Kojení s antidepresivy. Máte zkušenost?

21. lis 2019

Holky ma nektera zkusenost s kojenim s antidepresivy, konkretne Cipralex. Doktor mi rekl, ze bud brat a rozhodne nekojit nebo vysadit a kojit. Mela jsem tezsi obdobi a v tehotenstvi jsem se bez leku citila priserne, tak jsem je zpatky nasadila. Rada bych kojila aspon na zacatku par mesicu. Dekuju za rady a zkusenosti 🙂

jituli84
21. lis 2019

Myslím, že dr vám to řekl jasně.

autor
21. lis 2019

@jituli84 jde o to, ze kazdy doktor ma jine nazory. Doktor mi rekl nebrat leky v tehotenstvi a gynekolog rikal, ze naopak, leky nasadit. Horsi je pry bez nich.

lilian2111
21. lis 2019

Tak se zeptej nějakého jiného doktora ale nerozhodovala bych se podle názorů na MK.

jituli84
21. lis 2019

Antidepresiva jsou ruzné, ale neumim si představit, že bych v mlece předávala miminku i část antidepresiv, prostě se poradte s lekařem

vevi2512
21. lis 2019

Můj dr. řekl také, že pokud chci kojit, musím léky vysadit.. v těhotenství jsem brala po celou dobu snížené dávky, těsně před porodem jsem vše vysadila.. Dr. to neříká asi jen tak.. chcete-li jiný názor, jděte za jiným psychiatrem..

malytlustyhroch
21. lis 2019

Na tehu a kojeni s AD se specializuje Mudr. Hanka z Narodniho ustavu dusevniho zdravi, nevim jestli bere nove pacienty, ale prinejmensim jednorazove konzultace myslim poskytuje. Urcite doporucuju ho kontaktovat. Je sousta zen, ktera s AD normalne koji, jen je potreba vybrat co nejvhodnejsi.

autor
21. lis 2019

@malytlustyhroch dekuji 🙂

pipi_puncocha
21. lis 2019

Lékař jaké odbornosti to řekl? S Cipralexem se kojit normálně může, naopak je to jeden z léků první volby na úzkostné či depresivní stavy u těhotných a kojicích.

autor
21. lis 2019

@pipi_puncocha psychiatr

zelenoockaa
21. lis 2019

Spousta psychiatrů vůbec nemá přehled s jakými léky se smí a nesmí kojit. Zkusila bych Mudr. Hanku, minimálně poradit by vám určitě mohl, popřípadě zkusit kontaktovat jiného psychiatra v okolí.

emerencie
21. lis 2019

Změnit Cipralex na Assentru a můžete kojit. Bez AD hrozí, že se Vám po porodu stav zhorší...vlivem hormonů atd.

lolam10
21. lis 2019

Ja beru cipralex a kojim.a dle meho psychiatra muzu.neumim si predstavit ho nebrat,kdo tu rika ze chudak dite tak asi nevi jak vypada matka s uzkostma, to tomu diteti bude vadit vic se vsadim..jinak ja bych byla opatrna s vysazovanim pred porodem,ja jsem nevysadila(necitila jsem se na to) a pak jsem mela takovou poporodni depresi ze jsem byla rada ze jsem nevysadila,to by bylo asi jeste horsi...jinak ja chodim na psychiatrii ricany(bezrucova,ricany) a dr.cermak to umi moc dobre vysvetlit...tak hodne sil damy!

lolam10
21. lis 2019

P.s.prijde mi ze tehotny a kojici nemuzou PRO JISTOTU nic,tak jestli to neni ten duvod zakazovani AD neboli kdyz nevim radsi to zakazu brat...

anakolut
22. lis 2019

Brala jsem ho celé těhotenství a kojim už 18 měsíců a beru ho do teď. Psychiatrička i pediatrička to schválily. Malý je v pořádku. Cipralex patří do skupiny nejbezpečnějších antidepresiv při kojení. Dr. mi to ukazovala v odborné knížce a já sama jsem to ještě tenkrát našla na stránkách nějaké americké instituce obdoby našeho SÚKL. Samozřejmě vždy je nějaké riziko, ale i Paralen může mít nežádoucí účinky.

autor
22. lis 2019

@lolam10 prave taky mam ten pocit a na zacatku kdyz jsem chtela otehotnet, ale mela jsem problem s vysazenim leku mi dr. rikal, ze nemam planovat dite.

lolam10
22. lis 2019

Anonym: To ja bych nemohla mit deti nikdy kdybych cekala az nebudu potrebovat AD...jinak samozdrejme nechci soudit co ktery dr.rika ale moje deti jsou zcela v poradku a ani nemaji treba adhd coz je dnes celkem bezne a s obema jsem brala AD(2 cipralexy) cele tehotenstvi i kojeni...