Kdy se upraví tvorba mleka? Mám ho moc

misiko
20. pro 2010

Ahojte,
jsem 9 dni po porodu a plne kojim.Mleka se mi dela ale dost a nez se mala probudi tak mliko tece temer vsude 😒
Kdy se tak asi laktace upravi a mleka bude akorat?
Muzu tomu nejak pomoct sama?
diky

kach82
20. pro 2010

Hlavně si to nezakřikni. 😉 Já takhle taky pořád říkala, co mam mlíka, jak to všude teče. A pak za pár dní začala malá řvát hlady, protože mlíka bylo málo. Musely jsme pak naject na umělé. Takže buď ráda, že je mlíčka dost a vydrž, ono se to upraví. 🙂

lura
20. pro 2010

Já jsem to ze začátku kojení měla také tak 🙂. Na noc jsem nosila kojící podprsenku s vložkou, ale nějak se to třeba posunulo a mohla jsem se jít převlíkat. Flek na noční košili, nebo na prostěradle jsem občas měla snad až do třetího měsíce. Pozor na spaní na břiše 😀 - to je pak hned 😀... 9 dní po porodu je tedy brzy na uvažování, kdy to skončí a jak píše kach82, každý to má jinak. Takže, ať je mlíčka raději více, než méně 😉 😉 😉.

iluss
20. pro 2010

Mě se ta tvorba mléka upravila po jednom měsíci. První měsíc ze mě mléko neustále teklo, nešlo to vůbec zastavit. Pak po tom jednom měsíci se to trošku omezilo a mléko teklo, jen když malá bumbala. Kojení nám vydrželo 13 měsíců.

veronikavlaskova
20. pro 2010

Ono to ani nemusí znamenat, že je mlíčka tak moc. Ze začátku nemá mimi takovou sílu, tak mlíčko teče skoro samo, protože by ho prcek neuměl vytáhnout. Později, když už má sílu, tak musí pořádně zatáhnout, aby teklo. U mě se to ustálilo tak na těch dvou třech měsících, pak už nebyly vložky do podprsenky ani potřeba.

sussanah
20. pro 2010

Taky se pridavam k nazoru, ze bud rada, ze tece 😉 Ze zacatku je to fakt takove rozhozene, 9 dni je hrozne malo - uplny zacatek. Me teklo mliko hodne prvni mesic, mela jsem latkove vlozky do podprsenky, menila jsem co 3h, byly durch, vatove vlozky to vubec nedavaly. Prvni uprava byla zhruba po mesici, uz to neteklo tak moc jen tesne pred kojo, vlozky jsem do nosila do 3m. Potom uz se to upravilo perfektne i prsa se zmensily a prestaly se bolestive nalevat. Nekde jsem cetla, ze kolem tech 2-3m se upravuje kojeni. A stale kojime 🙂

luciebx
20. pro 2010

me taky mlicko po porodu teklo samo.. a kor kdyz se maly probudil pozde na kojeni.. to bych bez prsnich vlozek nemohla existovat.. ale tak 3 mesice po porodu sem uz vlozky nenosila a tvorba mlicka se mi ustalila. ono to chvilku potrva.. kup si prsni vlozky a bude to ok..

prcekpet
20. pro 2010

ahoj,
tak mne po porodu mliko neteklo, ale pocitove jsem prsa mela hodne nalite. Maly brecel kolem 3., 6. a 9. tydne, kdy je tzv. rustovy spurt, ale to se brzo upravilo. No a ted budeme mit brzy 4 mesice a opet mame obdobi, kdy se prisaje a druhe prso strika (vubec nevypada nalite). A docela bradavky boli, je v nich takovy tlak. U prvniho syna jsem to vubec nezazila...a ty prsni vlozky jsou na nic, vubec nesaji 😒 a i po 3 mesicich se stane, ze mam prsa jak z betonu (kez by tak nalite, krasne pevne zustaly i po preruseni kojeni 😀)
jsem nazoru, ze laktace se upravuje dle potreb ditete a je jedno jestli ma ditko par dni anebo par mesicu. Takze bych to vubec neresila, zvlast jsi - li jen 9dni po porodu 😉 hlavne mej dostatek tekutin behem dne. Jednou jsem skoro cely den nepila a hodne se to odrazilo na tvorbe mlika a kdyz jsem mela pocit, ze je mlicka malo, uvarila jsem si kojici caj 😉 tak hodne sil a hlavne zdravi pro Tebe a prcka 😉

miarosa
22. pro 2010

Mě mlíčko taky teklo proudem , do 2 měsíce to bylo v pohodě, ale vložky sem pro jistotu nosila pořád, když zaspal kojení tak sem pak měla jedno prso jak meloun. Ale určitě se to ustálí dřív. Mě začal od 2 měsíců papat o dost víc a tak už to bylo v pohodě.

lukza
22. pro 2010

mě taky cca do 2měsícu mlíčko teklo furt než se Luky stihl přisát tak byl celý od mlíčka a to nemluvím o nocích když začal plakat tak než sem ho vytáhla byla sem celá od mlíčka aji přes prsní vložky ,ale po těch dvou měsícách se to začínalo upravovat stále kojím as to Luky už bude mít 11měsícu.a musím říct že i tedka se někdy stane že ukápne ale už dávno jsem bez vložek takže vydrž.🙂)

delapa
22. pro 2010

Mně mlíčko teklo do cca 3. měs., ale i teď - malý má půl roku - se mi občas stane, že když kojím z jednoho, z druhého se mlíko taiky spustí... Holt mám furt jiný trika. Ale lepší když teče, než když není dětem "co rozlejvat". 🙂 Neboj, časem se to upraví a prsní vložky nebudou třeba. 9 dní po porodu je malinko, musí se srovnat hormony, děloha, prsa, mlíko... jejej, dej tomu čas. Ať se daří!!!