Kojení-jak dlouho jste měly přisáté 1,5měsíční miminko?

aqeris
3. srp 2015

Ahoj holky, chtěla bych si udělat takovou anketku. Vím že je každý miminko jiný, ale stejně by mě zajímalo, jak to máte vy. Mám 1.5 měsíce starého chlapečka a kojením strávím většinu dne, protože je hrozně dlouho přisátý. Chtěla jsem se zeptat jak přibližně dlouho jste měly takhle staré miminko přisáté. Sundávaly jste po nějaké době?
Nebo jste čekaly až se pustí? A ještě by mne zajímalo, jestli vás bolí začátek kojení. Mě vždycky první cca 15 vteřin dost bolí. Když mám hodně nalité prso, tak je to horší. Díky za vaše názory. 😉

andrrriiik
3. srp 2015

Ahoj,dcera byla přisátá vždy tak hodinu,moje chyba,neměla jsem to připustit,protože usínala u toho,já měla za to,že už jinak neusne,a zvykla si na to.Za prvé závislost,nemohla jsem ji odstavit ani když jsem mlíko už neměla,a za druhé dodnes sama neusne,musím u ní být.Syna jsem nechala maximálně 10 minut na jednom prsu,a dala do postýlky.Takhle se naučil spát sám,a spí doteď 😉 Mě kojení u dcery taky zezačátku dost bolelo.Hlavně bradavky.U syna jen trochu,když byla prsa nalitá,ale prvních pár dní mě šíleně bolelo břicho při kojení,jak se zavinovala děloha.Prý je to horší u druhého,u mě se to potvrdilo 🙂

pavlapl
3. srp 2015

Já jsem takhle staré děti měla přisáté nonstop. Dceři je rok a vydrží u prsa klidně celou noc. Je přirozené že chce být miminko s tebou a jak lépe trávit čas spolu než kojením. Kojení bolí asi z toho důvodu že máš málo vytažitelnou bradavku. Zkus před kojením trochu odstříkat aby se změkčil dvorec a miminko se lépe přisálo. Uvidíš že postupem času se to zlepší.

aqeris
autor
3. srp 2015

@pavlapl děkuji za tip, to s tou bradavkou bude asi pravda 🙂

sara84
3. srp 2015

Bradavka bolela, ale za par dni se to zlepsilo! A nenechavam tak dlouho, i kdyz by chtel, nejsem dudlik 🙂 jak toste sam uz nechce tak dudat. Ma 3 mesicr..

hanal
3. srp 2015

Děťátko jsem nechala u prsu, jen když jsem viděla, cítila, slyšela, že pije. Jak začalo usínat, nepilo, tak jsem kojení ukončila. I tak jsem měla dojem, že kojím pořád. Ono to taky pak nemá dobrý vliv právě na ty bradavky. Kojení by bolet nemělo. Těžko radit takhle na dálku. Na vinně bývá často špatná technika kojení. Bradavka by bolet neměla, ono dítě při kojení nechytá jen bradavku, ale taky část dvorce okolo bradavky. Taky můžete mít na bradavce nějakou malou trhlinku, ty hodně bolí, je potřeba bradavky hodně sušit, ošetřovat třeba Bepanthenem, když ten nezabere, tak tam taky už může být drobná kvasinková infekce, pak mazat Canestenem, vždy před kojením umýt, po kojení zase natřít. Při bolavých bradavkách se mně taky osvědčily chrániče bradavek, které jsem si koupila v lékárně.

aqeris
autor
3. srp 2015

@hanal děkuji za tipy :D

aqeris
autor
5. srp 2015

@pavlapl já Ti musím hrozně moc poděkovat, před každým kojením trošku odstříknu a už mě nebolí vůbec nic.