5měsíční dítě odmítá prs

brokovich
1. únor 2016

Vezmu to od zacatku. Malý se narodil císařem, takže byl v podoli dokrmovan nejdriv sondou a pak flaškou. Dali mi ho k přisati az týden po porodu. Do te doby jsem pravidelně odsavala. Vůbec se nechtel/neuměl prisat. Pak mi tamní laktační poradila kloboučky a s těmi se prisal. Byly ale male, takže bradavk jsem mela úplne bolave. Pak jsem domu asi po 3 tydnech, kdy už jsem fakt brečela bolesti, pozvala laktacni poradkyni, abychom se kloboučku zbavili. Ona nepomohla, ale pak se nám to samotnym povedlo asi za 2 týdny. Malý odmala byl jedlík, ale ja mela málo mléka, on jedl 20 minut, aby se jakz takz zasytil, ale za 40 minut už zas rval hlady. Ve 3 mesicich už jsem byla na pokraji zhroucení. Nespala jsem v kuse víc jak hodinu a on hlady taky ne. Na 3 měsíční prohlídce mel malej přírůstek a mudr, nařídil dokrmovat um. Vim, že to byla chyba, ale ja už fakt byla zralá na antidepresiva. Malej poprvé spal téměř 4 hodiny a já byla ráda, že se konečně najedl a místo toho, aby byl nevrlej, si hrál a povídal a celkové vypadal strasne spokojene. Kojeni pomalu ubývalo, i když jsem stále prikladala, tak mleko nebylo a plížive začalo odmítání a v posledním týdnu už je to úplne. Da si jen ráno rozespalej nebo malinko přes den opět po probuzení. Ale rozhodne nejí tak dlouho, aby se najedl.

Zkoušela jsem kontakt kuže na kůží. Nepřisává se, radši bude řvát hlady. Trha se od prsu, kope a já nemam to srdce ho rvát na prso, když nechce. Zkoušela jsem to lžičkou. Da si dvě tři sousta a zas rev.
Piju dost.
Zkoušela jsem i homeopatika.
Když mu nedám dudlik, bude celý den řvát.
Nosim ho, jsme stále spolu.

Je mi lito, kdyby kojení skončilo, ale už jsem zoufalá. Obávám se, že laktační mi zase vůbec nepomůže a budou to zas jen vyhozene peníze.

Měly jste podobné potize? Jak jste je překonaly? Pomohl nekteré z vás suplementor? Četla jsem o Motiliu, pomohlo by mi to?

Omlouvám se za rozepsani, ale nechci, abych o mliko přišla úplne. 4 až 5x denne odsavam, aby mel maly aspon nejake mm, ale za pul hodiny neodsaju celkem víc než cca 50 - 70 ml z obou prsu.

lv
1. únor 2016

hele já jsem pro kojení, ale pokud je to takové jak píšeš, dalas cos mohla. Do půl roku je to nejdůležitejší, tak mu dej po probuzení cucnout, jinak co odsaješ a zbytek dne um.

brokovich
autor
1. únor 2016

@lv Dnes moc nechtěl ani flašku. Ještě me napadly zoubky, ale kde nic tu nic.

78marcela
1. únor 2016

@brokovich u nas to bylo podobne, od dvou mesicu jsem vecer dokrmovala UM, mleka bylo malo, malo pribyvala na vaze. Od ctyr mesicu jsem zaradila zeleninu, pak ovoce.. A pred dvema tydny zacala bojkotovat prsa uplne. Poznala jiny chute a mliko uz nechce. Napije se jen pri spani pred nebo po.
Ja se s tim tak nejak smirila. Budu davat jen proste kolem spani, jak dlouho bude chtit, holt se proste neda nic delat, nez rev a hysteraky, to bych ji to kojeni zprotivila uplne.

mrskato
1. únor 2016

Dětičky velmi rychle pochopí, že pít z lahvičky je pro ně mnohem jednodušší, než sát z prsa a prso prostě nechtějí. Samozřejmě to může být i zoubkama.
Být na tvém místě, ještě chvíli to zkouším, ale snažila jsi se dost a už jen kvůli nervům a klidu, bych se na to vyprdla. Jestli chceš, odsávej a dávej mu to z lahvičky a postupně odsávání snižuj až přejdete uplně na UM. Jsem také zastánce kojení, ale každá maminka má jen jedny nervy a věřím, že takhle budete spokojenější, než se trápit s prsama a pláčem.

brokovich
autor
1. únor 2016

@lv
@78marcela
@mrskanim

Holky, moc děkuju za podporu. Jste zlaté. Všude je tlak na kojení jak blazen, člověka to jen vypsychuje, snaží se, co to jde.

Dnes opět to samé, nechce fakt ani flašku. Potáhne a odtrhne se a řev. Snad mu nic není, teplotu nemá. Přinejhorším pediatr. Hlad ma, přisaje se zběsile, ale prostě nevydrží pit. 😒

barumat
1. únor 2016

Já děcko ještě nemám, ale taky bych radila to, co holky - spousta miminek kojených není vůbec a taky žijí, alergie třeba vůbec nemají, vztah s matkou naopak výborný. Ne že by kojení bylo k ničemu, ale nemyslím, že by byla taková tragédie, pokud to prostě nejde. Snažila jsi se jako blázen, vyprdni se na to a užij si spokojené dítě 🙂

mrkvicka88
1. únor 2016

A odkud si? Lahvička, dudlík, dokrm UM, tvůj stres to je špatná kombinace. To je na osobní návštěvu LP, ale nějaké kvalitní. Taková co vám nechá dudlík a nepomůže zbavit kloboučků, stojí za prd. Rozhodně to stojí mín než UM. Na druhou stranu mají holky pravdu, kojení není na světě všechno a i děti na UM jsou spokojený. Ale skoro v 5 měs bych zkusila spíš nějakou zeleninku, ovoce než UM...

samaber
1. únor 2016

Mě dali dítko poprvé na prisati až 3 týdny po porodu. bylo to dost náročné, kojila jsem do.7 měsíce, skoro ksem nespala, odsávání po šestinedělí šlo ztezi (ale to většina matek nic pak už nemůže pořádně odsat) . Klobouky jsem odložila někdy v 5m malého možná dřív, to už se zvládl prisat. Zájem o mléko ale postupně klesal. Byla jsem akorát vystresovaná a vynervovana. To víš každý mi to zdůvodnil, že za to může lahvička, dudlík a kloboučky. Radim, aby ses smířila, že s kojením postupně skončíte, znám mraky děti, co jsou na Um od narození a jsou to zdravé děti...

brokovich
autor
1. únor 2016

@mrkvicka88 Z Prahy. Už 2 týdny basti zeleninku. Teď jsem mu ji ani nenabízela, když je celej spatnej, už tak je to boj ji do něj dostat. Ale asi zkusím, jestli si aspoň trošku da.

78marcela
1. únor 2016

@brokovich to bude mozna ono, nam to zaclo taky asi po dvou trech tydnech od zeleninky. Proste chce to a nic jineho. Zkus mu ji dat. Nase mala murina taky rano rev, bylo videt ze chce jist pit, cokoliv, u prs hysterak, ale naredene vyzivy vypila 120 ml

brokovich
autor
1. únor 2016

@78marcela myslíš naředit mlikem? Mám i odstrikane MM, tak bych to zkusila s tim.

kika_21
1. únor 2016

Už je velký, zelenina-mrkev rozmixovaná, později-po týdnu- do ní brambor, to mu neublíží. Potom zkusit dopít mlékem. Pokud Tě to neodradilo, tak nejprve mateřským. Zkoušet častěji přes den a v noci, budí-li se ,má-li hlad. Nelámat to přes koleno.Dělala jsi, co v dané chvíli bylo nejlepší. Takže nepůjde-li to, svět se nezboří. Hlavně se nenervujte, kojení za to fakt nestojí. Kdyby byl nemocný, bylo by to horší. Klííííd! 🙂

mrkvicka88
1. únor 2016

@brokovich zkus ještě pohledat tady. Ale když to nepůjde, tak to nepůjde. http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...

brokovich
autor
1. únor 2016

@mrkvicka88 právě tam jsem tu laktační našla. 😒

barumat
1. únor 2016

@brokovich Tak se na laktační poradkyně i psychózy vyprdni a krm prcka dle rady @kika_21 😉

78marcela
1. únor 2016

@brokovich ja ji dala ovocnou vyzivu naredenou kojovodou. Nic jineho nechce pit. Zeleninu mu dej normalni jako vzdycky co davas nebo bramboru s MM.

brokovich
autor
1. únor 2016

@78marcela ovoce ani maso zatím neměl. Ale dýně mu celkem jela, je ridka a sladší, tak to zkusím dat do ni.

mrkvicka88
1. únor 2016

@brokovich to je mi líto. Mě laktační poradkyně na začátku hodně pomohla. Taky jsem měla císaře a hůř se nám rozkojovalo.