Bolesti bříška, Vigantol, záchvaty pláče. Co vám pomáhá?

nugetka20
27. čer 2016

Malému je týden. Poslední 3 dny večer bojujeme s bolestí bříška (malý se začne křečovitě natahovat, bříško tvrdé jako kámen, není k utišení, když už únavou padá, tak se stejně vždy po pár minutách vzbudí a začne se ksichtit, křičet).

Vigantol jsme dali 2x, včera už ne. Vyzkoušeli jsme vše, co nám poradili v porodnici - nožičky na bříško, masáž bříška po směru hodinových ručiček, drndání, poklepávání na zádíčka, otáčení na bříško .... Jediné, co nám trošku pomáhá je Espumisan před krmením, 3 kapičky na prst a zapít. Malej je plně kojenej, baští možná víc, než je zdrávo. U prsu mi většinou usíná, takže pak už s ním neklepu, neodkrkávám, jsem ráda, že spinká. K večeru ale nastává martýrium - nosíme, ducáme..... než se ozvou prdíky a je klid.

Prosím, co vám pomáhá? Mám ho radši po každém krmení ducat, aby si odkrknul (to dělám asi špatně, spíš mi ublinkne, než aby si krknul)? Jenže pak se probere a nejde uspat (což přes den nějak jde, ale v noci třeba 2 hodiny trvá, než zabere a to je šílenost ☹ ) Co dělám špatně?

fanouska
2. črc 2016

Ahojky,tohle jsme přesně řešili s MUDr. v pátek,nas malý má od 4.tydnu BioGaia,to jsou probioticke kapky na prdiky,které dávám vždy ráno(5 kapek na lžičku s troškou odstrikaneho mlíčka)před kojenim a doporučila nám k tomu ještě 8 kapek espumisanu,úplně stejným způsobem podávat jen v odpoledních hodinách.Taky je prý důležitý dát dítko pokaždé odrihnout, poněvadž tenhle nashromazdeny vzduch je přesně ten problém, který tu bolest briska zpusobuje ☹ Drž se 😉

barumat
2. črc 2016

Místo Vigantolu zkus BabyD a dávej hodně ven, aby bylo dítě na prosluněném vzduchu. Jinak opravdu je dobré nechávat dítě důsledně odříhnout. Zkus si ho po krmení položit bříškem na své břicho, mám to vyzkoušené v takovém polosedu. Krkne si pak zaručeně a docela rychle. A nemuselo by mu to tolik vadit. Kamarádka má dobré zkušenosti s tou BioGaiou, já doporučuju ještě Infacol. Ten funguje na jiném principu než Espumisan, takže mi v lékárně odsouhlasili že to můžu klidně kombinovat. Infacol dělá to, že malé bublinky plynu sloučí do větších, které se pak dají vyprdnout. Ještě doporučím, cvičit s nožičkama a masírovat dřív, než se prdíky ozvou - já se tak nějak smířila s tím, že ty prdíky prostě máme a bolí to, a zvykla jsem si cvičit a masírovat hned po probuzení pokaždé. Nevím, jestli se mi to jen zdá, ale přijde mi, že to zabírá.