Kojení a těhotenství. Zkušenosti?

29. dub 2022

Ahoj, zajímají mě zkušenosti těch co kojily už starší dítě a do toho otěhotněliy,. Taky vás bradavky bolely tak, že jste měly chuť okamžitě s kojením přestat? Nevím jestli je to normální a přejde to nebo takhle budu trpět celý těhotenství.

pipi_puncocha
29. dub 2022

Pro mě se kojení stalo úplným peklem co jsem otěhotněla. Vydržela jsem kojit první trimestr a pak jsem staršího musela odstavit, prostě se to nedalo, měla jsem k tomu jak fyzický, tak psychický odpor. Vzal to dobře, měl přes dva roky.

hezz17
29. dub 2022

Bylo to priiiserne. Prastaka jsem nekdy koncem 3.mesice. To se nedalo

lenerka1
29. dub 2022

U prvního kojení v těhotenství to bylo nějaký týden fakt nepříjemné, tak jsme snížili frekvenci přes den a pak se to časem srovnalo, u druhého to ani nezačalo.

konidana
29. dub 2022

mě to nic nedělalo fyzicky, kojit jsem chtěla klidně dál, ale obecně a psychicky mě to kojení 15.měsíc už hodně unavovalo, a tak jsem odstavila cca ve 3.měsíci , ale primárně ne jen kvůli tomu těhotenství (i když vliv na celkovou únavu určitě mělo)

marimanta
29. dub 2022

Nepamatuju si, takže asi ne 😉 Kojila jsem celé těhotenství a pak ještě 8 měsíců tandem.

shirilka
29. dub 2022

Kojila jsem někdy do 10tt, pak už jsem to nedávala. Šílená bolest bradavek i celých prsou až jsem brečela, malý (14m) kojení taky prořval, ze dne na den jsem přešla na UM a spokojenost na obou stranách, na prso si ani nevzpomněl, možná jsem měla už i málo mléka, kdoví.

gbp
29. dub 2022

boli to strasne. upinala jsem se ke 4. mesici, to pry hodne deti skonci samo. u nas nic. ted se koji teda hodne malo, ale max. do konce kvetna a koncim. tandem nezvladnu.

jana_zofie
29. dub 2022

Mne vubec, ale kamarádka kvuli tomu s kojenim sekla.

inssomnia
29. dub 2022

Bolet to bolí, hlavně přisátí. V druhém trimestru se to zlepšilo, ale to přisátí je pořád dost citlivé. Zatím válčíme (pouze na usínání a obvykle 1x v noci). Za měsíc musím na dva týdny odjet a tak trochu doufám, že to přispěje k odstavu, protože tandem fakt nechci.

moonulka
29. dub 2022

Snažím se hlídat přisátí, ale i tak to někdy bolí fakt pekelně. 😬 Ve 4.měsíci jsem přišla o mlíko, dceři je to úplně jedno, dumlá si na sucho. Kojím na uspání a hlavně v noci, teď jí lezou pětky a někdy už z toho lezu po stropě. 🤦‍♀️ Chtěla bych odstavit, ale ona to nezvládne...