Jak v noci odbourat mléko?

gabuscha
6. črc 2017

Dobrý den, moje desetiměsíční dcera už má přes den zavedené příkrmy tak, že nepotřebuje už vůbec UM. V noci se ale stále 2x probouzí hlady. UM dostává před spaním cca v osm večer (180ml - víc nevypije) a v noci pak 2x po 150ml. Ráda bych UM odbourala úplně i v noci, ale nevím, čím jí to nahradit. Máte nějaké tipy? Děkuji! Gabča

bekyc
7. črc 2017

Já myslím že v 10 měsících je normální, že se budí 2x. Můj syn se budí ve 14 měsících 1-2x na mléko. Navíc do roka by asi nějaké to mléko mít ještě měla, někdo říká že i déle. Jsou děti které mají ve 3 letech UM. Znám maminky které dávají místo UM rostlinná mléka (makové, mandlové, sojové) ale až po roce. Zkuste dávat v noci čaj nebo vodu. Ale můj to nechce, už jsem se s tím smířila, ale lepší se to 🙂

linee
7. črc 2017

@gabuscha to buzeni mi prijde normalni. Ja jsem postupne jednu davku nahradila cajem.Otazne je,zda se budi na hlad nebo zizen. Mozna jak jsou horka i na zizen.

marcellia
7. črc 2017

Ahoj,to je ještě dost malá na to,abys jí odbourávala noční mléko,to nedělej..
Malá se mi budila jednou v noci ještě ve 3 letech. Jasně,že se člověku nechce vstát a jít dělat mlíko,ale zas jednou je tady,tak proč jí odbýt,když jí to udělá dobře. Předpokládám,že stejně potom hned usne..

bublinka2015
7. črc 2017

souhlasím s holkama, je ještě brzy to odbourávat. Já kojila a to bylo ještě horší. Mě se malá v tomto věku budila i 15x za noc. Takže 2x je pro mě nic 🙂

verusky
7. črc 2017

ja nedavno synovi prirozene zrusila kojeni v noci, ale bude mu rok a pul. budival se mi kolem pul druhe, najedl se a spal dal. parkrat jsem vyzkousela nedat mu prso, ale plac neustaval (jako zkusila jednu minutu 🙂). a najednou jsem se rozhodla prestat kojit pres den a za tyden jsem si rekla, ze zkusim i tu noc a mozna chvilicku plakal, ale spis asi ne, ja ho uklidnila jako pres den, ze mama mlicko nema a ok. takze jsem prestala, aniz bych dopredu chtela a planovala 🙂 .
jenze- Ty mas mladsi dite. dle knih i v tomto veku uz dite umi spat celou noc. takze bud nastavis hranice- opravdu uz nechci v noci vstavat a dite je prijme (je uz pripravene) nebo Ti to neda a flasku nakonec das. me dite to prijalo az ted 🙂 takze bud se pojede podle Tebe nebo podle ditete... muzes zavest obe varianty a kombinovat, ja myslim, ze spravna mama brzy vyciti, jak na tom s ditetem je. pokud rve a trapi se, v tomto veku muzes zadelat na trauma. i kdyz uz ne nejak velke jako uplne miminko.

g_m
7. črc 2017

@gabuscha Malá má 8 měsíců a pravidelně už od porodnice se budila kolem jedné a pak kolem páté na mléko. Teď jí kolem té jedné dávám čaj a dudel (jinak spí bez něj) a po chvilce usne a jí až pak mezi 4 a 5. Někdy se stane, že jí nejde usnout a je uplakaná, tak jí dám 240ml třeba kolem 2 a to ji uspí a vydrží až do rána.

verusky
7. črc 2017

jak psala @g_m ... je treba souznit s miminkem a pak muzes delat zmeny 🙂

gabuscha
autor
8. črc 2017

Mne nevadi buzeni, ale chci chemicke UM nahradit necim jinym...

g_m
8. črc 2017

@gabuscha Jako cim??? Jedine zkusit ten caj. A jak vite, ze v noci nema hlad?

normalnimatka
8. črc 2017

no tak nemusí se budit hlady, a bude to spíš pravděpodobnější verze, že se prostě vzbudí a tím mlíkem se pak zase uspí...
můžeš zkusit dávat čím dál menší porce mlíka. pokud se budí hladem, takhle ji postupně zvykneš, že to nebude potřebovat.
ale jinak bych to nechala bejt. co bych dala za buzení 2x za noc v 10 měsícíh (i víc)...to je úplně normální a v pohodě.
a pokud chceš UM nahradit něčím jiným, tak dávej vodu/čaj.

gabuscha
autor
8. črc 2017

Nechci ji zbavovat nočního buzení, to mi rozhodně nevadí. Jen bych ráda prostě odbourala to UM a nahradila to něčím jiným. Ráda bych, aby okolo oku byla úplně bez UM. Zkusím jí dávat napít čaje.

normalnimatka
8. črc 2017

@gabuscha áha, no tak uvidíš.. zkus to a pokud nebude chtít, tak nevím...asi není co radit moc:D

kata267
9. črc 2017

@gabuscha u nas dcera 13 m a taky porad "mlikuje", zkousela jsem jako nahradu jen caj ale to ji bohuzel neoblbne tak si rikam ze treba sama casem s tim mlikem prestane..