Kojení na veřejnosti

europa00
3. srp 2016

Maminky, v cizině jsem narazila na kojící šátky, sice hrozně předražené, ale využívají se tam celkem dost. Šátek jsem trochu vylepšila dvojitým lemem v horní části, aby na miminko nepadal a matka mohla udržovat oční kontakt s miminkem.
Ale kámen úrazu je to, že v ČR stále nechápou význam intimního kojícího šátku. Snažím se všemožně ženám vysvětlit, že za kojení se nemusí v žádném případě stydět, ani mít pocit, že by se měly skrývat.
Je opravdu pro ženy, které chtějí samy za sebe větší intimitu při kojení nebo se jejich miminko nedokáže v klidu nakojit, je-li rozptylováno ruchem z okolí. Možná mi některá pomůžete, jak ten šátek veřejnosti přiblížit, aby nebudil dojem něčeho hanlivého.
Já sama kojila rok a vím, jak je kojení pro miminko důležité, ale byly situace, kdy jsem se prostě nechtěla o tento zážitek dělit s pánem u protějšího stolu, necítila jsem však, že já se mám sebrat a jít kojit někde jinde.
Fandím všem maminkám, které to neřeší a žádny nezvaný koukal je nerozhodí .-), ale vím, že existují i maminky, které raději sáhly po umělé výživě, než aby kojily na veřejnosti. (Prosím nesuďme nikoho, nechci, aby se tato debata zvrhla v osočování proti nekojícím maminkám atd - nikdy neznáme všechny důvody.) JE TO VELMI ZAPEKLITÉ TÉMA A NÁZORY NA TO SE RŮZNÍ. Snad se všechny shodneme na tom, že pro naše dítě uděláme vše. Nebudu tady dávat odkazy na web, myslím, že se to ani nesmí, když některá budete chtít odkaz napište...ALE ZA CO BUDU HLAVNĚ RÁDA, KDYŽ MI POMŮŽETE TENTO PRODUKT POPSAT TAK, ABY VYŠLA NAJEVO JEHO PODSTATA A NE MYLNÁ PŘEDSTAVA O TOM, ŽE KOJÍCÍ ŽENA MÁ BÝT ZAKRYTÁ..děkuji snad jsem to srozumitelně vysvětlila .-)
PS: nebráním se nějakému vtipnému pojetí problemaiky .-)

michaela_2
3. srp 2016

@europa00 Šátek se mi líbí! 🙂 jinak já jsem podobným způsobem využívala bavlněné pleny, s různými motivy, nebo svoje šátky, částečně jsem sebe i miminko zakryla...........Otázkou je, do jakého věku dítěte se dá šátek použít, protože co jsem pochopila, tak obecně mají problém s veřejným kojení maminky od ,,starších dětí", v batolecím věku a později a ti už možná takto přikrytí nevydrží...🙂

michaela_2
3. srp 2016

@europa00 no a abych jen neremcala, ale také nějak podstatně přispěla 🙂.

Kojící šátek:

Poskytne maminkám částečné soukromí při kojení na veřejnosti a kolemjdoucím decentní pohled.
Je to možnost, jak si pořídit další kousek do našeho šatníku, který ladí s naší oblíbenou barvou - a už jenom to, by pro ženu měla být výzva! 🙂

eficenka
3. srp 2016

@europa00
😀 ale půlroční dítě takhle nenakojíš a roční už vůbec 🙂
ty to strhnou jedna dvě 😉

europa00
autor
3. srp 2016

@michaela_2 to je asi pravda, ale snažím se vysvětlit, že šátek není o tom, že mají problém druzí lidé...to je prostě jejich problém, jestli s tím nesouhlasi nebo je to pohoršuje...šátek vnímám jako vychytávku pro maminku, která je třeba trošičku stydlivější nebo kojení vnímá intimně, nebo se dítko v klidu nenakojí...myslím, že 2-4 leté dítě by pod tím šátkem vypadalo hodně komicky .-)...já šátek využívala podle situace, nekdě jsem se prostě cítila dobře a něměla jsem tu potřebu ho použít a někde jsem prostě cítila, že ne..já vám ty nalité prsa prostě neukážu .-) (trochu nadsázka) ale zažila jsem pár vtipných momentů - třeba jeden pán dostal časopisem po hlavě, že na mě koukal .-) naštětší to jsou ty vtipné momentky...

europa00
autor
3. srp 2016

@eficenka jj roční ještě ano .-) malý na to byl zvyklý, vadila mu plenka, protože ty jsou tak měkké, že na mimi padají, ale te šátek ne, takže ho moc neregistroval a super sluneční clona .-) ale ano je to o dítěti...určitě jsou i takoví malí strhávači všeho .-)

europa00
autor
3. srp 2016

@michaela_2 díky díky..doufám, že tady něco z toho poskládám...je strašně težké to formulovat tak, aby se to nikoho nedotklo a bylo to spravně pochopeno...já jsem pak strasně rozpačitá z těch negativních komentů, jako bych snad prodávalu burku .-)...ale pravdou, je že nikdy se nezavděčíte všem.

například věta :poskytne kolemjdoucím decentní pohled : v překladu pro rýpavé (to chcete říci, že když kojím bez šátku není na mě decentní pohled???) u už se vezete .-) JE TO OPRAVDU TĚŽKÉ.

lucanedvedova
3. srp 2016

Tak ja patrim k tem stydlivym a nepomohl by mi ani satek. Cestu planuji tak abych byla do 4 hodin doma, u tchyne nebo nekde,kde jsou prebalovaci mistnosti. Kojeni mi prijde jako hodne intimni zalezitost 🙂

karlajasmine
3. srp 2016

@europa00 "Vytvořte si intimitu a klid domácího prostředí i mimo domov. Pokud je i vaše miminko při kojení rušeno vnějšími podněty, a vy si přejete vlastnit stylový doplněk, který ulehčí kojení i vám, je tento produkt určen právě pro vás"?

europa00
autor
3. srp 2016

@karlajasmine to je hezkééé...to opravdu zní dobře, děkujiii..holky jste zlaté..třeba tady fakt něco vymyslíme..díky díky

europa00
autor
3. srp 2016

@lucanedvedova JÁ VÁS CHÁPU, KAŽDÁ ŽENA JE PROSTĚ JINÁ....a je dobré to respektovat nemám ráda ty boje mezi kojicíma, nekojícíma, nosícíma, nenosícíma maminkama...ale je moc hezké, že i přesto kojíte, ikdyž to někdy musí být trochu omezující všechno mít tak perfektne načasované .-) ha ha já měla tak hladové dítě, že bych nemohla vytáhnout paty z domu .-)

karlajasmine
3. srp 2016

A pro upřesnění třeba "doplněk není určen k tomu, abychom se zavděčily odpůrcům kojení na veřejnosti. Slouží k vytvoření intimního prostředí pro snadno rozptýlené děti, a k dodání sebejistoty ženám, které se mohou při kojení v rušivém prostředí cítit nesvé?

olga_
3. srp 2016

@europa00 Šátek vypadá krásně. Já mám teda už téměř dvouleťáka (stále kojeného), ale tak od jeho čtyř měsíců nebylo možné ho někde venku nakojit (pořád se po něčem poohlížel a tak). Ten šátek by to možná vyřešil, protože by mimi nemělo tolik podnětů 🙂. Nemám grády na to, abych teď něco formulovala, ale možná by se hodilo to tam nějak zakomponovat - že by to mohlo zklidnit i ty zvídavé raubíře.

europa00
autor
3. srp 2016

@karlajasmine no a tohle už by chtělo napsat nějak vtipně..úplně z nadsázkou...dnes budu vymýšlet .-)

europa00
autor
3. srp 2016

@olga_ jj tento problém, řešila právě kamarádka, kojila pak skoro hodku a půl, protože malý se jí non stop odtrhávál, do toho ji z toho prsu začalo stříkat mléko všude kolem, říkala že vtipné peripetie .)

puresin
3. srp 2016

@europa00 Kojeni na me ani za svobodna nikdy hanlive nepusobilo, to jen divat se na prso cizi zeny treba pri obede je mi fakt neprijemne. Doted, a to cekam 3. dite. Takze "schovat" se pri krmeni za satek je nejen dobry napad, ale pro me nezbytnost. Ja pouzivala klasicke pleny, ale neco designove pekneho a nepredrazeneho bych uvitala. 🙂

somalicats
3. srp 2016

@europa00 Něco takového by se hodilo i nám nekojícím. Nejde pochopitelně o to, že by se chtěla schovávat krmící matka, ale i děti krmené z lahvičky sondují okolí a krmení pak trvá podstatně delší dobu nebo nevypijou moc. Všechny moje 3 děti byly kojené jen prvních 14 dnů, a pak už jen flaška, a krmení na veřejnosti byl sakra problém 😀

europa00
autor
3. srp 2016

@puresin Zadejte na google INTIMÁČEK a máte to .-) a ještě bych uvítala další nějaké nápady na tu prezentaci .-) už tady pár zajímavých vět zaznělo..zkusím to co nejdříve dát dokupy a ukážu vám výsledek...pak to třeba ještě vyšperkujeme .-) díky holky

tahejhula
3. srp 2016

Kdyz te se*ou uchylaci, satek udela svou praci. 😀

pajula123
3. srp 2016

@tahejhula 😀 😀 😀

lv
3. srp 2016

@tahejhula 🙂 🙂 🙂 🙂

lv
3. srp 2016

Sarkasticky dodám, že označení intimáček se mi nějak spojuje s "intimkou" a nepřečást si tu - trošku reklamně - o co se jedná, neuhodla bych.
Kojila jsem všude, prso nikdo neviděl a speciál kojící oblečení a propriety jsem neměla.

europa00
autor
3. srp 2016

@tahejhula ha haaa no to by bylo....

europa00
autor
5. srp 2016

tak jsem to napsala takrto...co říkáte?..ještě by se mi líbilo i něco vtipného, ale to jsem nevymyslela .-(

Vytvořte si intimitu a klid domácího prostředí i mimo domov. Pokud je Vaše miminko při kojení rušeno vnějšími podněty, a Vy si chcete dopřát trošku soukromí je intimní kojící šátek to, co hledáte.
Nebojte, šátek na miminko nepadá, jako obyčejná plenka a díky vyztužené horní části lze udržovat oční kontakt s miminkem.
Skladem je nová letní kolekce 2016 s nádhernými ornamentálními motivy. Tak kojení zdar!

europa00
autor
5. srp 2016

@tahejhula zty jo až jsem nad tím zauvažovala... .-) byl by to trochu risk ha haa ale ty dnesni reklamy stavěné na šokingu .-) třeba by to zabralo .-)

tahejhula
5. srp 2016

@europa00 Jeste muzes udelat satek tak, aby byl zvenci symbol dobre viditelneho vztyceneho prostrednicku. 😀
Nekdy lze vse vyjadrit i beze slov.

olga_
5. srp 2016

@europa00 Já bych se neomezovala na to, že je to jen šátek pro kojící maminky. Jak tu někdo psal, může to být výhodné a vhodné i pro "krmící" 🙂 na veřejnosti! Brala bych to jako univerzální doplněk - rozšiřuje to dost cílovku.

europa00
autor
5. srp 2016

@olga_ ale jak byste to pojala, jako clonu před slunkem?

olga_
5. srp 2016

Třeba taky, ale jak psala @somalicats: "Nejde pochopitelně o to, že by se chtěla schovávat krmící matka, ale i děti krmené z lahvičky sondují okolí a krmení pak trvá podstatně delší dobu nebo nevypijou moc. Všechny moje 3 děti byly kojené jen prvních 14 dnů, a pak už jen flaška, a krmení na veřejnosti byl sakra problém".

shinysun
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
vilibalda
27. zář 2016

@europa00 Ty intimáčky šiješ přímo ty? Jsou to krásné a elegantní šátky 🙂