Dává některá z maminek svoje mlíčko přes lahev?

crazim
17. zář 2014

já už jsem k tomu nakonec po 2 měsících kojení a poté dokrmování dospěla...vždy jsem s malým seděla půl hodiny a on chvíli pil, pak řval, nebo spal.. pak jsem stejně musela dokrmit nutrilonem a zbytek mlíčka odstříkat..bylo to časově dost náročné tak mu ted dávám svoje mlíčko lahvičkou calma od medely a tím pádem odsávám snažím se každé 3-4hodiny... má to některá taky tak? pokud ano jak dlouho vydrželo kojení? chtěla bych to tak praktikovat aspon ten první půlrok...porodní váhu měl pěknou..

elana
17. zář 2014

dávala jsem to tak synovi (od samotného začátku, protože se neuměl přisát a ani se mu nechtělo tahat, jeho vrcholným dílem bylo vypitých-nakojených 5ml v porodnici 😝 ). Vydržela jsem to 3 měsíce naplno, 4. s dokrmem, po tom 3. měsíci přestane být laktace řízena hormonálně a láme se to, někdo zvládá odsávat i dál (kamarádka takto krmila 9 měsíců), někomu se mlíko ztratí.

hojda
17. zář 2014

Měla jsem podobný problém se synem, můj den byl celý jen o kojení, odsávání, dokrmování odstříkaným mlékem, vyvařováním a stále dokola. Kojení 40 minut (vypil vždy málo), takže pak ještě odstříkávání a dokormování, nejdříve jsem dlouhou dobu dávala z kelímku, ale když jsem viděla, že se situace nelepší, tak jsem asi ve 3 měsících přešli na lahvičku. Kojila jsem 11 měsíců od 4 měsícům s příkrmem UM, kojila bych déle, ale malá už pak nechtěl.

hojda
17. zář 2014

Jinak jsem měla hrozný strach, že podobný problém budu mít i u mladší dcery, ale tohle vůbec nenastalo, týden po porodu vypila z prsu 100 ml, takže naprosto bez problémů..... Někde opravdu může maminka dělat vše možné, ale taky je to o tom dítěti a to už moc ovlivnit nejde 😔 .

tulikiss
17. zář 2014

tohle sem zazila u syna, proste neodkazal sat tak, abych nemela vzdy bradavky do krve, takze jsem 8 mesicu odsavala a davala flaskou, ale mel i UM vzdy tak 1 davku UM jinak moje. u dcerky to bylo lepsi, krasne pila, ale v 7 tydnech☹ doslo mliko..ale co ,hlavne ze pak byla spokojena

janapavlik
17. zář 2014

Já jsem tohle praktikovala u obou dcer. U starší jsem měla přebytky mléka a nevytáhla si z prsu dostatek mléka, tak jsem ještě odstříkávala a kombinovala kojení s odstříkáváním, vydrželo mi to 11 měsíců, než se starší sama odstavila 🙂 U mladší to bylo horší, špatně pila už v porodnici, vypila max. 10 ml z prsu a nepřibývala, dosáhla porodní hmotnosti až za 3 týdny. U prsu spala, takže jsem odstříkávala co 3 hodiny tak, jako bych kojila pravidelně, dávala jsem jí MM přes lahvičku Calma Medela a od 2 měsíců na noc UM, protože jsem neměla tolik svého odstříkaného mléka. Takto jsme to praktikovaly do 4,5 měsíců, od té doby jsem začala s příkrmy, a pak mi mléka začalo pozvolna ubývat, neodstříkávala jsem tak často, 2x denně měla UM a zbytek MM. Vydrželo to do 7,5 měsíce, MM pak došlo. Chtěla jsem vydržet jako u starší, ale i tak jsem ráda za to, že převážně měla MM.

anets
17. zář 2014

Mám úplně stejný problém. Syn od malíčka pil, pokud mlíko teklo rychle. Pak se odtáhl a už nechtěl. Takže jsem ho dokrmovala také přes flaštičku. Momentálně je synovi 7,5měsíce, a pije už mateřské mléko jen z lahve, Odstříkávám mléko 5 krát denně.

kuna66
17. zář 2014

a máte někdo zkušenost s touto lahví na cesty?https://www.feedo.cz/obchod/kojenecke-potreby/k... je dost drahá,ale zase super tam kde nejde mm ohřát..

elana
17. zář 2014

@hojda souhlasím, že je to i o dítěti. Dcera se přisála hned, bude jí 9 měsíců a kojím bez jediného problémmu od začátku. Což jsem ráda, protože už v těhotenství jsem si to přebrala tak, že jestli se nechytne jako bráška, tak má prostě smůlu...opakovat ten cirkus s odsáváním, kdy sotva se skončilo, už se chystalo pomalu další, to by u dvou dětí fakt nešlo. Naštěstí ty ženský jsou prostě šikovnější 🙂 , takže neměla problém. A taky přece jen já jako druhorodička už byly ty mlékovody protažený atd., asi jí to šlo i líp.

hojda
17. zář 2014

@elana Moje zkušenost je úplně stejná. Malá věděla, že mě nemá trápit a byla fakt vzorná. Já přišla do porodnice vyzbrojená vším možným na dokrmování a vůbec to nebylo potřeba. U kluka, kdybych se postavila na hlavu a odpichovala se ušima, tak mi to nebylo nic platný 😔 .

missymici
18. zář 2014

Kluk se od narození neumel přisat (po mesíci mu mudra zjistila kratkou uzdičku pod jazyčkem).Mleka jsem mela pro tři deti.Byla jsme tedy nucena odsavat a dokrmovat pres stříkačku.VYdrželo to cca 5 dní celkem.Dostala jsem silny zanet obou prsou a skončila na antibiotikach.Kluk nemumel poradne ani pit z lahve,takže se jelo dlouho strikačkou a zkoušeli jsme lahev do toho.Casem se to zlepsilo,i když uzdička byla porad stejna.Bylo po kojeni a prešli jsme na UM.

bunny123
18. zář 2014

My po 3,5m taky bojujeme. Mala nijak extra nepribyvala, tak jsme koupili vahu a zjistili, ze vypije na jeno kojeni 60ml. Zacala jsem casteji prikladat, poridila si sypany kojici caj, hodne piju, zkusila jsem i ten ricinus, a hlavne v noci i 2x kojim, 2x odsavam a tim pres den dokrmuji. Pomalu to leze nahoru, mala uz je schopna si vytahnout i 80ml. Ale jsem z toho docela na nervy ☹ , protoze prave prso mi moc nefunguje, vse tahne to leve. Jinak pouzivam Calmu a spokojenost.

elvira
18. zář 2014

Spustilo se mi mlíko až 7. den, malý hodně zhubnul, tak mu dali mlíko z láhve už v porodnici. Doma jsem zkoušela zuby nehty kojit, pak stejně řval hlady, takže dostal odstříkané mléko z láhve, pak jsem odstříkala prsa... po skoro dvou měsících, kdy jsem skoro nespala, jsem to vzdala a dávala přímo odstříkané mléko. Takto jsem "kojila" 4 měsíce, pak už byl potřeba dokrm, mléka ubývalo a v půl roce byl na sunaru.

gepe
18. zář 2014

Kojila jsem od prvniho prisati v porodnici plne, byla jsem jak chodici mlikarna, ani vetrat prsa jsem nemohla jak mi teklo mliko.. Na krmeni doma jsme obcas s mym mlikem pouzivali Calmu, manzel sam rad krmil, tak jsem jim tu jejich chvilku dopravala 😵 a nenarusilo to vubec kojeni. Kdyz mi zastavili v nemocnici kojeni, tak pak taky jeste stale Calmou s um, az pozdeji jsme presli na standard savicky.

jancip
18. zář 2014

@crazim Já měla od začátku i přes veškerou snahu (masáže, olejíčky, čaje, obklady, homeopatika) problém s uvolňováním mléka (a bylo ho i málo), syn i když sál 3/4 hodiny, v podstatě nic nevytáhl, takže jsem pak odsávačkou to mléko vyloženě vydlachňovala. Za 3/4 hodiny jsem tak tak vytáhla jednu dávku. Takto to bylo co 3 hodiny. Pak to šlo samozřejmě hůř a hůř, i když jsem syna přikládala ve víře, že se rozkojím. Po dvou měsících tohoto praktikování jsem za celý den vytáhla dávku jednu, takže jsem to vzdala, i když jsem si říkala, že by bylo dobré, kdyby to aspoň vydrželo půl roku. Ale nešlo to.

ninanela
27. zář 2014

Rodila jsem sekci,kojit neslo,uz z porodnice jsme odchazely s Nutrilonem.Doma se snažila rozkojit,mala usínala u prsu.Lp,caje,homeo,tekutiny...Odsavala jsem.Kazdy den oplakala kojeni,proste to neslo.Kojila a dokrmovala Nutrilonem.Pak jsem zacala intenzivne odsávat,nejprve rucen,pak Medelou a davala male lahvi.Odsavala jsem kazde 3 hod i v noci.Mala jedla v noci 2x a mleka jsem mela vic a vic tak jsem si v noci vždycky udelala zásobu.Ted mam plny mrazak.Druha stranka byla ze jsem s malou vůbec nebyla a mou absenci u dítěte nahrazovala ma mainka a manzel.Bylo to tezke obdobi,nevyspana a nestastana,ale mleka bylo dost.Domluvily jsme se s mamou ze ještě do 4 mesice vydržíme a pak koncim s odsavanim.Tak jsem na konci 3 mesice omezila odsavani a ted v utery rano mala zase kňourala hlady a ja mela jit odsávat,tak jsem ji po dlouhe době strčila prso a ona PILA!Skratim muj pribeh,nadale kojime dnes uz 4 den.Nevim jak dlouho vydržíme ale je to obrovska uleva!Kdo nedelal nepochopi!

kocvarovas
27. zář 2014

Mám ploché bradavky a malá měla problémy s přisátím. Po 14 dnech kojení s kloboučky jsem měla bradavky bolavé a popraskané. Od kamarádky jsem si půjčila elektronickou odsávačku, později si koupila svou. Odsávala jsem každé 3 hodiny. Malou jsem takto na svým mlíčku měla do 6 měsíců plně a postupně dávala příkrmy. Odstavila jsem ji v 9 měsích.. Práce hrozná, neustálé umývání a vyvařování odsávačky i lahviček, noční vstávání, ikdyž malá spinkala, jen aby bylo mlíko, ale pro pocit, že má to moje a ne nějaký umělý to za to stálo..