Kojím plus občas příkrm, pije vaše mimi také oboje?

berunda
13. črc 2016

Můžete mu prosíme poradit?
V sestinedeli bylo malo málo mléka. Malá nesala.. Takže jsme odsavali plus příkrm z flašky.
Teď jsou mále tři měsíce. Posledních 14 dní jsem se celkem dobře rozkojila. Už neodsavam. Přešli jsme k tomu ze malá už pije z prsa pěkně a saje mlíčko dobře. Dříve vypila z prsa sama mléko a pak si vzala z flašky ještě třeba 100 ml.
Teď se nakoji a vypadá spokojeně odkrne a když ji dam lahvičku s umělým vypije třeba jen 20 ml.
Ale třeba teď odpol najednou vypila z flašky více.
Já teď nevím když po kojení neplace zda ji tu flašku nabízet abych ji neprecpavala. Zas se bojim ať nehladovi.... Diky

jhoki
13. črc 2016

@berunda Jen bych kojila, láhev dej pryč. Pokud by jí to nestačilo, bude ti křičet hlady a taky to poznáš podle počůraných plín.

jhoki
13. črc 2016

@berunda Ještě jsem zapomněla dodat, že kojenci nemusí každé krmení vypít stejnou dávku, vemou si kolik potřebují. Jedno krmení třeba méně, další více...

berunda
autor
13. črc 2016

Je fakt že plínky má pocurane. Diky za názor. Já jsem právě zmatená z toho jak jsem odsavala a měla to z flašky plus příkrm. Tak jsem vždy viděla kolik vypije..
Tak mám furt pocit ať nemá hlad no. Ty hormony tak blaznim. Je fakt že kdyby byl hlad tak by brečela. Díky

olga_
13. črc 2016

@berunda Taky tě chci podpořit. Flašku bych odhodila - jsi šikovná. Musí být těžké přestat sledovat, kolik přesně vypije. Ber to tak, že už nemusíš zírat na flašku, ale stačí pozorovat spokojenost miminka. Když budeš kojit na požádání a tak dlouho, jak si mimčo řekne, neměla bys mít problém 😉.

lv
13. črc 2016

bezva, rozkojila ses, teď už to půjde samo! flašku bych sama nenabízela, spíš se snažila odbourat, dala jen když se bude pláčem dožadovat. Super práce, holka!

mysicka_lb
13. črc 2016

Ahojky, já jsem takhle kojila a dokrmovala lahvičkou celých 5 měsíců, přestala jsem až v době prvních lžiček a kojila jsem dále do 27mi měsíců. Moje zkušenost je, že když jsem lahvičku zkusila vysadit, prcek začal okamžitě zase ubývat na váze. A to z ní pil méně, než popisuješ, někdy si třeba nedal vůbec nic a někdy tak 60 ml. Nicméně to mělo obrovské výhody, protože v případě potřeby mohla bez problémů pohlídat babička a od nějakých 4 měsíců jsem už ani jednou nekojila na veřejnosti, takže na to malý nebyl zvyklý a nevyžadoval to. Kdyby se mi dvouleťák sápal na veřejnosti pod tričko, asi bych se ho snažila odstavit mnohem dříve. Já bych se té lahvičky tak úplně nezříkala, i když to tu asi nebude populární názor.

berunda
autor
13. črc 2016

Pristi utery jdeme na trimesicni kontrolu. Tak po te kontrole nebudu davat lahvikcu a muzu jit za par dni juknout na vahu a uvidime.

berunda
autor
13. črc 2016

Diky, a ja to kojeni malem vzdala v sestinedeli uplne. Nejdriv hormony, plac ze kojit nebudu. Pak jsme se s tim nejak smirila ze holt bude umele a najednou to slo. Ale odsavacka fakt pomohla a pak caste prikladani.Z odsavacky bylo jen 20 ml, ale vydrzela jsem pak bylo 80 ml. Jsem rada i dkybych porad kojila castecne, tak lepsi nez nic.

slimacikmia
13. črc 2016

@berunda mam rovnaky nazor, kojenie staci, ak bude mat hlad, da to najavo ;) prijem vidis podla rastu + spokojnosti a vydaj podla plienok...

stastnablcha
16. črc 2016

ahoj.. obdivujem ze si sa rozkojila takto pekne.. a kedze mliecko ide, flasku treba tat uplne prec a radsej castejsie prikladat... mne sa to nepodarilo a skoncili sme na amilku bifido (nase UM). Je velmi dobre, ale veru radsej by som mala dietatko pri prsniku ako na kolenach pri papani 🙂

@mysicka_lb asi mas pravdu ze tarz to nieje popularny nazor 🙂 ale kazdemu co jemu vyhovuje najviac.. spokojna mamina = spokojne dieta.. 🙂