Blinkání, je to problém?

jitkapro
5. únor 2012

Ahoj, nevím zdali moc nepřeháním. malé je šest týdnů a občas hrozně zvrací..připadá mi že vyhodí vše co vypila. Když se to stalo asi dvakrát doktorka mi řekla že se nejspíš přejídá,ale mě to už teď nepřipadá,začíná to být častější a i když toho tolik nevypije. jestli máte někdo zkušenosti poraďte co stím,mám strach aby nebyla nějak nemocná☹((

luciebx
5. únor 2012

nas malej byl taky poblijonek.. taky furt ublinkaval.. taky mi kolikrat prislo ze vyblinkal vic nez toho vypil.. ale asi to uz tak nektere deti maj.. ono se to casem upravi.. .uvidis.. pokud pribira na vaze a chut k jidlu ma.. tak bych si z toho zase takovou katastrofalni hruzu nedelala.. hodne stesticka..

mrsblack
5. únor 2012

Může to být reflux, kamarádčin malej to měl a blinkal několikrát denně, skoro po každém krmení. Ale přibíral, takže se to nějak neřešilo. Přešlo to samo, když začali s příkrmy, někdy po tom 6. měsíci.

beruska24.9.
5. únor 2012

ublinkávání je ´´normální´´, zvracení obloukem řešit s dr.

mates22
5. únor 2012

přesně, nesmí blinkat obloukem....... jinak nám doktorka na tohle blinkání radila dát po nakrmení ne do lehu, ale podložit (my měli lehátko, takže nastavit víc na sedáka) a na bok - ale bohužel si nejsem jistá jakej, myslím, že levej.

babice
7. únor 2012

Ono to může být tím, že moct hltá nebo při krmení nasává vzduch. Taky záleží na tom,jestli zvrací sraženinu nebo jestli blinka jen mlíčko,které se v žaludečku ještě ani neohřálo 🙂 . Někdy stači po odříhnutí nechat v klidu,pokud je to jen to mlíčko, tak to může být opravdu z přejídání. Taky záleží kdy zvrací,jestli hned po jídle nebo déle a jestli má před tím nějaké bólení a zlobí se. Jestli přibírá a nemá nějaké jiné problémy, tak se neboj 😉 . Tyhle stavy můžou trvat i 3měsíce

kutcher
7. únor 2012

náš příšerně zvracel od 4 týdnů až do teď i 10x za den a fakt hodně - měl to většinou sražený, někdy nesražený, jak to zrovna vyšlo - doktor to nechal být, protože náš malej nejí, nýbrž žere. Teď mu jsou 3 měsíce a už tak 1x za týden.

pavcza
7. únor 2012

Taky malej hodně blinkal, už od porodky. Zprvu říkali, že se přejídá, pak dr., že to je reflux, ale nešli jsme na žádné vyšetření, které by to potvrdilo, doporučila nám podat Nutriton na zahuštění mlíčka, aby nešlo ven, zkoušela jsem jednou, ale malej se dávil, tak jsem to nechala a to zvracení přešlo někdy ve 3 měsíci, bála jsem se, že to vydrží do roka.

llluckaaa
7. únor 2012

U nás se hodně blinkalo asi až do 8 měsíců. Nijak zvlášť jsme to neřešili, dokud dítě přibírá, tak dle mě ani není důvod. Je to sice nepříjemné, ale jednou to přejde. Ikdyž.... nám se občas poblinká i teď ve 3,5 letech, když jede v autě, když mu není dobře, když hodně intenzivně řve...

evlyn
7. únor 2012

Taky jsem měla doma ublinkánka - byl schopný si ublinkout i těsně před dalším kojením po třech hodinách - v podstatě celý první půlrok strávil zamotaný v plíně, abych ho nemusela pořád převlíkat.
Osvědčilo se s ním moc nehýbat bezprostředně po kojení - odříhnutí jenom přes rameno, poloha v klubíčku nebo nošení na tygříka vůbec nepřipadala v úvahu. Přebalování taky ne rovnou po kojení, cvičit nožičkama až těsně před dalším kojením. Na noc spával v zavinovačce a polohovala jsem ho na bok - postýlku měl vypodloženou - vyvýšenou hlavičku - stejně jako kočárek.
Množství je strašně relativní pojem - zkus si vylít na podlahu třeba 20ml a uvidíš jaká je to louže 😀
Probrala bych to s doktorkou, ale vyloženě okamžitou paniku bych dělala v případě zvracení obloukem - daleko, pokud si to "vyhodí" jenom na náprsenku nebo na ramínko tak opravdu jenom ublinkává. U nás to doktorka neřešila, protože přibíral opravdu nadstandartně a jinak byl celkem spokojené miminko - nepálila ho z refluxu žáha, nebyl extrémně neklidný, spával taky dobře, prostě jenom upouštěl přebytky...

kfitecko23
7. únor 2012

pokud ti ublinkává po každém jídle tak je to reflux, u nás to ustalo při prvních příkrmech a ještě ted v roce se stane že uklinkne. Vrací se mu ale jídlo neustále, často škytá, říhá i dvě hodky po jídle. Uplně se to má zpravit do 18měsíců. Já ze začátku z toho šílela ale zvykla jsem si na časté převlíkání atd.Hlavně ho nechej spinkat raději na boku než na zádech.

eleena
7. únor 2012

My to měli taky - až téměř do třetího měsíce. Co malá snědla , hned vyblinkala a bylo úplně jedno, jestli jsem jí položila na záda nebo na bok, nebo jí měla opřenou hlavičkou o rameno. Prý je to nezralostí žaludku, který u nějakejch dětí dozrává až po narození. Špatný by bylo, kdyby blinkala do oblouku. Malá mi vůbec ani nepřibírala, ale doktorka mě ujišťovala, že dokud dítě nehubne a byť i nepatrně přibírá, tak je vše v pořádku. Ale je fakt, že jsme chodili na vážení pomalu 2 x do týdne. Po třetím měsíci také pořád ublinkávala, ale už né po každém jídle a také už né v takovém množství, asi až s nástupem příkrmů někdy na půl roce, to ustalo úplně.

sussanah
7. únor 2012

Ano ano, je to reflux. A jak tu nekdo pise, ze to hlavne nesmi byt obloukem, no tak i obloukem to u refluxu muze byt, nas mlady blil zasadne obloukem, klidne i metr daleko, kdyz byl spatne odbrknuty. No a co s tim? Hlavne kontrolovat pribirani. Pokud pribira dobre, tak se to resi jen rezimovym opatrenim, tj nehazet s mimcem jak s pytlem brambor, ale idealnetak 30min po kojeni moc nehybat. Prebalovat pred kojenim, naklonena postylka a dite v podstate porad drzet v mirne naklonene poloze. Kojit casteji a mene nez jednou za 3-4h a hodne. To je potom blici maraton.. No a pripravit si spousty obleceni a ctvercovek. Po 3m to byva lepsi, ale u nas je to ted spis horsi, maly se ted hodne otaci na brisko a snazi se lozit a to je potom pod nim doslova louze. Ale vyrostou z toho, starsimu to zacalo vyrazne ustupovat kolem 8m a nekdy v roce to uz bylo fakt ojedinele. No drz se, je to nekdy narocne 🙂

romcovaklarka
7. únor 2012

Jestli jsi nervózní, půjč si váhu. Já ji měla na pár dní půjčenou, protože taky se mi zdálo, že malej vyblinká snad vše co vypil. Tak jsem ho vážila a když se po krmení poblinkal, tak jsem ho odvážila ještě jendou a zjistila, že vyblinká jen trochu oproti tomu, co vypije, jako vypil třeba 140 a vyblinkal 20, tak jsem to přestala řešit. Přibíral jak otesánek 🙂