Dobrovolné odstavení dítěte. Je to možné?

macheli
22. pro 2007

Ahoj všem, mám 11 měsíční holčičku, kterou stále kojím, jen málo (večer, jednou v noci a brzo ráno), ale vždycky pila ráda a s chutí... i když odmítala jiné jídlo, kojení neodmítla nikdy. A najednou bez zjevné příčiny začala prso odmítat, nechce se ani přisát... Mohla by se dobrovolně a sama odstavit? Dík za rady.

johanda
22. pro 2007

Macheli, jo, mohla se sama odstavit, Některé děti, jakmile jim zachutná nemléčná strava, kojení odmítají. Každopádně potřebují cca půl litru mlíka denně - takže UM nebo jogurty, po roce třeba nějaké žervé, trdé sýry atd.

macheli
autor
22. pro 2007

no jo, ale jí zelenina ani ovoce moc nejednou, nejraději má keksy...

johanda
22. pro 2007

A co teda jí (kromě těch keksů 😉 ) a pije?

macheli
autor
22. pro 2007

pije vodu, jablečný džus a momentálně nejí vlastně skoro nic, trochu ovocného žervé, vypila trochu mlíka. jinak jse v pohodě , vysmátá, jen jí teče z nosu.

johanda
22. pro 2007

možná to bude tou rýmou. Moje děcka taky nic nechtěly, když měly rýmu. Ani to mateřské mlíko. Pokud je vysmátá, tak to nejspíš bude o.k. Zkus ji odsát a přliožit k prsu, možná nemůže sát kvůli ucpanému nosíku.

protea
22. pro 2007

No tak to je jasné,
naše malá taky skoro nejedla měla rýmu jako trám a Mudra mi řekla, že má pravděpodobně natrávenou rýmičku proto nejí pořádně.
Jo a já malou kojím už jen jednou prso už víckrát nechce.

kamhajek
22. pro 2007

Macheli: mě se Ondra odstavil po roce sám, nejdřív odmítl odpolední kojení, ale to asi z toho důvodu, že mu to moc neteklo, tak jsem to nahradila UM a tak za 14 dní se odtáhnul ráno od prsa a ukazoval na hrneček. Tak na jednu stranu mi to bylo líto, ale zase jsem ráda, že odstavení proběhlo v klidu.
Ale u tebe to může být jen rýmou a až budete zdravý, třeba se kojit ještě dá.