9měsíční chlapeček pláče hodinu po usnutí

jarinkas
10. zář 2017

Doma mám devíti měsíčního chlapečka, který se skoro každý den, cca hodinu až dvě po usnutí vzbudí se šíleným pláčem. Začínám být z toho dost zoufalá jelikož se mi ho nedaří "normálně" uspat ale musím ho vždy přiložit k prsu. Potom se mi ještě přes noc tak dvakrát vzbudí ale to už není takový pláč. Neporadí mi nějaká zkušená maminka, jak předejít tomu pláči, případně jak docílit toho aby malý spal celou noc? Také bych chtěla už přestat kojit, jelikož malého už kojím tak 2krát za den. Děkuji za rady

ladyhacek
10. zář 2017

aby malá spal celou noc 😀 . promiň pobavila jsi syn 2,5 lete celou noc nespí 😀.
Jinak třeba pomůže článek z Kouzelné Výchovy.
http://kouzelnavychova.cz/spanek-aby-netrpelo-d...

Jde o to najít příčinu toho pláče. Jak dlouho se takto budí? Nemůžou to být i zuby? Co strava? Může to způsobit i nějaká potravinová alergie. Úplný odstav může pomoci ke spánku cleou noc - já odstavia v 18m a bez efektu 🙂.
Kde spí? Co změna prostředí? Dát postýlku jinam. Třeba se budí i děsem. Má najdou strach že tam nejste - nezměnilo se něco u Vás (pro Vás i nepodstatné)

jarinkas
autor
10. zář 2017

@ladyhacek děkuji za odkaz na zajímavý článek

gnozka
10. zář 2017

Mala ma občas to same . Vypozorovala jsem , ze se to hodne stava kdyz usne velmi rychle a hned přejde na tuhý spánek . Pak se asi lekne a znáte to určite taky . Probudíte se , nevíte kolik je hodin kde jste a pod . Mate pocit ze spite uz dlouho ale podle hodin treba jen prave tu hodku . Pak to kůže byt zlý sen . Každopádně to asi úplne ovlivnit nejde :( malou nekdy uspokojí lahev s trochou mlika nebo jen pohladit nebo kdyz je nejhůř tak ji musím vzít dom postele a počkat az usne . A pak ji prendat do postylky .

horsiee
10. zář 2017

Může to souviset s dozráváním nervové soustavy. Náš malý to měl úplně stejně kolem 9 měsíce, byl skoro jako hodinky. Vždycky hodinu po usnutí. Zbytek noci už se budil normálně. Odeznělo to pak ze dne na den stejně tak jak to přišlo.