Dcera se při kojení kroutí a pláče. Jak jí mám pomoci?

sparka
17. zář 2007

zdravim vsechny mam takovy dotaz,mam meicni holcicku a strasne se mi u kojeni krouti a pousti bradavku,pak zacne plakat,a takhle je to furt dokola,myslim ze ma prdiky..stavalo se vam to take..a jak ji mam pomoci?nebo mam prejit na umele mleko?zkousela jsem to ale u lahve se taky krouti,jsem z toho nestastna..

apricots
17. zář 2007

já bych zkusila dát jí odkrknout...třeba hodně polyká vzduch a pak má bublinu v žaludku a proto se kroutí, tlačí jí to...a po odříhnutí zkusit znova krmit...

izy
17. zář 2007

aho sparka. mne delala to stejne a opravdu pomaha nechat ji odgrcnout. treba i nekolikrat behem kojeni. vzdycky ji vrazim dudlik a cekam, dokut si neodgrcne a pak ji dam znv napit.
urcite neprechazej na umele mleko! to by bylo moc skoda. urcite prijdes na to, co ji je🙂

janicckka
17. zář 2007

Tak to budou prdíky nebo ti rychle teče mlíčko a ona se tím zaliká.
Zkus ten baby calm ten je na prdíky dobrej,je od ukončeného 1 měsíce.Ty malinký děti trpí na ty prdy.A nebo nejdřív odstříkej trochu mléka s prsu ono ze začátku teče moc rychle,a jestli máš dost mléka tak to přední odstříkat a vylít s toho dětem taky bolí bříško.
Taky mě malá plakala až jsem nevěděla co s ní tak jsem přešla na UM,janže se skoro nic nezměnilo tak jsem s tím praštila a potýdnu začala zase kojit.
Nemělo to žádný efekt. 😒 😀
Ale baby calm nám pomohl.

jana.1
17. zář 2007

spark, když se kroutí, tak má nejspíš za a) má bolení (prdíky, chce kakat..), za b) hltá nebo prostě spolykala vzduch a musí si krknout, za c) je špatně přisátá (špatně jí držíš)..
Zamysli se... z MM jí přece nemůže být špatně, vždyť je to to nejstravitelnější, co jí můžeš dát. navíc jsou tam protilátky, vitamíny atd. (nic umělýho). To fakt radši použij rektální rourku. Stojí 12 kč a vyprdí i vykaká se raz dva.. a zvládne to s ní cvičená opice 😀

Do těch cca 3 měsíců to bude trochu složitější, ale musíme vydržet!!!!! Miminka si zvykají (žaludek, střívka.. taky samozřejmě).. nehýbou se, těžko se jim kaká atd. (kočky, psi lížou a tím masírujou bříška koťátkům, štěňátkům..)
jinak na prdíky kapky baby calm, sab simplex
rektální rourka
gely na masáž bříška pupík, flatulin
o všem se píše v diskuzích tady v kojencích..
a projdi si tyhle stránky..
www.kojeni.net
http://www.kojeni.net/databaze.php
http://www.kojeni.net/technika.php

Jestli chceš přijít jen tak o svoje mlíčko, tak dávej UM a dávej ho z lahve. 😉 šárinka by ale možná radši to tvoje.. 🙂

sparka
autor
17. zář 2007

dekuju vam uvidime co pomuze...ale jelikoz se nemuze poradne vykakat tak to asi budou prdiky..

kupinka
17. zář 2007

Vážně vyzkoušej ten baby calm,je bez předpisu a tu rourku,bez toho bych ty první 3 měsíce asi zblbla. Ale tu rourku ne moc často,nebo ti sama nebude chtít kakat,jenom pokud fakt pláče bolestí a vidíš,že to nejde. Ale prostě musí občas kakat i sama. A nezapomeň si ten konec namočit do nějakého krému,než jí to do toho zadečku strčíš,ať to bobiška nebolí 😉