Kojení 3týdenního miminka a 21měsíčního sourozence

lpbbibianca
8. čer 2017

Jsem zoufala je to dnes teprve ctvrty den co se starsi syn 22=. Mesicu chce kojit. Myslim, ze je to ze zarlivosti. Jeho jsem kojila jen z jednoho prsa cca 18 mesicu a nyni kdyz se nam narodilo miminko zkousela jsem kojit i z toho co se mi nedarilo ale nejde to boli me to. Red kdyz kojim miminko tak chce starsi taky a vriska a vriska dokd mu proste nedam. Nechce se ani pustit. Nyni je prisary a v postylce mi rve miminko hlady. Nevim si uz rady. Jsem zoufala.

puresin
8. čer 2017

@lpbbibianca Soustredila bych se na toho, kdo to opravdu potrebuje, tedy miminko: starsi chce kojit jen ze zarlivosti, ale pro miminko je to, da se rict, otazka zivota a smrti.
A ve chvilich, kdy kojis mimco by pak mel zasahnout tatka/babicka a odvest maleho bokem, pomazlit ho, hrat si s nim, aby mel jejich 100% pozornost. Tak bych to zkusila ja 🙂

lpbbibianca
autor
8. čer 2017

@puresin jsem prave s detma od 6 qdo 18:30 sama ☹

horsiee
8. čer 2017

A co starší pustit pohádku nebo něco a odejit mimčo nakojit do jiné místnosti. Nebo pro starší připravit nějaký občerstvení, třeba nakrájené ovoce. A až budete potřebovat kojit tak předložit misku před starší a mladší bude mít mléko.

panickatlamicka
8. čer 2017

Tak ono se neni moc co divit, holt prtavy vetrelec mu krade maminku a jeste si dovoli mit prso-tu obrovskou jistotu kontaktu a souzneni s maminkou, ktera doted yla jen jeho. Proste nespravedlnost no.1!:-) 🙂 Ja bych starsi neodhanela, nikam se s miminem nezavirala, tim rivalitu jen prohloubis. Zkusila bych si ho pri kojeni miminka vzit k sobe, mazlit, chvalit jak s nami (mysleno ty a miminko) haja...a ukazat mu nejake obrazky, kde se koji miminko. a kdyz bude mimco spat, tak bych si udelala kojici pohodu s vetsim ditkem-ovsem za predpokladu, ze uz si necha vysvetlit, ze az se mimco vzbudi, prso musi vratit ,,puvodnimu" majiteli". A z toho spafneho prsu ti nejde kojit mimco nebo vdlkej nebo tak i tak? Neboj, to das...pevne nervy. 🙂

karlajasmine
8. čer 2017

Starsiho bych urcite znova nezacala kojit, kdyz uz jsi jednou odstavila. Vysvetlila bych, ze mlicko je pro miminko, a krome chvil kojeni se starsimu maximalne venovala, cetla pohadky, zapojila pres vikend hodne tatinka, koupila treba novou hracku, proste mu venovala veskerou pozornost ale to kojeni opravdu nechat miminku. Ja bych teda absolutne nedokazala kojit dve deti ruzneho veku, pokud by starsimu byl vic jak rok.

jbzirafa
8. čer 2017

Znám žárlivost při kojení Tedy bez vyzadovani kojení (starší kojeny nebyl a jsou dal od sebe ) starší sedel vedle mě na gauči, abych na něj dosáhla a on se mohl pritulit. Prohlíželi jsme leporelo, pexeso, pustila jsem v televizi pohádku , prostě pořád jsem se mu věnovala trochu.miminko se prisalo klidne na pul hodiny a nechtělo pustit. Pak si starší už sám nosil ovladač kdyz viděl že se bude kojit. Po cca 3 měsících v pohodě, našel si sám zábavu. Pevne nervy, něco vymyslíte.

kajos12
9. čer 2017

Jee, tak my taky mame 3tydenni mimco a 21mesicni dite,ktere jsem odstavila ve 13 mesicich. Nekojim starsi,ale pri kojeni miminka nikam neodchazim,vezmu si starsi k sobe a snazim se ji nejak zabavit - knizky,casopis,TV,malovani atd. Jinak skace kolem miminka nebo leze na stul,kuch. linku,parapety oken atd. Pokud budes kojit ve vedlejsi mistnosti,zarlivost bude o to horsi. U nas staci, ze starsi neco zakazu a ona vezme a naschval miminku udela "baci"...