Jak dlouho jste kojily při dokrmování?

mery.luu
26. srp 2008

Ahojky,
holky chtěla bych se zeptat vás, které jste musely již od novorozeneckého věku miminko dokrmovat, jak dlouho jste při doíkrmu kojily - resp. jak dlouho jste ještě měly mlíčko.

Já dokrmuji 2 týdny a mám pocit, že mám mlíčka číl dál míň i malý bývá více hladový.....Tak jsem zvědavá, jak dloho je možné při dokrmování kojit.

Děkuji moc za ohlasy

svoma
26. srp 2008

Ahojky,já plně kojila šest týdnů a pak jsem kojila a dokrmovala do tří měsíců,měla jsem čím dál míň mlíka,nevím,čím to je,ale mě děsně ubývalo mlíko i při prvním dítěti,to jsem kojila jen dva měsíce,asi mi není souzeno kojit.

mery.luu
autor
26. srp 2008

No mě právě taky malý neprospíval, nepřibíral na váze - právě naopak, váha šla dolů ☹ Tak jsem musela začít s úměláčem. Po každým kojení vypije ještě tak tak 60 ml Nutrilonu...

svoma
26. srp 2008

mojí malé to nestačilo,prý proto,že jak měla malou porodní váhu,tak že prý takové děti jsou žravější mi říkali v porodnici a říkala to i dětská dr.,se mi to mlíko nestačilo tvořit.

petronilla
26. srp 2008

Ahojda,já při prvním přikrmovala na noc od 1 měsíce,občas častěji-mohl hodně a pořád-a bylo mu jedno,jestli to je mlíko z flašky nebo MM a kojili jsme nakonec do 10 měsíců,pak se sám odstavil.

motol
26. srp 2008

ahojky,já začala dokrmovat od 5 měsíce,náš malej je žravej,tak se mi nestačily nalívat prsy,kojila sem skoro do 7měsíců a pak sám už prso nevyžadoval a postupně se mi mlíko ztrácelo

listicka20
26. srp 2008

ahoj, já mám taky žravý dítě, dokrmovat jsem začala v dvou měsících a teď v deseti stále ještě kojím 😀
já už bych sama ani nechtěla, ale malá je na prsíčku závislá, pořád si ho žádá

janaboris
26. srp 2008

Já kojila 2 měsíce a pak malej přestal přibývat na váze tak jsem musela začít dokrmovat a pak už ode mě mlíčko nechtěl.Asi 14 dní se mi nalívali ještě prsa a teď už nic...Sem tam se mi ještě nalijí ale už málo.

julie6
26. srp 2008

no tak ja som zacala prikrmovat od 7 tyzdna ale s prestavkami,no v tych prestavkach cisteho kojenia znovu slabo priberal tak po mesiaci znovu, davala som Nutrilon Ha,neskor Humana AR, snazila som sa tiez odsavat, no bola to bieda tak 20-30 ml,co ma po 2 mesiacoch trapenia a znicenych bradaviek prestalo bavit, nuz a kojim doteraz, ale prikladala som maleho ovela viac napr. v jeho 8 mesiacoch aj 7-8x do dna,co nie je bezne,

capy
26. srp 2008

tak ja som pri vikinovi zacala prikrmovat az v 8m. pretoze dovtedy vsetko okrem mlieka odmietal a prestali sme kojit v dvoch rokoch. jednoducho som povedala ze uz je velky a velke deti uz nepapaju didinku.

a tomina som zacala prikrmovat teraz a stale kojime.

ila12
26. srp 2008

Ahoj já jsem začala dokrmovat v 6.měsících,Matějovi je rok a ještě pořát kojím.

libka1
27. srp 2008

Ja som začala dokrmovať keď mala Evka mesiac... ešte kojím stále na striedačku... fľaša, kojenie, fľaša, kojenie... od začiatku sa mi tvorilo málo mlieka, ona spí celú noc, a nočné kojenie je na tvorbu dosť dôležité 😅

susik77
27. srp 2008

do konca 7.mesiaca, zacala som dokrmovat od 6.tyzdna

susik77
27. srp 2008

myslim si, ze ked casto prikladas, hlavne v laktac. krizach, mlieko znovu bude...ale ja som planovala kojit len asi do 8.mes., tak sa mi uz nechcelo bojovat s laktac. krizou okolo 6.mes.. to som uz kojila tak 3x denne, mala sa potom sama odstavila, ona bola strasne zive dieta, rychlejsie jej to islo z flase, tak ju uz nebavilo tahat to z prsa 😎

amira55
27. lis 2008

já dneska byla u doktorky, a vyfasovala jsem nutrilon(malýmu je teprve měsíc), protože se jí zdálo, že malej málo přibírá ☹ byli jsme nedonošení, tak nám vše trvá déle.vůbec z toho nejsem nadšená, protože mám strach, že ztratím mlíko úplně-mám totiž pocit, že ho moc nemám, protože malej strašně dlouho nechtěl sát a i teď je trochu laxnější.vypije si 40ml z prsu a víc ne i když tam mlíčko je. takže já zbytek odsávám a dám mu to přes stříkačku a pak mu ještě dělám 30ml nutrilonu na dokrmení......doufám, že to ten můj malej lenoušek nepřestane sát z prsu úplně.

radka.m.
27. lis 2008

amira-pokud stojíš jenom o kojení,tak napiš annag do ip,ona ti poradí,co a jak,nebo si napiš do poradny na www.kojeni.net,tam ti taky poradí.myslím si totiž,že podle toho,co píšeš,tak není vůbec žádný důvod k dokrmování um.takže pokud by jsi chtěla zachránit plné kojení,tak určitě není pozdě,spíše si myslím,že by ti to ani moc práce nedalo,protože jste ještě hodně malinký.

annag
27. lis 2008

amira, neboj sa, všetko sa dá napraviť, hlavne nutrilon odlož do skrine 🙂

napíš, koľko malý pribral, akú mal pôrodnú váhu, ako často kojíš, kojíš z obidvoch prsníkov pri jednom kojení,koľko mliečka odsávaš ?

radka.m.
27. lis 2008

ahoj annag-to je fajn,že jsi tady.taky mně přijde naprosto zbytečný ten dokrm,dost mě to žere,když doktoři z neznalosti nasazují um!!!!!!!!!

dididi30
27. lis 2008

radka presne aj mna to nie mrzi ale s prepacenim serie 😠 😠 😠 a najma v tedy ked to nariadi nejaka stara raketa co uz mala byt na dochodku a co z jej ery nevedeli co je to kojenie 😠 😠

annag
27. lis 2008

radka - zúfalstvo, lekárom je najjednoduchšie kázať dokrmovať, namiesto toho aby pomohli a poradili, zvlášť pri nedonosenom bábetku je to veľmi smutné, veď ono MM potrebuje o to viac 😠

dididi30
27. lis 2008

annag prvy krat ta vidim napisat alebo oznacit tento smajlik nesmajlik 😀

annag
27. lis 2008

dididi, keď mňa to tiež s prepáčením ... 😀

radka.m.
27. lis 2008

i mně to s---!!!takto neznalý doktoři volí samozřejmě tu nejjednodušší cestu,která vůbec je a už se ani nenamáhají zjistit,jestli je to ta správná volba,hlavně,že je to jednoduché a přitom mi přijde stejně jednoduché dát mamině telefonní číslo na laktační poradkyni-taky jednoduché,ale daleko více účinnější,pak by bylo samozřejmě na mamině,jestli o to stojí.

lennis
27. lis 2008

Dokrmuji od 2týdne a kojím dosud, nechce se pustit! Dávala jsem cca 1-2 flašky denně od začátku 😉

amira55
27. lis 2008

annag porodní váha byla 2650g, z porodnice nás pouštěli 4.den(den porodu=0.den) a měl 2470g.ve 14 dnech měl 2640g a dnes po dalších 14 dnech 2910g. kojím každé 2 až 2,5 hod. přes den a v noci cca. po třech.u každého prsa ho nechávám 10-15min. poslední 2 až 3 dny mi hodně brečel- dnes po příkrmu je v klidu a spí jak zabitej.takže už vím, že měl hlad a to jsem ho kojila takřka pořád. dneska jsem nakojila cca.30ml a odsála tak 20 až 30ml.krmila jsem ho ale po 3 až 4 hod protože po tom příkrmu byl k neprobuzení.

a ještě něco- nám ten přiblblej příkrm dávali už i v porodnici a to malej ještě nebyl schopnej ani se přisát a pak když byl ve fotu tak mi tam dovolili chodit jen po 4 hodinách a prostě mě k němu častěj na krmení nepustili ani přes moje argumenty že je nedonošenej a vypije si na ráz hrozně malinko- prý mu stačí po 4 hod-no chápete to? jo a pro brněnský se tohle dělo v bohunicích....dost mě tím naštvali, damiánek je moje první dítě a opravdu jsem si myslela, že mi s tím kojením poradí. neporadili, tak jsem nějak s pomocí internetu bojovala sama a zbytek už znáte

cerstvamama
27. lis 2008

Dokrmuju od 3 týdne a taky pořád kojím.

jahodka11
27. lis 2008

dokrmovala som 4 mesiace, potom som skoncila z kojenim....my sme v pohode fungovali aj na kojeni, aj dokrmovani....bol rad, ze papa a bolo mu jedno co 🙂

simona55
28. lis 2008

ahojte maminy ja mam zase taki problem 😖 ak sa to tak da nazvat moj mali nema problem s vahou ani znicim kojim ho ale neviem ci som ho( nepokazila stim )ze od troch mesiacov som mu davala papat milacik a vyzivu ale som ho kojila a aj kojim len uz menej teras uz papa vsetko okrem fazule a kapustu ☹ aja si mislim ze ras mozno ze dva rasi dene je malo kojit a nehovoriac ze mi nechce z praveho sat mliecko a vnoci trosku saje alebo mu to staci ma 5 mesiacov ?

daskak
28. lis 2008

simonka a preco si mu dvala od troch mesiacov milacik?

aponchie
28. lis 2008

kojili sme rok a pul a krmili jidlem asi 8mesicu k tomu

fifinna
28. lis 2008

simona, aj mne sa zda milacik od troch mesiacov skoro a aj to ze papa skoro vsetko. Ja som to skoro vsetko davala az od roka. Do pol roka sa len koji. Takze urcite si si ho tou stravou pokazila. Skus ho castejsie prikladat, nech sa poriadne rozkoji. Kolko krat za den mu davas tuhu stravu ? Ja mam tiez problem, ze mi nechce moc tahat z laveho prsnika, preto mu ho davam castejsie ked spi. S doktorkou si radila o tom ako krmis ?