Blinkání po kojení, máte zkušenosti prosím?

verus04
9. kvě 2017

Maminky prosím radu. Mám 7mi týdenní holčičku..plně kojim. Na každém prsu jí nechám cca 10-15min. Když jí dám ale při druhém prsu odrihnout, tak mi většinou mléko z celého druhého prsa vyhodí. Kojím každé 2-2,5 hodiny..Teď sem jí dala na 10min na jedno prso a zase mi mléko vyhodila, tak sem jí už druhé ani nedávala. Je možné, že je přepitá ? Mám jí dávat větší rozestupy mezi jídlem ? Předem děkuji za odpovědi !!

puresin
9. kvě 2017

@verus04 To muze byt ze spousty duvodu, chce to vychytat. Zkusila bych prodlouzit dobu mezi kojenim na 3 hodiny, pokud teda samozrejme nebude vriskat hlady. Davala bych jen z jednoho prsa. A pri odrihnuti na rameni dej pozor, jestli si k tobe brisko moc netiskne - kvuli tomu deti ublinkavaly mne, nez mi to doslo.
Je to opruz, porad prevlikat dite i sebe, dobre to znam, drzim palce, at na to rychle prijdes. 😉

verus04
autor
9. kvě 2017

No ona mi kolikrát ublinkne ještě než jí na to rameno stihnu vůbec dát..každopádně jí budu dávat najíst v delších intervalech. Děkuju za radu 🙂

kackacka37
9. kvě 2017

Mam taky extra blinkaci ted 10 tydenni, pomalu se to zacina zlepšovat bych rekla, davam mu jak si rekne takze je to asi tim, protoze ji asi docela často a nekdy to taky vyhodi rovnou u prsa😅osvědčilo se mi teda jen jedno prso vzdy kdyz jí v kratsim intervalu, hodne opatrne manipulovat hned ho nepolozit, kdyz obcas vydrzi i dele bez kojeni treba 2-3 hod tak uz da i dve prsa a nevyhodi
to, některý deti jsou proste vic blinkaci, muj prvni jedl taky hodne ale tyhle problémy jsem neresila

kristynatita
9. kvě 2017

Kojite 30 minut? To je docela dost... neprepiji se?

hanve
9. kvě 2017

Nas maly byl taky blinkaci a dokonce nas s tim doktorka poslala do nemocnice,ptz zvracel obloukem pres pul mistnosti a diagnoza byla prezirani. Ja kojila i 40-50 minut,proste maly chtel,tak pil. Upravili nam tam kojeni,max 10 min a jen z jednoho prsa nejdriv za tri hodiny,trochu se to zlepsilo,ale po par zkušebnich prevazeni jsem zajistila ,ze i za tech 10 minut vytahne takove mnozstvi a dal zvracel,ale uz ne tak mohutna. Proste nektery mimca jsou blici. Zacalo se to lepsit vyznamne po zavedeni prikrmu nekdy v 7 mesicich.

mau9
9. kvě 2017

Náš malý byl taky blinkací, po každém kojení zvracel, byli jsem s tím i na ultrazvuku, některé děti holt nemá uzavřenou záklopku, přeslo to tak kolem 8 měsíce. Dají se dávat před kojením přípravky, které to mají v břiše zahustit, ale my nic nedávali.

arrowka
9. kvě 2017

@verus04 Ne, nekoj v delších intervalech, naopak je potřeba zvolit kratší intervaly, aby nehltala. Kojení každé dvě hodiny je normální a žádoucí. Taky nenuť k odříhnutí, to také může blinkání zhoršovat. Blinkání je v tomto věku normální a časem přejde. Pokud miminko přibírá, není třeba nic řešit.
http://www.poradkyneprikojeni.cz/news/reflux-a-...
https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/refl...

verca156
9. kvě 2017

já osobně jsem kojila podle potřeby miminka- malá dobře prospívá takže intervaly jsem nehlídala a zkrátka jsem jí dám kdy si řekne a je to skvělý, bez stresu. A vzpomínám, že asi týden mi taky ublinkávala a pak to zase přestalo je tam víc vlivů, proč k tomu dochází.

sternliebe
20. únor 2020

Je to normalni 🙂 nemaji dovyvinutou zaklopku 🙂

eithelwing
20. únor 2020

Taky bych se klonila k nedovyvinute zaklopce. Naše byla velky poblion, blinkala hodinu, dvě po kojení. Nejvíc jsem se o ni samozřejmě bála v noci. Můžeš zavést antirefluxni opatření, sama jsem po každém kojení chovala půl hodiny ve zvýšené poloze, dcera spala v podložené postylce nebo na klinku, kojila jsem častěji. U nas to nakonec byl doprovodný jev zablokované krční páteře, ale to rozhodně nemusí být vždy!

zuzangel
20. únor 2020

Určitě bych dávala jen jedno prso na kojení, rozkojena už dávno jsi, a takto miminko pije po prvnim prsu zase z toho druhého to řidší mlíčko a nedělá ji to dobře, protože už z prvního byla na tom zadním hustém.

zuzangel
20. únor 2020

@zuzangel heh stará diskuze, už to vidím 🤪