Je správné kojit 8týdenní dceru z obou prsou?

tweea
14. lis 2015

Ahoj, chci se zeptat, male je 8 tydnu a vlastne jsem zjistila ze nevim jestli je spravne ji kojit z obou prsou. Vzdycky ji nakojim z jednoho, dam ji odrihnout a pak z druheho. Neni to spatne? Nebude ji stacit jen z jednoho? Kdyz si vam death odrinout davate jim jeste nebo uz to berete ze jsou najezeni? Dekuji

svatkafojta
14. lis 2015

Ahoj,
já dávám svému synovi od malička (4 měsíce) z obou protože z jednoho by mu to nestačilo, je to kus chlapa 7,5 kg a cca 66 cm 🙂 Navíc už v porodnici mi říkali, že první z jednoho, odříhnout a pak z druhého.

andelka
14. lis 2015

Zkusila bych kojit jen z jednoho. A někdy po odříhnutí jsem dávala ještě dokojit, třeba po 15 minutách. Když jsem myslela, že to stačí, tak byl řev, dítě není najezené vždy, když si myslíme, že by mohlo být.
U prvního jsem věřila tomu, že když se nakojí, trvá to 20 minut, tak by pak mělo 2-3h vydržet. No ani náhodou. Co jsem tohle hodila za hlavu a kojila často, i po odříhnutí (vzduch uvolní místo, a mimi by si dalo ještě), tak jsme byli oba mnohem klidnější a spokojenější.

brokovich
14. lis 2015

To záleží. Náš malej pije přes den co hodinu, takže mu davám je z jednoho. V noci ale co 3 hodiny, tak to mu dam z obou, aby se mi prsa uvolnila. Jinak mléka mam dost, jedno mu teda stačí a vypije si i to tzv. zadní mléko. U prsu ho nechávám max 20 minut. Někdy má ale hladovou chvíliku a je po kojeni neklidnje, tak to si třeba ještě 5 minut cucne a vse je ok.

bajana
14. lis 2015

Vždy som dávala len z jedného. Ja som naopak počula o zadnom hustejšom mlieku, ku ktorému sa mimi tiež musí dostať. Nikdy sa malá nesťažovala, priberala pekne, napapala sa za 10-15 min.

mythologist
14. lis 2015

Ahojda, za mne delas dobre 🙂 kojila jsem a porad kojim pravidelne z obou, i kdyz mel Housenka tendenci mit nekdy nektere prso radsi. Kamoska byla benevolentnejsi a pak nejakou dobu chodila s nekojicim prsem velikosti A a kojicim velikosti D.

evulina77
14. lis 2015

dávej z jednoho a pak z druhýho nabídnout, pokud bude mít zájem. U první jsem taky měřila čas a nedávala dřív něž po hodině, kojila z jednoho prsu a vůbec na všechno šla moc vědecky. U dalších dětí to už neřeším a dávám podle jejich zájmu a vše je ok, neřeším záněty a jsme bez zbytečného řvaní...

suzief
14. lis 2015

Ze začátku jsem dávala na střídačku jedno a další kojení druhé, teď co je syn starší v jednom kojení dávám obě.

majkylove
14. lis 2015

syn má 5 měsíců a kojím pořád z obou

svija
14. lis 2015

Teoreticky podle pokynů z Krče už můžeš jen z jednoho (jen prvních 14 dní nám říkali střídat, kvůli rozjetí laktace). Pak už je to asi na tobě. Já kojila z jednoho.

petrasipkova1
14. lis 2015

Dcerka 4 mesice, pres 9 kg, uz dlouho kojim co kojeni to jedno prso, staci ji to, ji po 3 hodinach, po odkrknuti uz pit nedavam, tlustoucka je az moc 🙂

jitavrtule
14. lis 2015

Dcera 6 měsíců, od začátku kojím z jednoho prsu a střídám je. z obou jsem kojila akorát na dovče, když jsem potřebovala stejnou velikost do plavek 🙂 Malá doteď plně kojená bez příkrmů, prospívá krásně. Čas ji fakt neměřím, pije jak dlouho chce. Krkat nedávám, první měsíce beztak nekrkala, pak se naučila točit na břicho a když potřebuje, přetočí se a krkne si sama.

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
citun
14. lis 2015

Kojila jsem jen z jednoho, úspěšně tři roky 😉

tweea
autor
14. lis 2015

Dekuji moc za odpovedi, zkusit davat z jednoho, snad si vzdycky zapamatuju z ktereho :D v noci, jelikoz mi spi i 8 hodin v kuse dam asi z obouch aby se poradne najedla. Dekuji moc holky 🙂

katyxq
14. lis 2015

Já kojím už druhé dítko skoro vždycky z obou, jak začne být u jednoho prsu nespokojený, nabídnu druhý, no a někdy takhle prsa prostřídá i několikrát.
Doporučuju pročíst http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/strie...

vercik83
14. lis 2015

napred jsem kojila z obou,pak uz stacilo jedno

replykatee
14. lis 2015

Ahoj, já jsem kojila z jednoho a další kojení z druhého. Vždy měla malá dost. Po odříhnutí usnula. Když jsem odsávala na zkoušku, bylo to z jednoho prsu 90-130 ml a prsa jsem měla opravdu malá 🙂
Můžeš střídat, ale pokud budeš kojit z obou, prsa se nebudou nalévat tolik, jako když střídáš prso co krmení, řekla bych.

olusenka
14. lis 2015

v této době (8 týdnů) už jsem krátce kojila systémem jedno kojení= 1 prso. Zhruba za 2 hodiny další kojení, jak se hlásil, a to zas druhé prso. Prsa jsem střídala při jednom kojení v porodnici a zhruba během šestinedělí. Prostě jen na rozjezd.