Kojení měsíčního miminka - kojí se krátce.

zuzan88
3. led 2020

Dobrý večer, mám dnes 5 týdnů starou holčičku, od narození nemáme problém s přisátím, ale poslední dobou se kojí strašně krátce - mám pocit, že mám po chvíli prso prázdné a ji to přestane bavit, začne dělat blbosti, jako se"přetahovat s prsem", tahat bradavku... Taky mám pocit, že mám míň a míň mléka (vím, že se laktace časem ustálý, ale tohle mi přijde příliš brzo). Kojím často přes den i v noci - to ji mám u prsa nalepenou nejvíc.

mariegroth
3. led 2020

@zuzan88 Tak to je dobre, ze vyprazdni prso po kratsi dobe 🙂 Nebo alespon tak jsem to z toho co pises pochopila 🙂. Pravdepodobne pak pouziva bradavku jako dudlik. A jestli nema hlad, tak nemusis mit strach o zasobu mleka 🙂

betelgeuzz
3. led 2020

A jak přibírá? To, že pije chvíli, může znamenat i to, že se naučila rychleji pít. Vím, že u starší jsem se taky lekla, když jí na kojení najednou stačila chvilka a předtím pila i půl hodiny. Ale přibírala stále pěkně. A prsa se už pak nenalívají tak, jak po porodu, mléko se tvoří průběžně při kojení. Taky kolem 6 týdnů nastává období laktační krize, kdy začne dítě rychleji růst a potřebuje víc mléka a tělu chvíli trvá, než si na zvýšenou produkci zvykne. Takže dítě může častěji chtít kojení, tvářit se nespokojeně, ale po pár dnech se to upraví http://www.jaknamiminka.cz/laktacni-krize-a22.html.

niliho
3. led 2020

Můj syn se také kojil a do teď kojí krátce. Některá miminka se nakojí rychle, některá si dávají na čas. Oni ví kolik toho potřebují. Takže neměj obavy, že pije tak krátce. Kdyby nebyla dostatečně napapaná, tak by určitě plakala a byla nespokojená. Důležité je, aby přibírala a celkově prospívala. Zpočátku jsem měla prsa hodně nalitá, musela jsem i odstřikávat, ale po šestinedělí se to upravilo. Mlíko se pak začne tvořit na základě poptávky a nabídky.

lolam10
4. led 2020

Pokud pribira a vic neplace nemate malo mlika,nebojte...pokud jste se naucila kojit neni moc pravdepodobne ze prijdete o mleko,spis se vazne naucila rychleji pit nebo pochopila ze jste tu pro ni vzdy a nemusi se precpat ze zase dostane apod...

cikitkapb
4. led 2020

@mariegroth Jak může bradavku používat jako dudlík? 🤷🏻‍♀️🤔 Dudlíky vyrobily jako náhradu za prso, ne obráceně.

eithelwing
4. led 2020

Pokud nebrečí, pak se opravdu naučila pít rychle a efektivně. 👍 Pokud máš obavu, nabídni druhé prso. Tim se i zvyšuje laktace.

zuzan88
autor
4. led 2020

@cikitkapb to sice ano, ale vám se nikdy nestalo, že si mimčo z vaší bradavky dělalo dudlík? 🤔

vladienka
4. led 2020

@zuzan88 na to ta bradavka ale sluzi

mariegroth
4. led 2020

@cikitkapb Mysleno, ze ji pouziva jen tak si pocucat, ze ji nepouziva ke krmeni. Nevim, jak lepe fo nazvat.

vladienka
4. led 2020

@mariegroth vola sa to nenutritivne sanie a je velmi prospesne 🙂

cikitkapb
4. led 2020

@zuzan88 Nestalo, mám prsa, tak je malej používá přesně k tomu k čemu má... ke kojení (to zahrnuje jak nutritivní sáni - samotné krmení, tak i nenutritivní sání - doba, kdy se nekrmí, ale dudlá, aby si utřídil myšlenky z prožitých okamžiků, uklidnil se, ujistil se, že tam stále jsem). 😉
@mariegroth Já to pochopila, ale z hlediska logiky je to holý nesmysl. Právě proto, že prsa jsou první přírodní „dudlík“.

mariegroth
4. led 2020

Nikde nepisi, ze je to spatne 🙂. Zase se tady slovickari 🙂