Dcera se sama nevykaká, přejde to?

terezs2716
20. dub 2017

Ahoj holky,jdu si pro radu od zkušenějších maminek. Dcera (5týdnů) trpí na koliku,bez mé pomoci se nemůže vykakat už třetí den.Občas po dlouhém tlačení vyjde prdík,ale jinak nic.Když se začne kroutit tak ji rozbalím,masíruji bříško a ve většině případů musím použít rektalní trubičku,to se pak na dvakrát i třikrát vykaká a je chvíli klid. Už jsem se ptala i v dětské nemocnici,dcera je po vyšetření,ale dostali jsme akorát rady typu nahřívání,masáž,nosit do klubíčka atd. Zkoušela jsem i kapky Babycalm a Infacol,nepomohlo. Dvakrát jsem ji dala probiotika Biogaia,oba dny se mi pozvracela (jinak prakticky neblinká). Tak už nevim co dál. Přejde to samo nebo je ještě něco na takovouto zácpu?díky moc za každou radu

majsina
20. dub 2017

Já místo rourky zadek masírovala, ukazovali mi to tak v porodnici. Bylo období, kdy potřeboval pomoct třeba i týden v kuse...Ale normálně to přešlo.

bledulka84
20. dub 2017

Mala sama nekakala do 4 mesicu. Jen chci ale napsat, ze nektere kojene deti kakaji az po vic, nez tydnu, takze pouzivat rourku co 3 dny uplne ideal neni. Nam se moc osvedcilo projimadylko easylax, mala mela bobky jak beton a timto se to krasne "promazalo" a je to i mnohem setrnejsi, nez rourka. Jinak u nas to bylo spojene s alergii na mleko, bilek a jablka, tak kdyby bolelo brisko, zkus i dietu. A ve 4 mesicich jsem zacla prikrmovat dyni, od te doby mala kakala sama, pusobila prirozene projimave.