Jak odstavit od kojení a naučit pořádně jíst?

lukase
6. srp 2010

Ahoj,
měl bych na vás prosbu. Máme velký problém s naším dvouletým chlapcem. Nemůžeme ho odstavit od kojení. Respektive, od začátku máme problém ho naučit pořádně jíst.
Přibližně v půl roce jsme zjistili, že se osypal po kaši a začal se dávit. Je to nějaká alergie na mléčné výrobky. Takže do dneška stále nemůžeme jakýkoli mléčný výrobek: máslo, sýry, pribiňáky...
což nás hodně omezuje při přípravě jídla. Sní toho málo, ale něco sní. Ani nechce moc pít. Vůbec ty flaštičky s dudákem nikdy nepřijal. Dnes trochu čaje z hrnečku, ale málo.
Neustále si ale vynucuje kojení. Je tak mazaný, že sní třeba pár soust, protože ví, že dokud to neudělá, tak prso nedostane.
Z čeho jsme ale úplně vyřízení jsou ty jeho scény když nedostane prso. Lehne si na zem, řve jak tur. Dřív i mlátil hlavou o zem a do dveří, což ho už naštěstí přešlo.
Dnes dokáže řvát hodinu dokud prso nedostane. Nemůžeme s ním vytáhnout paty na dovolenou, při návštěvách se cítíme trapně až hanba.
Nepomáhá ho zavřít v pokoji o samotě. Jednak to nevydržíme déle jak čtvrt hodinu a jednak on nepřestane.
Je kojený ve dne v noci, v noci po třech a ve dne po dvou hodinách. A chce víc a víc a nechápe, že už mu to nestačí.
Poraďte prosím jak z toho pekla ven.

hancazivocich
6. srp 2010

@lukase
ahoj, včera jsem mluvila s kamarádkou - řešila přesně to samé. Má 19měsíčního chlapečka - v jídle se babral a prso pořád - i několikrát za noc.. Někdo jí poradil přelepit bradavky náplastí - chlapeček je neviděl, necítil a viděl, že má maminka ,,bebí". A i začal krásně jíst... Tak vyzkoušejte. Jinak je tu o přestání s kojení dost témat - zkuste zadat do vyhledávače...
Malá taky pití moc nedá, ale zkuste pití brčkem - prťata to baví, dělají u toho kravinky.. Nebo my pijeme ze skleničky - jako velká holka - když to hoří a vidím, že toho moc nevypila... Hlavně pomáhá, když si s ní sednu a piju taky.