Budou mu 3 měsíce a najednou nechce jíst a vzteká se u toho

marca26
27. říj 2017

Ahoj, je tu někdo, kdo má stejný problém? Mám 3měsíčního kluka a než začne jíst, tak se hrozně u toho vzteká, když už tedy začne jíst. A od včerejška mi saje už jen z jednoho prsa.

pavcik123
27. říj 2017

Spurt 🙂 vydrž

marca26
autor
27. říj 2017

o tom jsem taky četla, ale spíš, že chce pořád jíst. My to máme naopak

cery26
27. říj 2017

Nebo bojkot, vydrz. 🙂

marca26
autor
27. říj 2017

už to trvá 14dní a je to hrozně vyčerpávající, doktorka mi doporučila příkrm UM, to jsem odmítla hned, protože jsem mu zkoušela dát svoje odstříkané mléko a to taky nechtěl. Prostě nechce, tak nechce. Minulý týden dokonce pár g zhubl, ale zase začal jíst, tak jsme přibírali a teď už chce jen z jednoho prsa. Já chci vydržet, vydržím, jen nevím, co to je...

rebe
27. říj 2017

To, že preferuje jedno prso, je normální. Zkus mu dát trochu z toho preferovaného, aby zahnal nejhorší hlad, a když se zklidní a začne sát, nabídni mu znovu to méně oblíbené. Další informace můžeš najít na koníkovské wiki pod hesly bojkot kojení a spurt. Odmítnout UM byla dobrá volba, pokud chceš kojení zachránit. Je to vyčerpávající, o tom žádná, ale pokud víš, proč ti ta snaha stojí za to, věřím, že to spolu zvládnete. A že si kojení budete brzy zase užívat.

luj89
27. říj 2017

@marca26 pouzivate dudlik? Prijde mi to jako bojkot kojeni... Zkus LP z Mamily, me moc pomohla 🙂

luj89
27. říj 2017

@rebe ja naopak zacinam tim mene oblibenym 😀. Ale nekdy si ,,rekne,, sama, ze chce zacit tim vice oblibenym

marca26
autor
27. říj 2017

@rebe On už vůbec nechce z toho druhého prsa, dostane takový hysterák, že ho pak delší dobu musím utěšovat. Tak mu zkusím dát to druhé a někdy se chytne. Co se týče střídání, tak není šance, jak na začátku, během. Prostě nechce 🙂/ Děkuji moc

marca26
autor
27. říj 2017

@luj89 Děkuji moc. Dudlík používáme.

rebe
27. říj 2017

@marca26 V nejhorším případě je možné dlouhodobě kojit i z jednoho prsa, ale ideální to není. Asi by pro tebe opravdu bylo nejlepší kontaktovat laktační poradkyni. Ale odstraněním dudlíku začni, výrazně mění techniku sání, a tím může pokazit kojení. Nemusí, ale u vás se to nejspíš děje.

marca26
autor
27. říj 2017

@rebe já laktační poradkyni mám, a ta mi poradila lehnout si do postele a kojit a kojit, mazlit se. Minulý týden to na chvíli zabralo, ale jen na chvíli. Určitě v tom pokračuji, ale je to jen na chvíli. Nejsem si jistá, zda by bez dudlíku přežil hodinu, hrozně pláče bez něho. Už jsem to zkoušela a žádné utěšování nepomohlo.
Říkám si, že tři měsíce krásného kojení a najednou tohle. I když začátek taky byl těžký, ale s tím jsem se probojovala, protože jsem věděla, že to tak prostě je, pokud chci kojit. Jen by mi stačilo vědět, že je to normální, že se to stává, co dělat a já vydržím.

marca26
autor
27. říj 2017

@rebe co vlastně dělat s tím druhým prsem? musela jsem si dnes už odstříkat, jen rukou mi to nepomáhalo

luj89
27. říj 2017

@marca26 taky se primlouvam za odstraneni dudliku. Nejspis vam zkazil techniku prisati a kojeni. Casto se to projevi az za nekolik tydnu az mesicu.

rebe
27. říj 2017

@marca26 To je rada, která hodně pomáhá. Jestli vám tak bylo dobře, pokračuj v tom. Utěšuj hlavně nabízením kojení. Hodně problémů způsobuje, když nabídka neodpovídá poptávce, to vždycky trvá pár dnů, než se to srovná. Když budeš mít pocit, že nefunguje nic, zavolej jí klidně znovu, nech si znovu zkontrolovat techniku přikládání (to hrává také velkou roli).
Hlavně se snaž být v klidu. Stává se to spoustě žen, některé bojovaly dlouhé měsíce, u jiných se vše během pár dnů spravilo. Jako se vším v mateřství, nestačí zmáčknout nějaké tlačítko ani neexistuje univerzální rada, příčin může být spousta a stejně tak cest k řešení. Podle toho, co píšeš, prospívá hezky, příliš nehubne, takže se nejspíš neděje nic zásadního a určitě to zvládnete spolu vyřešit.

rebe
27. říj 2017

Na druhé prso si pořiď odsávačku, když se ti bude dařit odsávat, můžeš tím i podpořit laktaci v tomhle prsu. Ale netrap se, když ti odsávání moc nepůjde, rozhodně to nemusí znamenat nedostatek mléka nebo tak něco. Některým ženám prostě odsávat moc nejde, já odsála nejvíc pár mililitrů, i když jsem měla prsa nalitá k prasknutí.
K tomu dudlíku, pokud si bez něj opravdu nevíš rady, nechej ho pár minut na uklidnění z největšího pláče a potom ho zkus vzít, ve vaší situaci by ses měla snažit o co největší omezení. Dudlík umí kojení i ukončit ☹

marca26
autor
6. lis 2017

Ahoj, tak jsme nakonec jeli na návštěvu za rodinou a tam začal normálně jíst, jako dřív. Vydržela jsem a jsem teď moc ráda, jak to je 🙂. Tak doufám, že to vydrží. Děkuji moc za rady.