Deprese. Zastavit laktaci?

13. pro 2020

Ahojte, trpím depresi a OCD a teď se přidala nespavost. Vše mi začalo po porodu. Ale už jsem na to trpěla před léty. Antidepresiva bohužel nemůžu brát při kojení. Co mam dělat? Dá se z toho dostat i nějak jinak? Chodím na terapie. Léky nechci, ty nic neřeší. Odstavení miminka od prsu taky není jen tak. Je nějaká přírodní cesta, co vám někomu pomohla.???
Já to vzdát ještě nechci. Co můžu brát na spánek při kojení?
Jsem už unavená a zoufalá.

zelenaesmolda
13. pro 2020

Melatonin?

95newmommy2020
13. pro 2020

Co se tyče zastavení laktace, tak mě se zastavila sama. Ale trvalo to asi 3 týdny a byl tam zánět. Když budu mít další dítě, tak hned po porodu budu mit dostinex. Ten by to měl zastavit.

puhelin
13. pro 2020

Neni nikdo, kdo by pomohl? Vzit miminko ven na prochazku, aby jsi se vyspala. Prestat kojit depresi jeste zhorsi, miminko bude brecet, volat po kontaktu.

lv
13. pro 2020

Leky u kojení muzes, psychiatr vi jake

autor
13. pro 2020

@lv mě napsal Zoloft, řekl mi, že za něho nekojit. A pak říkal, že je to na mě, že to vyloženě zakázané není.

autor
13. pro 2020

@lv já si ten lék bojím vzít. Chci kojit dál, ale chci aby mě bylo líp. Nevím jak se rozhodnout

kikca88
13. pro 2020

Nekojit kdyz to doporučuji, za každou cenu to prostě nejde a umělé mlika v dnešní době mají též hodně dobrou kvalitu

slunickoseznam.cz
13. pro 2020

Taky beru Zoloft na panickou poruchu a brala jsem ho celou dobu v těhotenství a i při kojení bohužel jsem kojila jen 2 měsíce ale mně Dr.řekla že je nejdůležitější aby byla v pohodě maminka

hanve
13. pro 2020

Já brala nějaká antidepresiva,při kterých se kojit může. Ale už si nevzpomenu,jak se jmenovala bohužel. Já měla deprese + úzkosti. Přírodní cestou jsem zkoušela Bachovky,ale jestli pomohly,to nedokážu posoudit. Já se z toho nakonec vyhrabala po půl roce,stále kojila,odstavila v 11mesicich. Mně pomohla hlavně přítomnost někoho dalšího v prvních dnech/týdnech. Střídali se u mě manžel s mámou,nesměla jsem být sama. Jenže jsem palice paličatá a nekojit jsem rezolutně odmítla.

@kikca88 to je problém,pro ženu po porodu v šestinedělí,která si absolutně nepřipouští,že by několika,to není jen tak,přestat kojit. Já zakladatelku chápu,že nechce přestat kojit.

kikca88
13. pro 2020

@hanve jaji též chapu hlavně když má ještě obsedantni- kompulzivni poruchu.. nevim přesně na co ji má zaměřenou, ale i u ni se doporucuje pokud vím prestat kojit a léčit:( bohužel u vsech to nejde a proto ji píšu, že i kdyz chce pro mimi to nejlepší ale musi myslet i na sebe a přece by nebyla prvni ani poslední co by nekojila🙂... prostě psychické nemoci jsou nejhorší... hlavu nejde bohužel vyměnit:(

lv
13. pro 2020

Léč se, neboj se, miminku ten lék neublíží.

hanve
13. pro 2020

@kikca88 jojo,já to chápu,já jen říkám,že přesvědčit hlavu je těžké. Když má člověk,natož matka utkvělou představu,že kojit přece zvládne každá,tak přesvědčit o tom,že kojení není Alfou a omegou všeho je prostě těžké. Mně nepřesvědčil nikdo...

svija
13. pro 2020

Ahoj, měla jsem to samé, po obou porodech bohužel. A s OCD se léčím doteď, když výsadim léky, tak se mi to vrací. Můj psychiatr by mě se Zoloftem kojit nechal, ale bohužel to nestačilo. Kolik je miminku?

svija
13. pro 2020

A jestli chceš, tak na Facebooku je skupinka OCD, některé holky tam určitě se Zoloftem kojily a řady ti poradí.

holkaokomodra
13. pro 2020

Zkus ještě guajacuran, volně prodejný, není na depku a ocd, ale na sklidneni, což by to mohlo pomoci se vyspat a jak to znám u sebe čím lépe se vyspím tím menší boj to je. Já teda mam úzkostne depresivní a taky si říkám co bude po porodu a vůbec v celém těhotenství... Já už sice jedno dítě mám, ale už je to trinactilety dacan. Takže jsem z toho všeho dost vypadla a vím, že to bylo všelijaky. Nicméně je fakt, že v té době jsem neměla svoje stavy ani pojmenovaný natož abych s nimi nejak uměla žít. Každopádně se drž!