Kojím každé 2 hodiny, ale malá nepřibírá. Máte radu?

misala
20. zář 2011

Dobry den, mam 10 denni holcicku v porodnici nam zacli davat hned lahvicku s prikrmem ale doma se mi mliko rozjelo a mam ho dostatek, tak holcicku kojim po dvou hodinach asi 30 minut, ale prozatim vubec nepribira a uz druhy den vubec nekaka. tak mam strach jestli vubec neco s ni protoze po kojeni stejne zacne plakat a usne pak az vycerpanim a nebo po dlouhem houpani, mam strach aby vubec neco jedla, ale mleko odsavam a pokazde odaju dost a byla u nas i l;aktacni poradkyne a rikala ze malicka i pekne saje at to vydrzime a davam ji jen prso po 2 hodinach ale ja mam strach abych ji netrapila hlady, nemate nejake rady? uz jsem bezradna, a co to kakani je to normalni? ale pocuranou plinku ma nekolikrat za den.

simonceli
20. zář 2011

@misala Ahoj, nám taky dávali příkrm v porodnici a pak doma se mi mlíčko rozjelo, ale až za měsíc teda. První měsíc jsem teda musela přikrmovat. Je možné, že než si na sebe zvyknete a tak, tak to trvá. Co mě říkali, že není dobře, tak nechat dítě půl hodiny sát. Ono prý stejně nesaje celou dobu ale jen prvních 8-10 minut a pak si jen cucá prso na uklidnění. Možná tohle je ten důvod proč pláče. Zkus kojit jen třeba 15 minut a pak dát dudlíka. Je možné, že jí trápí i prdíky, jestli se kroutí nebo má snahu o tlačení a nejde jí to. Miminko může 6 dní nekakat pak už se to řeší vyvoláním. Mě malá nekakala 14 dní a pak to bylo pro ní i nás utrpení. Podle dr., kterou jsme měli dítě nemusí kakat i měsíc když je na mateřském mléce. Ale pak sjem vyměnili doktora a ten nám už 8. den vyvolával kakání. Tak zkus i třeba Sab simplex kapičky před kojením, nebo Bio Gaia (ty jsme používali my, změnu pocítíš tak za 14 dní), ale odpozoruj si nejdřív, jestli jí ty prdíky vážně trápí. No a další rada je ta, zkus jí dát UM a uvidíš, jak se po tom bdue chovat. Od sestry syn nesnesl její mlíčko, měl po něm bolení a nezasytil se, tak to vydržela asi 14 dní a od té doby jsou jen na UM. Hlavně to chce klid. A dělej tak jak si myslíš ty, že je to nejlepší. Samozřejmě, že kojení je super,a le v dnešní době jsou ta umělá mléka už natolik vyvinutá a kvalitní, že ikdyby jste měli být jen na UM, tak se taky nic nestane. Nebo to zkuste střídat... UM a MM.... ale určitě uslyšíš i spoustu jiných rad a hlavně to, že máš vydržet, ať se nevzdáváš a tak..... Tak jak říkám, dělej podle svého nejlepšího vědomí a určitě to bude ok. Mě třeba malá za 1. měsíc přibrala 1,4kg a to dostávala UM 2x denně a zbytek jsme kojili.

misala
autor
20. zář 2011

dobra dekuju moc , no prdiky ma

jankadudova
20. zář 2011

@misala Ahoj. Bezradne nebud, jste na zacatku🙂 u takoveho mrnouska novorozence je plac uplne normalni. Nekdy placou skoro porad...pokud odsavas mlika dost, tak ho taky dost mas a pokud mala saje, neboj se, ze by nevypila. Ze po kojeni nespinka a place, to je holt realita, ale neznamena to vubec nic spatneho. Chce to houpat, chovat, nosit - treba v satku, delat klubicko...ne, nejsem zadne hyperr zastankyne kojeni, nam vydrzelo necele dva mesice, ale to co popisujes je uplne v poradku a chce to pevne nervy maminky, coz v sestinedeli je vec skoro nemozna🙂 Vydrz. Kapicky Sab Simplex jsou fajn, ale u 10 denni slecny bych mozna jeste pockala..Spis treba teply obklad na brisko, super jsou pecicky z DM drogerie. No snazim se poradit z vlastni hlavy, ale souhlasim z predchozim nazorem. Nekojit, neznamena byt horsi mama. Ale prijdou chvilky, kdy stoji za to zatnout zuby a zkusit jeste vydrzet. Sestinedeli je trochu "na palici"🙂 Neboj se nic!

misala
autor
20. zář 2011

jj ja vim jen mam proste strach, vhtela bych ji hned jakkoliv pomoc

stefanny
20. zář 2011

vsecho co pises je normalni a v poradku, prosli sme si podobnym. vydrzet a bude lip, opravdu! 😉

iina
20. zář 2011

urcite hlavne musis byt v pohode a v klidu, miminko si ten klid taky vezme.Kdyz je clovek nervozni, tak se to namimi prenasi a jety nervozni . vsechno je v poradku. U prvniho mimi se laktace rozjela az pozdeji, ale to miminku nevadi. Nejake kojeni si vezme vic, nejake min. jestli jsi nervozni, pujc si treba vahu, pani doktorka ti urcite poradi kde. Miminka kdyz vschno mlicko dokazi spotrebovat tak nrmusi kakat treba 4-5 dni. ze je vsechno v poradku znaci pocurane plenky. Taky nektera miminka kakaji i kazde kojeni...je to individuelni. Me treba trreti syn spatne pribiral, ale ted je z nej hladovec 15 mesicu. a jonasek, ten ctvrty...ten zase ji az moc.jsou to zlaticka..jak jsem rekla, hlavne nebyt nervozni. vsecho podle toho co pises je v poradku..

luckyhoney
20. zář 2011

Ahoj, pokud máš strach jestli miminko pije, zkus si někde půjčit kojeneckou váhu a zvaž si miminko před a po kojení. Miminko by mělo za den vypít 1/6 své váhy a toto množství poděl počtem kojení a to by ti mělo vypít za jedno "jídlo" ale je to hodně orientační... miminko není stroj a jednou ti může vypít 100 ml a podruhé třeba jen 50 ml. To by sis musela vážit celý den a sčítat a to je na zbláznění. Podle mě je vše v pořádku a mimi jen pláče že mu bereš prso 😀