Kolik pije novorozenec?

rohatazizala
16. bře 2018

Ahoj holky, chci se zeptat, jak je to u Vás s krmením. Malý bude mít za chvíli měsíc. V porodnici mi nepřibíral, byl na infuzi kvůli infekci, takže z toho byl celý zavodněný a čůral a kakal každou chvíli, takže na stejné váze stál 4 dny. Sestry ho tam cpaly mlíkem horem dolem. Chtěly, aby vypil 80 ml mléka při každém krmení a to měl jen pár dní. Dneska už malý přibírá snad v normě, ale z porodnice jsem si odnesla pocit, že pije málo. Takže při každém probuzení ho cpu mlíkem a snažím se, aby vypil teď už tak 100 ml, což ale prostě nejde. Jednou vypije 80, jindy zase jen 60. Prostě si připadám, že místo pohodového krmení s ním bojuju a cpu do něj mlíko, i když nechce. Kolik Vám vypili mléka vaše děti? Samozřejmě chápu, že je to individuální, ale zajímá mě jak to máte vy.

35_a_budu_mamka
16. bře 2018

Z porodnice si pamatuji, ze kdyz mala vypila 35, tak jsme byly pochvalene😎

leniczka23
16. bře 2018

Jestli pribira vubec neres kolik vypije a davej podle potreby..100ml mi moje ctyrkilivy miminko nevypilo ani na 3 mesicich. Takze do nej nic necpi a nech to na nem kolik si da.

radecka1
16. bře 2018

Průměrně by měl novorozenec vypít 120 - 180 ml na kg váhy za den, děleno počtem dávek. Když vypije nějaký den celkem míň, tak se nestresovat, další den si dá třeba zase víc. Jestli přibírá a má dost počůraných plen za den, tak je to v pořádku.

sell1
16. bře 2018

V porodnici říkali, ze je to 30 ml na den staří novorozence. Takže pokud je mu dejme tomu 7 dni, tak 30 ml krát 7 = 210 ml by mělo za den vypít týdenní novorozeně. Nevim jen do kdy se to takhle ma počítat, donekonečna to nejde. :D
Ale každé miminko je jiné a dávku si upravi a ustálí miminko samo, nechala bych to na malem. Vezme si, co potřebuje. 🙂

monenta
16. bře 2018

neřeš to, prostě kolik vypije, tolik dá. je to na něm. první syn tomu moc nedal..vypil stěží ve 2 měsících co dá teď druhý syn ve 14 dnech. ten dá na dávku 120-140ml, první syn v těch 2 měsících max 110-120ml a to jen výjimečně, spíš 60-80ml /dle zápisků/.

bonavoxa
16. bře 2018

V porodnici jsme byli pochválení za těch 30 ml, pak pil tak 60, 80 ml. Kolem měsíce a půl se to přehouplo na stovky, teď pije tak 150 ml 6 krát denně. Dcera byla jiný případ, tak jako extrémní nejedlík od začátku pila strašně málo, pamatuju si, jak jsem z ní šílela, že ve 4 měsících jsem do ní dostala třeba jen 40 ml na jednu dávku a ona podruhé prostě víc nechtěla. A taky vyrostla. Byla nedonošenec, takže taky jsem byla stresována mililitrama. Bylo to v nemocnici kontraproduktivní od sester, strtresovat maminky, kolik má dítko vypít. Když přišla jedna a řekla, že na třetí den má pít už 60 a ona pila pořád jen 20 a to jsem do ní doslova rvala jako do krmné husy. U syna se nestresuju, je kojeny, přibírá.

eva_marie
21. bře 2018

ja musela vahu vyhodti, abych se z toho nezblaznila a a to mam dcerku narozenou o 7tydnu drive, nevazit, pocitat jen pocurane plenky, zalezi jak bylo miminko velke, ale tusim, ze by za den melo ditko vypit 130-150ml za den na kilo vahy, takze pokud vazi 3kg, tak by melo vypit 390-450ml mleka za den...ale zas bych se tim az tak opravud nestresovala, nabizela prso kdykoliv, zadne intervaly co 3 hodiny. a co se tyce, ze nepije pokazde stejne, taky prece nemate kazde jidlo stejne velke 😉 v mesici mi dcera jedla stejne jako vas 🙂

linee
21. bře 2018

@rohatazizala pokud mohu poradit - necpi. Nech to na nej. Podle mne je 80ml krasne. Ne vzdy pije miminko uplne stejne, ty take mas nekdy vetsi a nekdy mensi hlad a podle toho snis. Moje mala vypila 80ml najednou az kolem 2.mesice. Take zavisi, jak casto kojis.
Chapu, ze pokud jsi na zacatku bojovala s jidlem a maly byl na infuzi, tak ten strach je jiny. Ale dulezity je jako u zdraveho ditete pocet pocuranych a pokakanych plen, zda je spokojeny a nebreci napr. hladem a urcite chodis co dva tydny k pediatrovi, kde ho vazi. Takze pokud i tam pribira, jak ma, tak to nech opravdu na nem a snaz se co nejmene timto stresovat. Maly to totiz z tebe pak hodne citi.

emamaira
22. bře 2018

80 ml je super, nasemu malemu je 10 tydnu a pije kolem 70 ml 🙂 je mensi, ale pribira pekne.

garalela
22. bře 2018

Rozumím ti, mám šesti sedmi týdenní miminko, ještě dva týdny zpátky jsem vážila a úplně šílela u toho, že na některé krmení, i hodinového přisátí, reálně vypije jen 20ml, ale když jsem posčítala všechna krmení, tak to množství odpovídalo. A je pravdou, že i kdybych nevážila, tak počty plen by odpovídaly. Snažší je to s kojením, horší je to s dokrmováním, kde se novopečené maminky nikde nedozví kolik a jak navyšovat, já při odchodu z porodnice měla u novorozence info, že dávat 30ml, další týden mi doktorka řekla 65 a když jsme byli na kontrole a já řekla, že těch 65 dávám, tak mi vynadala, že už máme dávat 85....našěstí se nakonec malý chytnul a již neodstříkávám a nedávkuji do lahvčky....s odstříkaným mlíkem to totiž bylo těžké, když jsem ohřála více a nevypil to....

simya
22. bře 2018

Odchazeli jsme z porodnice 7 den, ten posledni den vypil na jedno krmeni 70-90ml, ale od te doby jsem to nijak nezjistovala, kojim kdykoli si prcek rekne, a jen tolik, kolik chce on, ale nemam poneti, kolik to je.

ivuska1986
22. bře 2018

Ahojky, pakliže pribira, bud v klidu👍 nase mala v době jednoho mesice pila pokaždé jinak. Nekdy 100 nekdy 40, nekdy 70. Jednou se napucne vic, jednou min, neboj, v tomhle veku uz mimco dobrovolně hlady trpet nebude. Po sestinedeli mela pit sto-kojila jsem, a chlastala si i 145😇 hodne se to zlomilo vahovym prirustkem tri kil a odbouranim zloutenky.