Kmitání očiček při kojení

aneta49
27. led 2018

Ahoj,jsem tu s dalším dotazem... malému je 4,5 mesice.. od te doby,co má při kojení otevřená ocicka,tak ho pozoruji,ze mu kmitaji ze strany na stranu a pomalinku je zavírá. Nedělá to úplně vždy,ale většinou ano a vážně jen pri kojení a jednou tedy i když si cucal rucicku a usinal. Myslela jsem,ze to je normální,ze to je tím,jak ho kojení uklidňuje a uspava. A dnes mi kamarádka psala,ze je dr posila na neurologii kvůli kmitání ocicek.. jim tedy kmitaji trochu pořad-podezření na nystagmus..ale tak mi to vyděsilo ☹ dělají to vaše deti taky? Nebo to mám říct dr na kontrole?

600den994
27. led 2018

@aneta49 kamaradka ma pravdu,zajit na neurologii

vladienka
27. led 2018

?? Podla mna to je pri kojeni normalne, dcera zaspava na prse a tiez jej trochu kmitaju a pomaly sa zatvaraju

marketaryzi
27. led 2018

Moje děti to dělají taky, ale obě mají nystagmus... Opravdu zajděte na neurologie a na oční. Nemusí se jednat žádnou hrůzou diagnózu. Můj otec s tímto žije více méně bez problémů i řidičák má. Starší dcerka kvůli tomu stáčí hlavičku na stranu, kde jsem oči nekmitají, a tak musíme cvičit, aby se jí moc c nekřivily záda, ale jinak bez problémů.

aneta49
autor
27. led 2018

Na očním byl v prvním tydnu života a vše bylo v pořádku. A děla to fakt jen při kojení...no řeknu ji to ☹

marketaryzi
27. led 2018

@aneta49 Tak pokud to v prvním týdnu mimčo nedělalo, tak to nemohl lékař zhodnotit. Vrozený nystagmus se typicky objeví kolem 3-4 měsíce, když dítě začne fixovat pohled. Při kojení vás sleduje a snaží se vás zaostřit, proto očka začnou kmitat