na váze

nany85
1. lis 2018

Ahoj,mam 3tydenni miminko a zjistila jsem,ze ubiva na vaze. 2x od porodu jsme uz byly u pediatra a dostaly jsme pochvalu jak hezky mala pribiva na vaze (dokonce az moc). Doktorka dokonce rikala ze jakmile se od prsu mala odpoji,mam uz ji nechat a prso vzit,ze se prejida. Ted posledni tyden se po chvili kojeni zacne u prsa vztekat,pusti ho a uz pit nechce. Nejak jsem to neresila rikala jsem si ze uz ma asi dost,ze prece pribira dost. Ale vcera jsem ji nahodne zvazila a zjistila jsem,ze ma o dost mene nez na minule kontrole.to mela 3350g a ted jen 3315g. Dost me to zarazilo a premyslim cim to je. Jinak malou kojim cca kazde 2 hodiny.








Ale vcera jsem

neomenia
1. lis 2018

To bude rustovy spurt, ne? To je obdobi, typicky 3,6 tyden, event. i 3,6 mesic, kdy dite rychle roste a potrebuje vice mleka, prechodne. Muze se pro to i vztekat, ze by chtela víc a netece ji to tak rychle, jak by chtela. Dopor. byt s ni stale skin to skin, kojit i co hodinu, tim se zvysi produkce mleka a bude spokojena, pribere. Spurt prejde za par dni.

terka2018
1. lis 2018

Ahoj, treba ted hodne vyrostla do vysky 🙂 vypada to na spurt no.

priefi
1. lis 2018

@nany85 muze to byt jinou vahou a muze to byt tim ze byla/nebyla vykakana/vycurana.

no_title
1. lis 2018

mohla to udělat i jiná váha... Růstový spurt trvá obvykle 3 dny, maximálně týden, pokud se vzteká déle než týden, většinou jde o bojkot a většinou je způsoben dudlíkem, lahví nebo špatnou technikou kojení.

calvac
1. lis 2018

@nany85 Napadl me spurt,ale spise bych to pricitala jine vaze. Kazda vaha vazi jinak.

nany85
autor
2. lis 2018

@no_title vaha je myslim v poradku. Pred prvni kontrolou u doktora jsem doma navazila to same co pak v ordinaci. Ale je pravda,ze jsem min.tyden dala ten dudlik. Jenze co ted s tim. Dudlik mohu zkusit sebrat,ale jak dceru zase primet,aby poradne pila??

no_title
2. lis 2018

@nany85 když vezmete dudlík, tak se rozpije za pár dní sama. Bude si sací reflex naplňovat u prsu. Jestli je to jen týden, tak by se to mělo za cca 3 dny po vysazení spravit. Nám dudlík způsobil bojkot taky přesně týden po nasazení. Bohužel jsem vysadit dlouho nechtěla, až nějak za 2-3 měsíce a bojkot trval celou tu dobu. Po vysazení byl do 14 dnů klid, ale bylo to náročné, jak se bojkot rozjel, museli jsme dokromovat cévkou a zařadit předčasně příkrmy.