Jedna bradavka vpáčená. Pomohla odsávačka? A která?

orchidis
19. zář 2013

Ahoj,

nebudu to sáhodlouze opisovat 🙂. Kojím už své druhé dítě a opět se opakuje stejný scénář. Jedna bradavka ok, druhá vpáčená a chytré mimi už ve dvou měsících pochopilo, že z jedné to teče pěkně (když odstříkávám, tak 3 proudy), zatímco z druhé se pije blbě a tak u jenoho prsa řve. Jedno prso nalitý, v druhým skoro nic a takhle to dál nejde. Vyzkoušela jsem už fakt vše (seznam by byl asi na A4 😀) a poslední šance je odsávačka. Byl někdo v podobné situaci a zachránil to odsávačkou?
A kterou? Bojím se, že mechanická nepomůže.
A nedá se to někde půjčit? Plně kojit budu jen do 4m, tak už se mi nechce moc investovat.
Prosím ne rady: zkus klobouček, zkus nahřívat. Vše známé a dostupné vyzkoušeno, teď je poslední šancí odsávačka 🙂.

Díky!

llluckaaa
19. zář 2013

@orchidis Tak ještě dobré, že to pochopilo až ve 2 měsících, moje děti měly jasno už v porodnici, která strana se jim líbí víc 😅 Nepomohlo mi nic. Ale abych tě utěšila, dá se dobře kojit i jen z jednoho prsa, v tom druhém se časem laktace zastaví.

orchidis
autor
19. zář 2013

@llluckaaa Takže odsávačku jsi zkoušela a nepomohla? A kterou, jestli se můžu zeptat? Tys fakt odkojila obě děti jen z jednoho prsu? To já právě fakt nechci, už první jsem kojila víc z jednoho a i po ukončení kojení mi to jedno zůstalo trochu větší a fakt bych nechtěla vidět, jak bych vypadala kdybych to tak nechala ☹.

llluckaaa
19. zář 2013

@orchidis Já měla odsávačku už od začátku. Měla jsem Medela Harmony, ta je super. Mně to šlo od začátku z toho jednoho pořád blbě a odsávala jsem jak divá. Jenže pak už jsem toho měla dost, přestala jsem a syn pak už byl jen na jednom - několik měsíců. Při druhém dítěti se mi vedlo hůř - už jsem neměla sílu pořád dokola odsávat, dítě nechat hladovět, do toho dokrmovat, takže jsem s tím sekl po pár týdnech. Když budeš z toho "horšího" odsávat, tak si tam laktaci asi udržíš. Já mám taky rozdíl ve velikosti a při kojení jen jedním byl ten rozdíl obří 😅

hojda
19. zář 2013

Měla jsem půjčenou Medelu Harmony, ale je to opravdu dost drahé, asi bych koupila na bazárku manuální Avent, s tou jsem to zvádala 4 měsíce odstávat. TAky ti možná ta odsávačka bradavku povytáhne a půjde to kojit. Já měla pak v jednom prse mléka více a ve druhém málo. Sousedka taky kojila jen z jednoho prsa🙂. Hlavně ne el. od Farlina, ta byla jak žiletky ☹ .

hojda
19. zář 2013

Jinak děti hodně přeferují levé prso, že slyší tlukot srdce jako v břiše🙂.

llluckaaa
19. zář 2013

@hojda Tak u nás doma je to naopak, preference je u pravého 😉

hojda
19. zář 2013

@llluckaaa Tak asi fakt lépe teče 😉