Jedno prso mám větší než druhé

crazim
14. srp 2017

Zdravím, odsávám MM každé prso stejnou dobu i stejnou silou odsávačky (mám medelu swing) a jedno prso se nalévá více, než druhé.. Zdá se mi dokonce, že z toho menšího se ztrácí mléko.. Chci se zeptat, jestli se velikost prsou vyrovná, až přestanu "kojit" abych neměla pak jedno prso větší než druhé...:/

tomikjoejoe
15. srp 2017

Po prvním porodu jsem měla ten samý problém, ukončovala jsem kojení ve 4. měsící dítěte, protože jsem měla málo mléka a malý sám přešel na UM. Trvalo to pár týdnů, ale celkem se to srovnalo. Když jsem ještě kojila, tak mi pomohlo kojit z té menší strany víc, aby se víc nalila a z té druhé strany méně, ale musí se opatrně, protože jsem si nedala pozor a měla jsem ve výsledku na jedné straně zánět. Řekla bych že z odsáváním to bude stejné, odsávat méně z té více nalité strany a dávat studené obklady a odsávat více ze strany, která se nalévá méně.

Od té doby jsem byla těhotná ještě 3krát (aktuálně jsem 3 týdny po porodu), nekojila jsem, ale prsa se mi nalily a brala jsem prášky na zastavení laktace. A přijde mi že od toho prvního porodu je tam pořád maličký rozdíl, vizuálně to sice není moc vidět, ale spodní prádlo mi na každé straně sedí trošičku jinak.

crazim
autor
15. srp 2017

@tomikjoejoe jsem po druhém porodu, po prvním jsem také odsávala a bylo vše v pořádku, možná ze začátku jak jsem kojila tak jsem na jednu stranu přikládala víc, protože se mi mimi lépe drželo.. no snad se to srovná.. díky 🙂

altice
16. srp 2017

Mám ten samí problém ale kojim jen z jednoho bohužel to druhé nechce tak aspoň to odstrikam.uvydim jak přestanu kojit asi je to normální ze jedno je věci.