Jaká jsou omezení ve stravě pro kojící maminku?

zuzan88
26. zář 2018

Ahojte holky, potřebovala bych poradit.... Jaká jsou omezení ve stravě pro kojící maminku... Náš včera pustili domů a ještě v tom všem tak trochu tápám☺️🤔

barussska1
26. zář 2018

Ahoj, já se ze začátku vyhýbala nadýmavým a ostrým věcem (cibule, brokolice, květák, česnek) a výraznýmu ovocii. Ale časem jsem zjistila že na prdy nějak extra netrpí a dnes jsou malýmu tři měsíce a jím uplně vše. Občas se mi osypal po ovoci třeba višně nebo hrozny, ale za dva dny to zmizelo a když jsem to jedla příště tak už se nic nedělo. Ale v zásadě žádná omezení nejsou. Na podporu kojení jsem si dělala často zasmaženou kmínovou polévku s vejcem a proti bolení bříška jsem ještě pila fenyklový čaj.

gruyerre
26. zář 2018

@zuzan88 Ahoj, jak u koha, já třeba žádné omezení nemám. Miminka můžou mít problémy hlavně po nadýmavém nebo pálivém jídle, exotickém ovoci apod. Nejdřív musíš pomalu zkoušet, jestli po něčem miminku nebolí bříško nebo se neosype takže ta rizikovější jídla zkoušej po troškách 🙂

peta34
26. zář 2018

Ahoj, přesně jak u koho 🙂 malému je přes půl roku a já do dnešního dne nemůžu nic co je kynuté tzn. obsahuje droždí. Navíc mu nedělá dobře ani fenyklový, kojící atd. čaj. Prdíkuje jako o závod. Ovoce zvládá od narození ale některé kombinace zeleniny mu taky nedělalo dobře. Takže zkoušej zkoušej a zkoušej.

cuuza
26. zář 2018

Nic extra ostrého nebo nadymaveho. Obecně potravin u kterých mas obavu zkusit dopoledne nebo k obědu. Kdyby náhodou nějaké bolení bříška, tak se to projeví odpoledne ale v noci se vyspíte v klidu.

priefi
26. zář 2018

@zuzan88 jeste doplnim, ze vyhybat se histaminovym vecem, aspon ze zacatku

bayt
26. zář 2018

@zuzan88 Jedla jsem vše kromě mléčných výrobků, protože malý trpěl na bříško a mléčný má na to prokazatelně vliv. Trošinku to i pomáhalo. U ničeho jiného se prý vliv neprokázal a já ho ani nesledovala. Nejraději si dopřávám pálivý kari 😃 Prcek po standardních třech měsících naprosto v pohodě.

no_title
26. zář 2018

já zjistila, že mu nějak nevadí nic. Chce to zkoušet a postupně zařazovat věci, jediné, co snad dělá často problém jsou mléčné výrobky kvůli ABKM, kterou má dnes kdekdo.

bekyc
26. zář 2018

Jak bylo řečeno, je to různé. Já se třeba první 4 měsíce skoro pořádně nenajedla. :D Dělalo mu problém fakt všechno. Pak najednou nic. Takhle ze začátku bych se vyhnula luštěninám (max třeba červenou čočku a málo) a čerstvému pečivu, to se dá nahradit něčím jiným. Ještě nám dělal problém česnek a čerstvá zelenina, jako paprika a rajčata. Stejně si myslím, že většina dětí má první 3 měsíce problém, než se to v těch jejich bříškách upraví ať držíš kojící dietu nebo ne... kup si pro jistotu espumisan a nějaká probiotika.

no_title
26. zář 2018

jinak na prdíky nás spíš než dieta a espumisan zachránilo tohle: https://www.modrykonik.cz/blog/ji_tuli/article/cviceni-na-prdiky-opravdu-fungujici-73hqzb/

misa1106
26. zář 2018

Ja napriklad nemohla vegetu, masox apod.

zuzan88
autor
26. zář 2018

Espumizan máme, sme zatím částečně i na dokrmu. Chtěla sem vědět, jestli je opravdu něco co se nemůže nebo by nemělo😊