Jak nastartovat tvorbu mléka? Mám devítitýdenní miminko a nestačí mu

reitka
24. čer 2018

Dá se prosím opět nastartovat tvorba mléka. Mám 9 týdnů mimčo a mléko nestačí. Beru homeopatikum, piju čaje, mám Lecitin a teď jsem začala i odsávat po kojení elektr. odsávačkou. Už nevím co ještě víc. Také jsem teď zjistila, že z prsou odsaji sotva pár kapek a nevím zda se to opravdu může stát nebo dělám při odsávání něco špatně ( držím se ale návodu ). Mám prsa odsávat i když z nich nic neteče? Jak dlouho trvá než se vše rozjede a zda vůbec máme ještě šanci.

ssluniiii
24. čer 2018

Taky mám problém s odsáváním, takže jsem zvědavá, co kdo poradí

opicka123
24. čer 2018

Zkus pred odsavanim prsa trochu nahřát a promasírovat. I naprazdno to ma smysl, aspon se to stimuluje, neboj, ono se to za par dni rozjede 😉

opicka123
24. čer 2018

A hodne pij, poradne se pred odsavanim napij.

jupiter2013
24. čer 2018

Mam 3.5 mesicni miminko a da se mi kojit jenom z jednoho prsa,uz pomalu od narozeni. Bala jsem se jestli to to jedno zvladne, nastesti ano. A bez prikrmu .Bojkoty jsme zvladli i krizi ze je mleka malo. Nema nahodou rustovy spurt,ze vypije vsechno mlicko? Na vecer laktace klesa, prsa jsou jakoby prazdna, ale pres noc zase se naplni. Mne pomaha na vecer snist tvaroh polotucny,tucny a taky cerne pivo. A pila jsem ve velkem meltu i caro.

priefi
24. čer 2018

@reitka zkus feminelu heredicum

jupiter2013
24. čer 2018

I kdyz je stimulace bradavek dobra i na prazdno, mozna bych zkusila nejaky ten den neodsavat a jenom kojit. Jeste je hodne chvalen caj z benediktu lekarskeho a piskavice- recke seno. Da se to koupit i v tabletach,ale je to myslim drazsi.

jupiter2013
24. čer 2018

Pisu na stokrat. Chci jeste dodat,ze nekomu se proste odsavackou odsat nic neda a neznamena to,ze je mleka malo, kojeni jesnoduse staci,miminko si to vytahne.

jatva
24. čer 2018

Ked nic neodsajes, neznamena, ze mlieko nie je. Je treba hodit sa do kludu, zaliezt s mimcom do postele koza na kozu, nosit, kojit na poziadanie. Pre istotu nechat skontrolovat prisatie.

mirri7
24. čer 2018

Ahojky,z poslednich 5let jsem 4 odkojila,takze si troufam poradit...my si ted prosli taky krizi.malej ma 9.7. tri mesice. posledni mesic jsme bojovali s rymou i kaslem,takze mliko postupne nenapadne mizelo,az jsem nakonec z obou vystrikala 50 pred kojenim.malej nedokazal prso utahnout,tak jsem svolila k flasce ...nakonec jsme se po tydnu snazeni o vic mlicka zase dostali k plny porci z jednoho prsu.vsechno co pises je spravny.ja si el.odsavacku pujcila taky,ale jak jsi psala,po kojeni jsem odsala sotva par kapek.chce to proste rucne a vymackat co tam zbylo.ja kojila po 3hod a vzdy do hodiny od zacatku kojeni jsem to prso porad odstrikavala.pak nechala 2hodiny byt a po kojeni to steny s druhym..
Dulezity je taky v noci nelenivet a alespon 2x odstrikat.
Jinak je to klasika:kojici cas,melta,caro,hodne tekutin,homeo,nahrivat pred kojo,popijet teply napoj pri kojo...
A za me teda v tehlech situacich,kdy je nedostatek mlika,tak beru dudu a nechavam malyho dudat prso...
Dej vedet,jak jste vyhrali.nepochybuju,ze to bude jinak.drz se a nepodlehej panice.hlava v klidu je nejdulezitejsi

misa357
24. čer 2018

Svliknou sebe i mimco, zalezt do postele a kojit a kojit a kojit. Taky jsem dělala to, ze jsem si napusila horkou vanu (samozřejmě snesitelne), pěkně jsem se cela prohrala a když voda vychladla na snesitelnou teplotu, tak mi manzel podal malyho a kojili jsme ve vane. Ve dvou tydnech byl 50/50 mm/um a od neceleho mesice, do sedmi a pul, byl 100% kojenej.

calvac
24. čer 2018

@reitka Ahoj,nezoufej,do tri mesicu veku mimca by se to melo utrepat. A velky mytus je to,ze malo odsateho mleka znamena malo mleka v prsu. Ne,to vubec neni zadny ukazatel. Jinak nejlepsi odsavackou je mimino a to je fakt. Hlavne bud v klidu,koj,co to pujde. Neboj,bude to ok.

reitka
autor
25. čer 2018

Holky moc děkuji za dobré rady a podporu.

absintka19
25. čer 2018

Mnozstvi odsati nic nevypovida o tom kolik mas mleka, nepanikar. Dite stimuluje prsa lepe a proto se mleko tvori.

no_title
25. čer 2018

ahoj,
nečetla jsem všechny příspěvky, budu reagovat na ten úvodní. Odsávačka o množství MM nic moc neřekne. Jsou ženy, které kojí mnoho let a přesto odsávačkou neodsály nic. V 9 týdnech se už netvoří MM nějak moc do zásoby, ale až při kojení. Já jsem na jedno odsávání zvládla odsát max 20 ml (ale spíš méně), přitom jsem plně kojila.
Existují i bylinky na podporu laktace, ale jako první se zamysli, jestli není něco, co může laktaci snižovat. A to je dudlík, lahev, kloboučky, HA ale také stres. Pokud něco z toho vedete, zkus vysadit, i když třeb vysazení dudlíku je pár dní náročné, u toho stresu úplně stačí, když ti někdo z rodiny pomůže třeba abys nemusela vařit a uklízet na 1 týden, jen se s mimčem válet v posteli. Na začátku hodně pomůže být u kojení svlečená. A kojit jej kdykoliv chce, i kdyby to bylo po půl hodině. Ono se to pak rychle upraví dle jeho potřeb.
Pokud je vše z toho ok, tak na nárust laktace můžete využít buď elektrickou dvoufázovou odsávačku a po každém kojení to mít 10 min na každém prsu (nejdřív stimulace, pak odsávání). Pokud nic neteče, tak to měj jen na stimulaci, ono i to stimulování pomůže, i když nic neteče (ale neboj, miminko odsává mnohem lépe než odsávačka, pokud má aspoň 6 počůraných plen denně, tak je to v pořádku) Nebo můžete zkusit bylinky, nejúčinnější je benedikt lékařský, pískavice a moringa (kapsle ne čaje). Kojící čaje jsou v tomto dost neúčinné a homeopatika taky nepomůžou komukoliv.

veri31
20. čer 2019

@reitka Jak si poznala, že tvé mléko nestačí? To, že neodsaješ nemusí nic znamenat 😉

jupiter2013
20. čer 2019

@veri31 diskuse je z minulého roku. Miminko už je batole 😃

veri31
22. čer 2019

@jupiter2013 Ahá 😂 a dopadlo to dobře?

reitka
autor
23. čer 2019

@veri31bohužel jsem vydržela kojit jen do 6. měsíce, víc to už opravdu nešlo.

jupiter2013
25. čer 2019

6 měsíců je pěkný úspěch. Můj syn si ještě před spaním ode mě mlíčka cucne, ale nemyslela jsem si, že to dotáhneme až do jeho 15 měsíce. Nejsilnější bojkot nastal kolem 7-8 měsíce, když začal jíst víc jídla, ale i to jsme ustáli 🙂, a tak zlehka pokračujeme.

kytiii1
Autor odpověď smazal
Zobraz