Elekrická odsávačka mateř. mléka Medela Swing vs. Philips AVENT Natural. Porovnání, zkušenosti?

saroukri
31. led 2020

Prosím maminky, které mají zkušenosti s těmito elektrickými odsávačkami mateřského mléka (Medela Swing a Philips AVENT Natural), aby napsaly své zkušenosti s používáním, rozdíly, výhody, nevýhody, doporučení, prostě cokoliv co pomůže s rozhodováním, kterou z nich pořídit. Děkuji za ochotu.🍼

surikata131
31. led 2020

@saroukri medela je super, měli ji i v porodnici. Má 2 fáze, takovou stimulační a pak odsávací, nikdy něm to nebolelo (ale moc často neodsávám). Porovnání nemám, jsem spokojená, negativa pro mě žádné.

jana2381
31. led 2020

Mam zkusenosti jen s Medelou. "Rozkojila" jsem se s ni, kdyz byl syn na JIPu ihned od porodu a do 3 mesice jsem plne odsavala mleko (syn nemel silu se nakojit). Zadne bolesti jsem nikdy nemela. Odsati bylo rychle. Za me je skvela. S druhou zkusenosti nemam.

legelata
31. led 2020

Medela swing je zdaleka nejlepsi, co jsem zkusila👍
@saroukri

pe_tu_ss_ka
31. led 2020

Také medela swing, také jsem se dokázala rozkojit s ní, i když malého jsem měla měsíc na jipu.. Jestli můžu poradit, lepší je ta na obě prsa. Mám tedy jen na jedno, protože jsem jí měla půjčenou od sestry, ale ta na obě prsa by ušetřila čas a hlavně bych nemusela mléko z druhého prsa chytat do lahvičky.. 🙂

pipi_puncocha
31. led 2020

Já mám Philips AVENT natural s tou sadou s kelímkama atd z Alzy a za mě taky super, neměla jsem nikdy problém, odsáto mám do 5min, nic nebolí, ovládání naprosto primitivní a cena příznivá. Ale Medela je taky super určitě, Medelou jsem odsávala v porodnici a taky nemůžu říct nic negativního. Obě budou určitě plnit účel na jedničku.

bonavoxa
31. led 2020

@saroukri Mám také dobré zkušenosti s Medelou.

saroukri
autor
31. led 2020

@pipi_puncocha Takže máš zkušenosti s oběma, to je fajn. Já taky myslím, že budou obě dobré, hlavní rozdíl vidím v tom nástavci na prso. U Philipsu je silikonový, měkký, má stimulovat spouštění mléka, říkám si, že bude určitě příjemnější než ten jen plastový a tvrdý u Medely, co myslíš? Je v tom zásadní rozdíl, nebo to na odsávání nemá žádný vliv? Je síla odsávání a třeba hlučnost u obou stejná?

pipi_puncocha
31. led 2020

@saroukri ten Phillips nástavec je určitě příjemnější, to ano.😊 hlučnost bych řekla stejná, není to nic hrozného, síla odsávání těžko říct, mně stačí ta nejmenší, takže to úplně neposoudím.

saroukri
autor
31. led 2020

@pipi_puncocha Díky. A můžu se ještě zeptat, používají se ti lahvičky Philips dobře? Jsi s nimi spokojená? Já mněla u prvního dítěte Tome Tippee, ale ty už znova nechci.

zuzita15
31. led 2020

@saroukri kamaradka z porodnice mela obe a rikala, ze Medela je lepsi, lip ji odsala mleko. Ja mela Medelu a za me super, jen jsem mela na zacatku odrene bradavky, nez jsem zjistila, ze delaji vic velikosti nastavce 😉 Philips ma tri urovne sily odsavani, u Medely lze zvysovat/snizovat postupne pres +/-. Lahvicky Philips jsou fajn, ze zacatku z nich teda dcerka nebyla schopna pit, chtelo to tah a ten ona nemela, kdyz byla vetsi a silnejsi, tak s nimi nemela problem.

pipi_puncocha
31. led 2020

@saroukri my lahvičku nepoužíváme, jen kelímky na uskladnění mléka

kaja2016
31. led 2020

@saroukri Me zadna odsavacka mleko neodsavala, preztoze bylo. Proste na kus plastu nereaguju. To jen tak pro zajimavost, samotnou me to prekvapilo